Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Biłgoraja.

czy wierzycie że istnieje życie inteligentne poza Ziemią??

Polecane posty

--> pedro* Dowód...? Czym jest dowód ? Opisz mi koniec .. jeśli jest :P Ściana ? Potrafisz sobie wyobrazić nic ?

wiele warunków musi być spełnionych żeby powstało życie:) a jeszcze więcej żeby powstało życie inteligentne,pamietajmy że przez 3 miliardy lat życie na Ziemi istniało w formie jednokomórkowych organizmów

niuł brend - imho nie mieliby sensu nas "odwiedzac", to znaczy dawac dowody tego odwiedzania, zwlaszcza jesli bylibysmy jedną z iluś-tam cywilizacji, które znają z wielu galaktyk

Gość fdsfdsfdsfdssdffds
hellishbloodystorm - tylko potwierdzasz moja hipoteze. Czy ktorekolwiek slowo przeze mnie napisane, ze teza nie dotyczy autora? he

Gość fdsfdsfdsfdssdffds
*wskazuje* - wstawic w odpowiednie miejsce

Gość An_drzejka nie z A .i nie z B.
Andrzej, a co Ty tu robisz? Miałeś sie przecież ekspresowo sam wywalic na tamten świat! Strach Ci do kprawych oczu zajrzał....! :(

i ta kwestia tego, co jest 'poza' wszechswiatem' tez jest nurtujaca. bo jesli jest ograniczony, to cos musi go ograniczac? ogranicza go nicosc, ktora wyglada jak? i jak w ogole nicosc moze ograniczac? :p

Może jestem nie normalny.. dal mnie koniec jeśli nawet istnieje, jako pojęcie przestrzenne to ile lat nam to zajmie by to udowodnić .. jedno.. drugie.. no nie wiem.. przekracza to moje możliwości rozumowe.. jest ściana.. ok... to że nie umiem jej rozbić.. nie znaczy że za nią nic nie ma.

Gość angorka
ja jednak wierzę..a dlaczego z tymi nimi nie mamy kontaktu... bo są inteligentni :)

fdsfdsfdsfdssdffds - 💤 to była aluzja, nie wrzucanie na ciebie :) więc: nie, nie potwierdzam. ale myśl sobie co chcesz, w końcu to net :). z całym szacunkeim

hellish, moze nie doslownie odwiedzac, ale skontaktowac sie chociaz, dac jakis znak zycia, rzucic zwykle 'nie jestescie sami', jesli nie bylibysmy jedna z wielu cywilizacji, lecz pierwsza przez nich zauwazona.

Gość angorka
wystarczy, że popatrzę na niektóre wypowiedzi ja :) a co dopiero oni jak by je zobaczyli :) i o czym moglibyśmy z nimi rozmawiać:)

niuł brend - no i własnie w tym problem, ze nikle szanse na bycie pierwszymi :). i, jak myslisz, po co mieliby nam, gÓpim homo sapiens, dawać znak "hej, fajnie że jesteście"? bo dla mnie to absurd.

andzrej - moglibym, ale chyba bardziej w celach dośwaidczalnych, niż wyrażenia radości z naszego istnienia. mowie o sytuacji ich wyzszego rozwoju. bo inaczej nawet nie byloby szans na te sygnaly

Przecież jaką my mamy pewność, że nawet jeśli istnieje życie, to wygląda tak samo jak nasze? Oni mogą być całkiem inni, mogą być nawet inteligentni, ale mogą posiadać inteligencję jakiej my nie znamy. Hipotezy opieramy na własnych dokonaniach. Może oni komunikują się z nami ale w sposób tylko im znany i my tego zwyczajnie nie jesteśmy w stanie odczytać?

jesli byliby duzo bardziej zaawansowani od nas, rzeczywiscie mogliby milczec po wstepnej analizie naszych sygnalow telewizynych/radiowych wysylanych w kosmos... ale najpierw musieliby je odebrac, a do tego potrzeba bardzo wielu lat swietlnych, chyba zeby mieli jakas super-zaawansowana technologie. ;]

Gość angorka
Oni jednak są inteligentni bo się z nami nie kontaktują.

Gość angorka
być może nawet nas oglądają ...no to mają kabaret.

Gość ISTNIEJA TAKIE RZECZY ZE WAM
sie w głowach nie miesci!!!!!a dyskusja na ten temat jest bez sensu,bo nie macie wiedzy!!!np.nie wiecie ze we wszechswiecie nie ma czasu-nawet sobie tego nie wyobrazacie,ze wszechswiat sie rozszerza,ze nie istnieje jego koniec,ze istnieja miliony roznych cywilizacji poczawszy od badzo slabo rozwinietych-troche gorzej niz ziemianie,po rozwietych technicznie bardzo-popularnie zwanych ufo

Gość ISTNIEJA TAKIE RZECZY ZE WAM
bo gadacie bez sensu

Tak, tak i oczywiście są to zielone ludziki z wieeelkiiimi oczyskami które latają w spodkach i niedługo przylecą zrobić nam aty aty :P :classic_cool:

więc, skoro wg ciebie gadamy bez sensu, to przekaż nam może kaganek oświaty, co by twa wiedza ogromna się nie marnowała :P ? przecież to luźna dyskusja, chyba nikt tu nie pretenduje do miana znawcy wszechświata, nie każdy się tym zajmuje ;)