Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bilardzistka

do doswiadczonych mam

Polecane posty

Dziewczyny, mam takie pytanie: po jakim czasie od braku miesiaczki domowy test ciazowy wykazal wam, ze bedziecie miec dzidziusia? Pytam, poniewaz w poniedzialek powinnam dostac miesiaczke, a nie mam jej do dzis, choc brzuch pobolewa mnie juz od prawie tygodnia tak jak na miesiaczke, plus bola mnie piersi, zwlaszcza sutki...Robilam dwa testy (w poniedzialek wieczorem i wczoraj rano) i oba wyszly negatywnie. Czy robilam je jeszcze za wczesnie? Kiedy zrobic? Jak to bylo u was? Napiszcie mi prosze.

Gość pierwszy wiarygodny test
można robić w dniu spodziewanej miesiączki.

ja tez robiłam w dzień okresu i były dwie kreski, pierwszy test parę dni przed jeszcze nic nie wykazał:)

Ja zrobilam 3 dni przed spodziewana miesiaczka i wskazal ciaze i to w niecala minutke :) Ale chyba kazda ciaza inna, wiec mysle ze poki nie ma @ to jest nadzieja.

na tak wczesnym etapie lepiej jest zrobić betę z krwi...

hej ja robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i ciąży nie wykrył, dwie kreski pojawiły się dopiero 12 dni od dnia spodziewanej miesiączki.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi :) Ja wlasnie tak sie troche martwie, bo w sumie wydaje mi sie, ze test powinien juz cos wykazac...No ale nic, poczekam jeszcze i jesli miesiaczki nie bedzie, ponownie go zrobie. Najgorsze jest to, ze tu gdzie mieszkam (Holandia) raczej nie wykonuje sie testow z krwii...

nie? kurczę co za kraj...to zostaje Ci tylko test, no i troche cierpliwości:) a ten ból sutków o którym piszesz to w sumie dobry znak, ja też tak miałam...

Tzn. w internecie niby wyczytalam, ze robia, ale w praktyce ze znajomych i otocznia nikt o nim nie slyszal...:-/ Moze jakbym sie przeszla do lekarza domowego...ale narazie jeszcze poczekam, choc wydaje mi sie, ze raczej tym razem niestety nie...jakos tak przeczucie mi mowi no i te 2 negatywne testy...:-(

Gość ghdguiehfncjksil
hej, u mnie za każdym razem testy wykazywały ciążę kilka dni po spodziewanej @. To zależy od organizmu kobiety. W tym momencie możesz już zrobić sobie test z krwi w jakimś laboratorium (test bHCG)

Gość ghdguiehfncjksil
dziwne, że nie wykonuje się testów z krwi... i to w Holandii? Przecież to nie jakiś zacofany kraj. Wszędzie się takie testy robi...

hej w anglii też raczej nie robią dlatego czekałam tyle dni aż w końcu test wyszedł pozytywny, gdybym była w Polsce już pewnie dawno byłabym w labolatorium i robiła betę. A tak no cóż pozostaje ci cierpliwie czekać(może tak jak w moim przypadku przesunęła Ci się owulacja )