Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna po 40

Czy warto grzebać się w przeszłości?

Polecane posty

Bo do tego momentu nie wiedziałam co siedzi w umysłach kobiet nie będe się powtarzać, zresztą trafnie to określił Facet pod prąd. Może dlatego, że do tej pory miałam do czynienia z nimi tylko w realu?. A jak widać tutaj to inny świat, jakby sie patrzyło na zdjęcie tomograficzne . Jest takie powiedzenie: " co człowiek myśli po trzeźwemu to powie po pijanemu" . A mnie się nasuwa nowa myśl:) Co kobieta mysli w realu to powie na forum:)

Gość a_dusia
taka jedna po 40 - " Bo do tego momentu nie wiedziałam co siedzi w umysłach kobiet ..." - pewna jesteś, że teraz już wiesz? :O

Pewna droga a-dusiu to ja niczego nie jestem, a Ty?. Może to tylko przedstawienie... , cały czas mam taką nadzieję. Bo jaki ten świat były beznadziejny gdyby to co przeczytałam na tym forum, te posty, wypowiedzi przesiąknięte jadem i chamstwem były odzwierciedleniem kobiecego umysłu...

Raz się do Ciebie jeszcze odezwę, a_dusia. Testosteron w pigułkach i nie tylko, zażywają sportowcy, kulturyści, ćwiczacy w siłowniach, kobiety także, ponieważ ma działanie anaboliczne (zwiększenie masy mięśniowej itp.) Jest składnikiem leków hormonalnych. A jakbyś nie wiedziała, to wytwarzany jest także w niewielkich ilościach przez korę nadnerczy, jajniki i łożysko. A faceci chyba nie mają czegoś takiego.

Gość a_dusia
taka jedna po 40 - zastanawia mnie jednak fakt dlaczego przesiąknięte chamstwem wypowiedzi faceta Cię nie oburzają :O

Gość a_dusia
Facet pod prąd - no i co w związku z tym? :O

Przeczytaj wszystkie posty, które skierowane były do mnie. Ich forma i treść mówi sama za siebie. Dlaczego mam się obrażać wypowiedziami Pewnego faceta, który je bardzo trafnie określił? Wybacz ale czytając te wypowiedzi żałowałam że jestem tej samej płci. Żadna mądra dyskutantka nie pofatygowała się przeczytać do końca mojej wypowiedzi (taką mam nadzieję), bo jeśli je czytały a potem tak komentowały ...

Badania wykazały, że aktywność seksualna kobiet wzrasta w połowie cyklu miesiączkowego, gdy pojawia się jajeczkowanie. Popęd seksualny jest zależny od działania hormonów w organizmie (zarówno żeńskich, jak i męskich). Dzieje się tak dlatego, że rośnie wówczas poziom estrogenu. W tym czasie zwiększa się w organizmie kobiety także ilość męskiego hormonu (testosteronu), który poprawia sferę życia płciowego, zwiększa libido, a także wrażliwość sfer erogennych. Poprawia nastrój i napięcie mięśniowe, dzięki czemu kobiety odzyskują chęć do stosunków płciowych. Przywraca zainteresowanie seksem, libido i możliwości przeżywania orgazmu, również dzięki większej wrażliwości sfer erogennych. Wprawdzie testosteron jest obecny i potrzebny także w organizmie kobiety, jednak do tej pory nie ustalono, jaka jest jego pożądana ilość. Wiadomo, że zbyt duża ilość tego hormonu ma działania niepożądane. Może powodować proces maskulinizacji polegający na występowaniu u kobiety męskich cech, takich jak obniżenie głosu czy nadmierne owłosienie (zarost na twarzy, tułowiu), trądzik, łojotok i wypadanie włosów.

Gość mrozynka
Oj nudzi sie 40, oj nudzi... a moze to juz sie menopauza zaczyna.

Pewien Facet miał na myśli nadmiar testosteronu u przedmówczyć. Jak można miec pozytywne nastawienie do bliźniego gdy ma sie takie objawy:) Może powodować proces maskulinizacji polegający na występowaniu u kobiety męskich cech, takich jak obniżenie głosu czy nadmierne owłosienie (zarost na twarzy, tułowiu), trądzik, łojotok i wypadanie włosów.

Gość mrowka_robotniczka
Wedlug mnie to pierwsze objawy menopauzy

Gość mrowka_robotniczka
Jak juz masz pisac te bzdury to moze rzeczywiscie zadzwon juz do tej swojej niby wielkiej milosci. Chyba ze juz to zrobilas, on cie zbyl a ty teraz musisz sie wyzyc na ludziach z kafeterii. A te hormony to bierz, w czasie menopauzy dobrze robia.

Gość mrowka_robotniczka
Zdenerwowana to jestes raczej ty. Tak cie ponioslo ze piszesz jeden post za drugim o jakims libido. A ludzi juz dawno przestaly interesowac twoje pseudo milosne problemy.

Gość mrowka_robotniczka
Ja mam 20 lat mniej od ciebie:))))))

Gość mrowka_robotniczka
Widac ze starosci zaczyna ci sie psuc wzrok. Ja mam 20 lat mniej od ciebie takze temat jakkichkolwoiek hormonow itp nie dotyczy mnie i nie bedzie jeszcze dotyczyl przez najblizzsze 20 lat. A tobie radze kupic wieksze okulary bo starosc zaczyna robic swoje.

Gość mrowka_robotniczka
No i myslenie tez nie za bardzo ci wychodzi. Ale tym akurat nie jestem zdziwiona zwazywszy na twoje poprzednie posty.

Gość Zadzwon do niego i umow sie
na twoim miejscu zadzwonilabym i umowila sie na spotkanie i nie przejmuj sie tymi co tu najezdrzaja na ciebie to w wiekszosci sa rozzalone zdradzone zony :( Od razu stawiaja sie na miejscu zony twojej wielkiej miłosci i mysla ze chcesz im go ukrasc .To jest chore :(

A nie słyszałaś młoda kobieto o braku równowagi hormonalnej w organizmach , przeważnie u młodych osób? Takie zaburzenia się leczy minn. hormonami. No i czasem można nie utrafic z odpowiednia ilością, czy Ty nie masz z tym problemów?

Taka jedna, Przeczytałam Twój topik. Ciekawy problem. Przyznaję, że gdyby nurtowało mnie takie pytanie jak Ciebie też próbowałabym ustalić przyczynę \\\"dlaczego\\\". Przecież od lat chciałaś poznać na nie odpowiedź. Po latach może to być niezwykle ciepłe i miłe spotkanie... Uczucia znikły już dawno, więc wszelkie obawy o początek romansu, o czym pisały niektóre panie, są tu zupełnie niezasadne. Nie przejmuj się obecnymi tu insektami, forum jest pełne tego typu tworów. Nie karm ich... :)

Gość Zadzwon do niego i umow sie
mysle ze to prawdopodobne ze one tu wszystkie sa :) krazą nad forum jak sępy nad padliną :O Niech tylko cos poczuja odrazu rzucaja sie na ciebie i nie odpuszcza dopoki nie rozszarpia :P

Dziękuję Ci Irmo, za to, że bronisz honoru kobiet. Tak naprawdę to powinnam zmienić tytuł tego topiku. Wiem co mam zrobić ze swoją zagadką. W brew pozorom te Panie mi pomogły. czytając "dobre rady" opanował mnie czarny humor , bo trudno powiedzieć czy się dobrze bawię ...

Gość mrozynka
Zaczyna dochodzic do ciebie jaka robisz z siebie idiotke narzucajac sie swojemu eks. Wiec nic dziwnego ze nie jest ci do smiechu.

Nie mrożynko martwi mnie fakt, że zaczęłam się bawić, a tu nie ma powodu do radości , raczej należałoby gorzko zapłakać - jak ciasne są umysły niektórych kobiet. Sądząc po ilości ników i wystąpień na tym topiku to prawie 70%