Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jak nic nie wiem

Intuicja czy rozum?? oto jest pytanie

Polecane posty

Gość a jak nic nie wiem

czy wierzycie intuicji w sprawach damsko-meskich? czy raczej sluchacie rozumu? i czy przeczucia w tych sprawachg sie spr/

Gość intuicja jest spoko
tylko trzeba umieć ją odróżnić od nadziei że coś się zdarzy bo nadzieja z reguły nie podpowiada dobrze

tylko trzeba umieć ją odróżnić od nadzie ale jak to zrobic???????///

Proste. Jak Ci się zaczyna zapalać światełko w głowie i migać, a potem wyć, że coś nie tak, posłuchaj go. Rozum jest w stanie wszystko wytłumaczyć, spać i nie widzieć a intuicja jest zawsze czujna... tylko ja na siłe wyciszamy.

a co jesli widac z zachowania np ze cos nie gra rozum podpowiada daj sbie spokoj a intuicja podpowiada cos innego??? czyli sluchac intuicji? ale zakrecilam:)

jakbym się słuchała intuicji to teraz bym leżała rozpłaszczona i pół Polski by po mnie deptało. :o :D rozum może jest nudny, bo można przewidzieć, co \"powie\", ale się przydaje :p

Gosia.. dam przykład. Moja intuicja mówiła mi ze cos jest bardzo nie tak, że facet stawia wyżej mamusię niz mnie. Facet 44 lata, po rozwodzie. Odwoływał przyjazd do mnie bo mamusia chora, a przecież był jeszcze całkowicie sprawny mąż, to po co jeszcze syn? Do trzymania za rączkę? Ale rozum mówił inaczej... odpuść, przecież jego eks była taka wredna, nienawidziła matki, ty nie możesz i w ten deseń. Romum mi tłumaczył wszystko logicznie i "rozumowo". Nie słuchałam intuicji. Koniec był zły, bardzo zły.

mi intuicja ja podpowiada ze facet jest ok ze powinnam sprobowac..a z kolei rozum podpowiada odpusc sobie bo to dran ... bo zrobil/nie zrobil tego czy owego...sama nie wiem ...kazdy kogo sie radze mowi cos innego......:(