Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psycholożka z ciekawości

Zaburzenie osobowości unikającej

Polecane posty

Czy jeszcze ktoś oprócz mnie to ma? Wpisywać się... o swoim życiu, problemach i nie tylko...

Gość Ardian
Ja to mam ;)

Gość ololoy
nie bede sie wypowiadac na te tematy

Gość bbbbbbbbbbbbnnnnnnnnxxxxxxx
Autorko tematu -- pewnie jesteś stałą forumowiczką więc dlaczego się wstydzisz pisać pod swoim stałym nickiem ? ;)

Gość odpowiedz...
:D rozbawie cie..mialam to w dziecinstwie..to byl koszmar...chcialam sie zmienic ...i nie wiem jak to sie stalo ale to minelo ..teraz mam borderlina...pograniczne zaburzenia osobowosci..i jestem niezwykle smiała osoba i bardzo otwarta..bardziej niz przecietna osoba to by bylo na tyle

Do bbbbbbbbbbbnnnnnnnnnnnn itp Nie jestem stałą bywalczynią tego forum, a nawet gdybym była to nie byłoby nic dziwnego w tym, że zmieniłam nick (że zmieniałabym co chwile nicki). Osoby z zaburzeniem osobowości unikającej mają to do siebie, że boją się pokazać kim naprawdę są bo boją się krytyki, ośmieszenia itp. To wszystko wynika z samej choroby... Swoją drogą to samo można napisać o Tobie. Dlaczego Ty nie pisałeś teraz pod swoim stałym nickiem?? ;)

bbbbbbbbbbbbnnnnnnnnxxxxxxx - co ty tak gnebisz ludzi, ze sie boja pisac pod swoim czarnym nikiem? A Ty sie boisz pod swoim czarnym pisać?

Do Justyny To tylko mój nick, nie jestem żadnym zawodowym psychologiem. Niemniej jednak wiem, że jest na to lek xanax, a poza tym psychoterapia jest niby pomocna i tyle.

mialam, moze nadal mam, a jak jeszcze mam to juz z duuuzo mniejszym nasileniem. tak czy siak, jestem skazana na siebie, a ostatnio zaczelo mi zalezec na towarzystwie. sadze, ze na starosc (21 l) pojebalo mnie. ale jesli kiedys nie zalezalo mi na ludziach, to da sie ten stan przywrocic, chyba musze nad tym popracowac...

jak bym się miał diagnozować z Wikipedii :D, najlepsze urządzenie diagnostyczne na świecie :P... swoją drogą dobrze że to nie jest temat o czymś gorszym :O to z jednego kryterium 4 trafione... a z drugiego wszystkie... i może i tak jest...