Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja12

jest tu ktoś kto wpadł przez globulki???

Polecane posty

Gość misia _-__
hej sama nigdy nie brałam tabletek ale moja siostra wpadła ma teraz 2 letniego synka

Gość pixelkaaaaa22
misia - chyba chodzi o globulki,te rozpuszczalne,a nie tabletki... Ja wpadłam przez Patentexy. Stosowałam zgodnie z ulotką,no i stało się :-) Teraz mam czteroletnią córeczke.

Gość Kaaroo
Wiem, ze globulki stosowala moja siostra, ale szybko przerzucila sie na tabletki. W ciaze jednak w trakcie stosowania globulek nie zaszla.

pixelkaaaaaaa22 a po jakim czasie od stosowania zaszlaś w ciąż??:( i czy dziecuszko masz zdrowe, bo słyszałam ze te globulki uszkodliwiają plemniki i ze jak dojdzie do zapłodnienia to moga być wady płodu.

Gość pixelkaaaaa22
Stosowałam globulki przez trzy miesiące,jednak w ciążę zaszłam w drugim miesiącu stosowania,ale nie od razu wiedziałam że jestem w ciąży,i jeszcze prawia miesiąc używałam Patentexów. A córeczka zdrowiutka jest i była,10 puntów dostała.

rozumiem ze kochałaś sie pewnie akurat w dni płodne???:(

Gość pixelkaaaaa22
Kochałam sie często,zawsze "zabezpieczając" się globulkami,więc nie wiem w których akurat dniach doszło do zapłodnienia :-) A o co właściwie chodzi? Stosujesz globulki,boisz się ciąży,czy tego że dziecko może byc chore? Z tym że moga byc wady płodu od globulek cos mi nie pasuje,chyba nie byłoby to wtedy dostępne jeśli zagrażałoby czymś takim.

chciałabym zacząć stosować te globulki i boje sie jeżeli wpadne ze dzieciaczek moze być chory...czytałam ze globulki działają teratogennie( chyba tak sie pisze) czyli uszkadzają plemniki i potem moze być chory dzidziuś.

Gość pixelkaaaaa22
Naprawde nie wydaje mi się,żeby uszkadzały dzidziusia.Plemniki owszem,ale taki plemnik juz nie da rady zapłodnić.Do komórki jajowej dostaje się najsilniejszy,zdrowy plemnik,a nie jakis uszkodzony. Ale tak w ogóle,to te globulki sa dosyc nieprzyjemne.Tak sie pienią,nic fajnego. No i mało skuteczne.

a jak to było u Ciebie....jesteście razem ze swoim facetem czy nie....???

Gość taka metoda to żadna metoda
Same globulki, to mało skuteczna metoda. Lekarze polecają, żeby globulki stosować razem z prezerwatywami. Masz jakieś 60% szans na to, że wpadniesz.

Gość pixelkaaaaa22
Nie,ja sama wychowuje córeczkę :-) Wtedy jak wpadłam,nie była to dla mnie jakas tragedia,bo nie zamierzałam z nim zrywać,ale jak zamieszkaliśmy razem,to wtedy dopiero go poznałam,i jak najszybciej sie musiałam go pozbyć... Więc jeśli nie planujesz narazie dziecka,to same globulki raczej nie sa dobrym pomysłem :-)