Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gabi999

Lista piosenek na pierwszy taniec - głosuj z nami

Polecane posty

i ja coś polecam http://teledyski.onet.pl/10172,3501896,teledyski.html Ktoś zapytał znowu mnie, czy już odnalazłam czego chce, to przypadek stworzył plan, że odpowiedź znam. Inny ktoś doradził mi, że wie lepiej kogo chciałabym, lecz pojęcia nie ma nikt, co dziś powiem Ci. Ref. Spośród wszystkich ludzi dzisiaj wybieram Cię, i bez trudu w całym tłumie dostrzegam, że, ten którego szukam przecież jest obok mnie, chyba widzę jak wyglądać mógłby nasz świat. Mój niepokój winny jest, czy jedynym dla mnie staniesz się, tego nie wie chyba nikt, więc zaufam Ci. Ref. Spośród wszystkich ludzi dzisiaj wybieram Cię, i bez trudu w całym tłumie dostrzegam, że, ten którego szukam przecież jest obok mnie, chyba widzę jak wyglądać mógłby nasz świat. X2 Ten którego szukam przecież jest obok mnie, chyba widzę jak wyglądać mógłby nasz świat.

Marta S. jakbys szukala narzeczonego, to moj na pewno bedzie chetny, bo macie bardzo podobny gust muzyczny ;)

Do mamutka 34 Tu nie chodzi o bycie ,,cool\" tylko żeby nie robić tego, co robią inni. Podążać owczym pędem. Chodzi o oryginalność. Ale jeśli ta piosenka jest bliska waszym sercom to rozumiem. Pozdrawiam

Gwen, Ja i mój przyszły wychowalismy się na Punk rocku :-) więc ta piosenka będzie dość "ORYGINALNA" :-)

Gość Andzielllllllllllllll
Ludzie to nie stypa i pogrzeb to ma być wesele pełne śmiechu i radości, wybierajcie wesołe i śmieszne piosenki np,, w aucie'' lub inne ja mam ślub 25.04.2009 i taką własnie bede miała piosenke

Gość Tulelelele
W moim przypadku tańców nie było i nie będzie, ale mam dwie propozycje dla osób, którym nie w smak tradycyjne weselne szlagiery. Katie Melua "Mockingbird Song" http://uk.youtube.com/watch?v=aTywWKXCZhA i coś, co bezdyskusyjnie wybrałabym sama, bo razem z moim przyszłym mężem uwielbiamy ten kawałek: Sinead O'Connor i Shane McGowan "Haunted" http://uk.youtube.com/watch?v=C8oyxrrEk58 Oczywiście kwestia gustu, ale oba teksty są jak najbardziej na miejscu, a nie są to propozycje do bólu oklepane :)

Gość w oryginale
wszystko zależy od gustu ale proponuję oryginał bo z wykonaniem na żywca niektórych aranżacji może być różnie, można sobie coś tam lubieć a jak zagrają to się płakać chce

Gość Tulelelele
Absolutnie tylko oryginały :) Nawet mi przez mysl nie przeszło że ktoś miałby to wykonywać na żywo :D Zresztą nawet gdybym planowała wesele z tańcami, to tylko z DJem i muzyką z płyt. Są piosenki, których klimatu nigdy nie będzie w stanie odtworzyć weselna kapela.

Gość moja_kicia
wejdz na www.muzyczka.pl tam mają dużo fajnych propozycji na pierwszy taniec

Gość asabamanaka
a co myslicie o Kasia Kowalska - \"To był sen\"?

Gość A co myślicie o tej
Da się ja fajnie zatanczyć... zastanawiam sie tylko, czy ni jest kiczowata: Tylko Ty tylko ja - Krzysztof Krawczyk 1. Nie każdy dzień był naszym dniem Nie każdy sen doczekał się spełnienia Nie każdy śmiech był śmiechu wart Wśród tylu dróg prowadził nas Los który drogi zmienia Ref.: Tylko Ty (Tylko Ty) Tylko ja (Tylko ja) Ze sobą i dla siebie cały czas I tak od wielu lat Tylko Ty (Tylko Ty)Tylko ja(tylko ja) Tak było jest i będzie Nie zawróci nas z tamtej drogi czas Gdy jesteś obok mnie 2. Nie każdy dzień był pełen łez Nie każdy płacz przynosił ukojenie Nie każda noc rodziła dzień Lecz tamten czas pozwolił nam być zawsze blisko siebie

Gość izaula
Ja na pierwszy taniec chce "Psalm dla ciebie" Rubika...muślę ze pioseneczka jest boska...

Gość ślub niedługo mam
według mnie BIAŁY LATAWIEC- wawele jest idealny na pierwszy taniec i nawet prosty do zatańczenia gdy ktoś nie potrafi za bardzo :) Można sie przy tym nieźle rozmarzyć, a goście pewnie będą zapatrzeni w Młodych przy tym :) Pozdrawiam:)

Gość linkadaj
białe latawce strasznie mi siępodobają , nie młodapiosenka , ale piękna;)A ja za tańczę przy piosence Pauli ,,Od dzis'';)

Oto kilka propozycji dla tych, którzy jeszcze nie wybrali: Dla lubiących stare, wypróbowane kawałki: A. Jantar: „Moje jedyne marzenie” A. Jantar: „Pozwolił nam los” K. Krawczyk „Weselne preludium” K. Krawczyk „Bo jesteś Ty” Z. Wodecki „Oczarowanie” Z. Wodecki „Z tobą chcę oglądać świat” A. Zaucha „Wymyśliłem Ciebie” S. Krajewski „Wielka miłość” S. Krajewski „Biały welon” S. Krajewski „Każdy swoje dziesięć minut ma” Lady Pank „Zawsze tam gdzie Ty” Kancelarya „Zabiorę cię” Dla lubiących w miarę nowe wypróbowane kawałki: Sławek Uniatowski „Kocham Cię”(sama ją miałam na weselu) Andrzej „Piasek” Piaseczny „I jeszcze” Kayah i Kiliański „Prócz Ciebie nic” Paulla „Od dziś” Afromental „Pray 4 love” Łukasz Zagrobelny i Hania Stach „Ty i ja” Natalia Kukulska „Zakochani” Dla lubiących stare, zagraniczne i wypróbowane kawałki: Elvis Presley „I can't help falling in love” Elvis Presley „ Love me tender” Wet, wet, wet „Love is all around” Frank Sinatra „ Strangers in the night” Nat „King” Cole „When I fall in love” Roy Orbison „Unchained melody” Dla umiejących tańczyć walca: Irena Jarocka „Wymyśliłam Cię” Irena Santor „ Walc Embarras” Z. Wodecki „Oczarowanie” inaczej walc „Fascination” Walc z „Nocy i dni” Whitney Houston „You light up my life” Andy Wiliams „Speak softly love” Dla mających duuuże poczucie humoru: Hanna Banaszak „Filozofia małżeńska” (dla niej) „Pudzian band”- „Takich już nie ma” (dla niego) To by było na tyle, mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam i życzę wiele szczęścia na nowej drodze życia Maja

Gość a mi sie paula nie podoba
kurcze, moim zdaniem ta piosenka Paulli jest tak tandetna, ze wstydzilabym sie do niej tanczyc na weselu.. slowa sa niby takie "podniosle", a w rzeczywistosci kiczowate i tandetne. ble, paskudztwo.

Gość zacieszka
a co myślicie o tej?? natalia kukulska i andrzej pieseczny - jesteś blisko mnie... piękna !! tylko jak do niej tańczyć??

Ta piosenka Piasecznego i Kukulskiej cudna!!!!!!! Poważnie sie nad nią zastanawiam. Myśle, że bardzo powlnego walca da sie do niej zatańczyć. Próbowałam już w domu:-) A "Wymyśliłam cie" - melodyjnie ok, ale jak ktoś spojrzy w tekst, to zobaczy, że to raczej nie na wesele: - piosenka jest smutna i źle sie kończy histiria w niej zawarta "Wymyśliłam cię nocą przy blasku świec, nauczyłam się ciebie po prostu chcieć. Wystarczyła mi chwila niewielka, byś imię miał, byś po prostu się stał. Wymyśliłam cię z cienia, nim nastał świt, powierzyłam się niemal aż po sam wstyd. Nie wahałam się ani minuty, byś imię miał, byś nareszcie się stał. Dobrze wiem, co oznacza samotność, osobna noc, osobny dzień... Gdy samotność dokuczy zbyt mocno, niech dzieje się co chce, co chce! Wymyśliłam cię w gniewie na parę chwil, nauczyłam się ciebie - no cóż, to styl. Nie wierzyłam w to ani przez moment, byś imię miał, byś naprawdę się stał. Pomyliłam się - tak przecież bywa też, wymyśliłam cię, więc zostań - jeśli chcesz. Wystarczyła mi chwila niedługa, byś imię miał, byś na zawsze je miał. Dobrze wiem, co oznacza samotność, osobna noc, osobny dzień... Gdy samotność dokuczy zbyt mocno, niech dzieje się co chce, co chce! Pomyliłam się - tak przecież bywa też, wymyśliłam cię, więc zostań - jeśli chcesz. Wystarczyła mi chwila niedługa, byś imię miał, byś na zawsze je miał. "

Jesteś blisko mnie - czyli piosenka z mojej stopki:-D "Unieś swą twarz I obetrzyj już łzy Dużo jest gwiazd Więc je opisz mi Wiem jak jest ich wiele I że mienią się Gdy jesteś tak blisko mnie Wszędzie jest niebo Bo śmiejesz się znów Serce mi bije Na dźwięk twoich słów I nagle z radością na świat patrzeć chcę Gdy jesteś tak blisko mnie Gdy jesteś tak blisko mnie Przy tobie noc Ma słońca blask Serc naszych rytm Połączył dziś nas I tobie i mnie Zdarzyło się to pierwszy raz To miłość tak sprawiła, że Jesteś blisko mnie Ta noc by mogła trwać już chyba wiecznie Pod jej sklepieniem tak nam jest bezpiecznie Te krótkie chwile warto zapamiętać Warto zapamiętać Aż po drogi kres Przy tobie noc Ma słońca blask Serc naszych rytm Połączył dziś nas I tobie i mnie Zdarzyło się to pierwszy raz To miłość tak sprawiła, że Jesteś blisko mnie"

Gość teresa kopytko
My mieliśmy "kazdy swoje 10 minut ma" Krajewskiego

Gość odświeżacz tematów

Gość lsadsd
ja proponuje niebieska piosenke http://www.youtube.com/watch?v=1Mzaphj9eCg Kto wstawi się na nami u Pana co drogami krętymi każe iść Kto nas usprawiedliwi gdy Pan się będzie dziwił że to już właśnie my Ja wstawię się za Tobą i z podniesioną głową dziękował będę, że Pan dał mi właśnie Ciebie w radości i w potrzebnie na lepsze i na złe A Ty choć powiedz słowo, że zawsze byłem z Tobą, bo chciałem tak i już I razem chleb jedliśmy i równym krokiem szliśmy wśród wichrów, pośród burz Ty wciąż mnie ratowałaś, za rękę mnie trzymałaś, gdy z drogi chciałem zejść A ja otuchy krople, gdy oczy miałaś mokre, nie raz musiałem nieść I tak będziemy stali aż w tej niebieskiej sali do tańca zaczną grać Ja wtedy z pierwszym taktem poproszę Cię i raptem Zaczniemy wirować, wolniutko walcować I kręcąc się kręcić na palcach na pięcie Troszeczkę bezmyślnie jak wiosną przebiśnieg. Ty nieco szalona, coż - żona to żona I w mojej Twa ręka, niebieska piosenka Za serca nas chwyta niebieska muzyka

Gość 1szy taniec
Mnóstwo utworów na pierwszy taniec weselny, m.in: Zloty krazek, Anna Jantar - Moje Jedyne Marzenie, Bajm - Byc z Toba, Damian Holecki - Weselne dzwony, Dwa Plus Jeden - Winda Do Nieba, Eleni - Nasz najpiekniejszy dzien, Grzegorz Tomczak - Niebieska piosenka, Irena Santor & Jerzy Polomski - Zakochani, Krzysztof Krawczyk - Bo jestes ty, Lady Pank - Zawsze tam gdzie Ty i wiele innych. Polecam ;) http://oron.com/folder/fqq6b8t6r2

Witam mam 11 czerwca wesele i zastanawiam sie jaka piosenke wybrac na pierwszy taniec i mam dwie propozycje CELINE DION- THE POWER OF LOVE i VOLVER - JESZCZE JEDEN RAZ CO O TYM MYSLICIE PODPOWIEDZCIE COŚ

Gość że co że jak
ja proponuję "myśli i słowa" Bajmu