Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 11 msc mam

jak się bawić z prawie rocznym dzieckiem?

Polecane posty

Gość 11 msc mam

Mam pytanie do mam. Jak zabawiacie swoje dzieci? a drugie pytanie- jak takiego malucha wiercipiętka "zmusic" do słuchania bajek. Czytam małej ale ona nie potrafi się skupić, bo wtym czasie ma do zrobienia mnóstwo innych rzeczy :/

my sie bawimy w "skakanie po mamie" to uluibiona zabawa mojej córki :D:D rozwalanie wierzy z klocków, ogladanie obrazków i nasladowanie zwierzatek... nie wiem dlaczego ale moja małą twierdzi ze kurka robi "koj koj" zamiast "koko" :D:D:D pokazywanie gdzie jest oko, gdzie nos itd. oczywiscie sroczka jest bezbłędna i jeszcze szedl chlop , i tu plynie rzeka, liczenie paluszków, przesuwanie magnesów z danonków i innych jogurtów po lodówce wrzucanie klocków do zyrafy na klocki, bieganie po pokoju :) jejku jest milion rzeczy ktore mozna robic :) a co do czytania bajek to za male dziecko jeszcze. ja mojej tylko opowiadam- zobacz tu jest kotek i robi miallłlll i tu ma oko" i tak dalej bo inaczej to ja to szybko nudzi i sie wierci.

Gość 11 msc mam
dziekuje :) a dla nas ulubiona zabawa to berek i wyrzucanie wszystkich zabawek z pudła, kazdego dnia młoda wyrzuca te zabawki-ogladajac kazda dokladnie- jak by widziala ja za po raz pierwszy i tak jest za kazdym razem. a ta zabawa szedł chłop.... to co to takiego? tez mysle, ze czyanie ksiazek jeszcze chyba za wczesnie....?

NA CZYTANIE ZA WCZEŚNIE. ale zaopatrz się w książki ze zwierzątkami, dzieci szybko uczą się nazw zierząt i jakie one wydają odgłosy dla chłopców oczywiście książeczki z róznymi rodzajami pojazdów - mój miał roczek i bezbłędnie pokazywał wszystkie rodzaje. Czasem tylko koparka się mu ze spychaczem myliła :D

szedl chlop ścieżką jadl chleb z kiszką ja mu mówie "dajże roz" a on ci mnie chyc za nos, ja mu mówie ty łobuzie a on ci mnie chyc za buzie ja mu mówie ty psiajucho a on ci mnie chyc za ucho itd :D:D takie troche wsiowe ale moja az sie zanosi ze smiechu jak jej to opowiadam i ja lapie na nosek ucho i policzek :D:D kurcze z nami sie tak prababcia bawila :D:D:D:D:D a co do wywalania rzeczy z pudla to tak moja ma to samo. a jak juz wszytsko wywali to po zabawie :D:D:D:D ja jej jeszcze ksiazeczek nie czytam. raz probowalam piekna i bestie ale skonczylo sie takz e mala podarla ksiazeczke i chcialą ja zjesc... bedzie czas na ksiazeczki narazie musimy sie zadowolic czym innym. aaa opowiadam jej rozne wierszyki. ostatnio stwierdzilam ze zadziwiająco duzo tego pamietam i podobaja jej sie szczegolnie jak opowiadam i cos pokazuje to tez sie strasznie smieje :)

mamo Mani- czaderski wierszyk!!! aż sobie skopiuje tylko nie wiem czy jezyka nie połamię :P a z tym czytaniem - kumpela też mówiła, ze jej synek rzucal ksiązką ze złosci i deptał po niej. Wogóle nie chcial słuchać, a ta była załamana... tzn mama a nie książka :D

dzieci strasznie lubią lokomotywę mówioną z odpowiednią ekspresją mój mały miał oczy wielkie jak spodki :D