Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama okruszka

WZROST DWULATKA?

Polecane posty

pediatra zasugerowała, żebym się wybrała z małą, poszłam prywatnie. Wizyta trwa prawie 2 godziny i kosztuje 70 zł

Ludzie , nie przyspieszajcie tych dzieci na siłę! Mój syn miał na bilansie 2-latka 86,5 cm. Teraz z wzrostem jest w 10 centylu a z wagą w żadnym , ma 12 lat i waży 26 kg. Nie mówił prawie nic do 3 r.ż Nie przespał do 3 rż całej nocy. Teraz : prawie nie choruje , jest wszechstronnie uzdolniony , jest przewodniczącym szkoły , jest grzeczny. Jest dużo niższy od rówieśników i o wieeele szczuplejszy ale jestem z niego dumna .Nie ma co patrzeć na siatki centylowe , każde dziecko jest inne!!!!!!

a co ja mam powiedzieć moja córka ma 3 latka i waży 13.5 kg ma 98 cm zawsze była drobna jest bardzo żywiołowa ,dobrze się rozwija gada jak najęta każde dziecko rozwija sie w swoim tempie choć nie ukrywam ze wolała bym ją trochę podpaść ale ona je nawet sporo a wszystko spala:)

Widzę po wpisach, że mam chyba najwyższego dwulatka - 100 cm wzrostu i waga około 18kg. Jak się urodził to synek miał 3600 g wagi i 55 cm ale potem szybko nabierał i ciałka i wzrostu. 86 cm miał na roczek. I też się nie mieści w siatkach centylowych :-) Floo 🖐️

Gość koteczek19833
cześć dziewczyny.moj mały na 2 latka miał 91 cm i 13,5 kg. urodził sie z wagą 4,100 i 59 cm długości.i tez obydwoje z mezem jesteśmy wysocy ale mi sie wydaje ,że to nie ma znaczenia. są ludzie ze długo długo są niscy a potem jak raptownie pojda w góre to i cie przerosną.

Impuls- wiem że waży dużo za mało , wygląda jak 7-mio latek .Ale w przeciwieństwie do innych dzieci wcale nie choruje ( 1 w roku) , wyniki morfologii ma świetne choć prawie nie je owoców i warzyw , z mięsa też niewiele........A morfologię robimy co pół roku bo musi robić w poradni sportowej ( gra w piłkę) Córka dla odmiany ma 1,5 roku i już 87 cm i 12 kg ...........

moj marcin na bilansie 2 latka mial 94cm wzrostu i wazyl 16,2 kg... ale on zawsze byl bardzo duzym dzieckiem (zreszta jest do tej pory)...

Mój syn na bilansie dwulatka miał 86 cm i 11,5 kg. Teraz ma 3,5 roku, mierzy 104cm i waży 13kg.

Gość joannamw_
witam! a mój Kubuś na bilansie 2 - latka (który był 04.09.2009r.) miał 93 cm wzrostu i waży 15,5 kg, apetyt ma spory przede wszystkim na mięso, jabłka i śliwki. Niesamowicie dużo gada, zna cały alfabet, liczy do 10, zna kilka wierszyków, piosenek i nawet umie się przeżegnać ale NIE UMIEM ODZWYCZAIĆ GO OD PAMPERSÓW!!!!!! kto zna jakieś fajne metody czekam na podpowiedzi...

Gość o nie nie nie
mój miał 91 cm i 13,5 kg. Teraz ma trzy lata, ja mam 168 cm wzrostu, a mąż 180.

Gość a mój Olo
miał na bilansie 89,5 cm i 13,4 kg, starszy Karol 91 cm i 11 kg-bilans robiony w różnych przychodniach, różne wagi i sposoby mierzenia (starszy był mały i drobny, a wg bilansu był wyższy-zawsze trzeba brac poprawkę na te wyniki...), znajomych synek jest niższy od Ola, a na bilansie wyszło, że ma kilka cm więcej... Dzieci rosną swoim tempem, każde jest inne, najważniejsze, to nie porównywac.

Gość Anulka232008
Moja córka na bilansie miała 88cm i ważyła 12,2 kg

Gość aśka248
witaj mamo okruszka ja myślę że nie jest żle moja mala ma 2 latka i 2 mie. ma 82 cm i waży 10 kg ja zaczynam się naprawde martwi bo dzieci w tym wieku sa naprawde duże.

Moj na bilansie mial 87 cm i 11.500 wagi.. wzrostem nie jest jakis wysoki mowi malo a ma dwa lata i 4 miesiace teraz..ale motorycznie jest bardzo rozwiniety u nas problemow nikt nie widzi z niczym przyjdzie czas i na mowe. Maz tez zaczal mowic po 3 roku zycia chudy do teraz jest

Gość gość ola la
Zależy kiedy robicie ten bilans! Czy dziecko ma równe 2 latka? Czy ma dwa i pół roku? Bo ja robiłam córeczce bilans jak miała 2 latka i dwa tygodnie .Wzrost 87,5 cm .I pediatra powiedziała że córka jest wysoka i jako osoba dorosła będzie wyższa niż przeciętne kobiety .Mąż ma 192cm ,ja 162 cm.

Gość gość
Moja córeczka m 96cm i waży 11 kg. Podobno jest wysoka.

Gość gość
85,5 cm- w połowie siatki centylowej.

Gość gość
15:06 Nazywa się to bilansem dwulatka wiec raczej starszym sie go nie robi. Rzadko komu sie nie uda zrobic o czasie tz. +\- około mc. Moja corka na dwa lata miała 94mc i to faktycznie duzo. Jest wyższa od rówieśników.

Gość gość
Moja na 2l 92cm I 13,800.robilam 3 tygodnie po urodzinach. Urodziła się w październiku 2013. W czerwcu miała 100cm i 15kg. Wygląda normalnie. Zgrabnie. Stopę ma 26/27. Ja 165 maz 193. Na pewno będzie wysokA -teraz jest najwyzsza wśród rówieśników a rowna z dziećmi przeciętnymi rok starszym. Urodziła sie tydzień przed terminem 56cm 3650 w obwodach Glowy brzucha i barków 36 36 36.

Gość gość
Moja corka miala 98cm wazy 16 kilo

Gość gość
Ja mam sporego chłopaka, bilans robiony w 2 urodziny: 98 cm i 16,5 kg.