Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djffffd

cos dobrego na grzybice bez recepty...

Polecane posty

Gość djffffd

dlaczego globulki clotrimozul nie sa na recepte nie rozumiem tego, bralam antybiotyki , bralam probiotyki ale dopeiro 2 dnia i widac za pozno bo dopadla mnie grzybica do lekarza nie mam kiedy isc jest jakis dobry lek bez recepty?

Gość aldotoeibia
globulki sa na recepte (pewnie o to ci chodzilo) nie ma lekow na grzybice bez recepty... wiec bedziesz musiala jednak isc do lekarza, chyba ze pojdziesz do apteki i trafisz na fajna farmaceutke i ja ublagasz o globulki. czasami sprzedaja ;) ja kiedys w akcie desperacji nakladalam sobie masc clotrimazol na czunek tamponu i tak aplikowalam do pochwy. nawet troche pomagalo, ale nie wiem, czy tak mozna robic, bo glupio mi bylo sie pytac ginekolozki hehe bez recepty to lacibios femina wspomagajaco jest super...do tego ziola np. vagolavit czy femonisept, lactacyd emulsja ginekologiczna i ja to jeszcze staram się wietrzyc te okolice i jak mam mozliwosc chodze w luznych bawelnianych gatkach..

Tantum rosa, to jest do podmywania. W saszetkach. POLECAM

Gość zmiłosniczek
Hehe, coś w tym jest, że ciężko o cos nawet na początki grzybicy bez recepty, jedyne to clotrimazol w kremie, tantum rosa, probotyki jak lacibios femina albo ziółka jak vagosan, czy cos z propolisem, a tak to trzeba brykac do ginka i nie ma zmiłuj

maść clotrimazol jest ok - jak ją będziesz stosowała systematycznie (Ty i Twój partner też - koniecznie) to skutecznie jest w stanie wyleczyć grzybki - wiem to z autopsji:) Pozdrawiam:)

Gość jakas nieprzytomna
mi moj gin poleca luctowaginal są bez recepty ale to na rozne okresowe swedzenai pieczenia nei wiem czy na grzybice tez

Gość bobulo
chyba miałaś na myśli lactovaginal, to są pałeczki kwasu mlekowego, które się stosuje żeby wzmocnić florę bakteryjną pochwy, bo jak jest ich mało, to orgaznizm szybciej łapie infekcje i bakteryjne i grzybicze i trudniej jest mu wrócić do zdrowia, a wędzenia i pieczenia to nie choroba, tylko objaw. To jak już stosować tego typu środki to najlepszy wg mnie jest lacibios femina, bo na status probiotyku ( oznaczone szczepy), jest nowszy i przeszedł odpowiednie badania.

Gość moja wielka aura
bez recepty to chyba nic takiego na serio skutecznego sie nie kupi, zresztą nie powinno sie samemu leczyć, bo nie wiadomo tak serio czy to 100% grzybica czy może mieszana infekcja a potem można sie przejechać na takim samodzielnym leczeniu, samodzielnie to można lacibios femina łykać, i kremem klotrimazol sie smarować jak swędzi, ew nystatyne może sie uda zdobyć od rodzinnego (choc ona i tak na recepte...)

Ja miałam jakąś infekcję , nie byłam pewna czy to grzybki, i wyleczyłam Clotrimazolem.