Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszsza

szczepionki skojarzone- opinie

Polecane posty

zastanawiam sie nad kupnem szczepionki skojarzonej dla mojego synka, ale nic na ten temat nie wiem poza info z netu tzn nie znam opinii czy warto itd. jesli kupilyscie takie szczepionki dla swoich dzieci wypowiedzcie sie prosze ktora lepsza i czy wogole warto kupywac cos takeigo czy po prostu szczepic dziecko bezplatnie w ramach panstwowego kalendarza szczepien? z gory dzieki

Gość babka piaskowa z rodznkami
Witaj:) Mam synka miesiąc starszego niż Twój. Zdecydowaliśmy się na szczepionkę skojarzoną DTPa. Szczepionkę skojarzoną poradziła nam pediatra i faktycznie jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze mniej cierpienia dla dziecka (mniej wkłuć), poza tym, spotkałam się z opinią, że te szczepionki są bardzo dobrej jakości. Ogromnym plusem jest reakcja dziecka na szczepionkę. Mój synek ani nie gorączkował po szczepieniu, ani nie miał obrzęków. Ja polecam szczepionki skojarzone. Acha, w różnych aptekach są różne ceny, ja zamówiłam w małej aptece i był to koszt 63 zł, więc dla dobra maluszka niewiele. Pozdrawiam

dzieki za opinie, ja dostalam od pediatry zalecenie na INFANRIIX czy cos takiego podobno 125zl jedna i sa trzy co 6 tygodni, ale ta twoja szczepionka to rewelka 63zl, zapytam lekarza czy taka jak Twoja moze byc w koncu to i tak na recepte wiec jak powie ze nie to nic nie zrobie ;/

ja kupiłam infanrix za około 100 zł, ale wiem ze w niektórych aptekach ta sama szczepionka kosztuje ok 150 zł, tak różnica w cenie111!wiec dobrze jest popytać, po tej szczepionce wszystko było ok, żadnej gorączki, nic, super, no i największy plus tego to ze tylko jedno wkłucie zamiast trzech! bo chyba bym tego nie przeżyła, tak płakał!wiec mimo ze kosztuje to polecam

hmm moj synek lubi lekarzy i wklucia na nim nie robia wrazenia przy zoltaczce mial codziennie badanie krwi i ani nie pisnal, tylko bardziej chodzi mi o to czy wlasnie nei am goraczki czy jakis powiklan potem, jak sie dzieci czuja, jak na razie slysze tylko dobre opinie wiec sie chyba zdecyduje nawet 180zl to nie majatek, chociaz nie jest to bylejaka cena :/ bydziu moze wlasnie kazali ci 180zl zaplacici bo mieli takie widzi mi sie, ja tez jak kupilam podklady belli u mnie na osiedlu to zaplacilam 3,90 za paczke a w aptece pod szpitalem jak mi braklo brat mi dokupil 1 paczke za 6,80; tak samo z herbatka fitomixa w markecie w aptece kosztuje 9,99 a w innej aptece 3,66 place wiec rozpietosc cenowa jest ogromna niestety wolny rynek i kazda apteka ma wlasne ceny, najdrozej jest jak w przychodni sie od razu kupuje szczepionke, tam to dopiero sobie licza ja za szczepionke dla siebie na grype przeplacilam tak o 45zl :( glupia bylam ale to tylko raz :) dzieki za odpowiedzi utwierdzacie mnie w pzrekonaniu ze to dobry wydatek

mysza ja szczepilam malą infarniksem i mimo wszystkich negatywnych opinii i calej afery z tymi szczepionkami to mala zniosla szczepienia rewelacyjnie. nie gorączkowala nie byla marudna zupelnie nic sie nie dzialo :)

aa i my placilismy za pierwsza dawke 150 za drugą 120 a za 2 tylko 50 zl nie wiem dlaczego tak. w tej trzeciej dawce costam bylo refundowane wiec wyszla taniej.

my przeszlismy juz caly komplet szczepien, za kazdy placilismy dokladnie 120 zl oprocz tej co podawali panstwowo raz czy dwa nie pamietam mielismy Infarix czy cos podobnego maly zawsze dobrze to znosil, raz tylko po 1 szczepionce zagraczkowal mi, ale po kolejnych jakby wogole szczepiony nie byl

Gość ufliczka
ja za Infanlix płacę 105 zł w przychodni i z tego co wiem to najlepiej tolerowana szczepionka dla dzieci

Ja szczepiłam w 6 tygodniu Infanrixem Hexa za 220zł. Potem będzie już Infanrix-IPV+Hib za 120zł. Malutka zniosła szczepienie Hexą rewelacyjnie, żadnych objawów ubocznych. Choć trzęsłam się przed tą szczepionką jak galareta. Teraz zostało mi się modlić, by te 5 w 1 równie dobrze tolerowała.

Gość Ania 2 dzieci
Temat dość stary, ale może ktoś kiedyś tu wpadnie więc dodam swoje 2 grosze. Rozpiętość cenowa duża, ale wynika z podstawowego faktu - piszący piszą o różnych szczepionkach. Przykładowo: - skojarzona szczepionka aceluralna 3 w 1 (błonica, tężec, krztusiec) - Infanrix DTPa koszt 50-70 zł - skojarzona szczepionka aceluralna 5 w 1 (jw. plus Polio plus HIB) - Infanrix DTPa + IPV + HIB koszt 100-150 zł - skojarzona szczepionka aceluralna 6 w 1 (jw. plus WZW B) - jw + WZW B koszt 180-250 zł. Ceny w poszczególnych latach niewiele się zmieniają. Ja szczepię 3 w 1, do tego Engerix B (na WZW B) - odpłatna ale bez thimerosalu (związki rtęci) dlatego, że synek miał przeciwskazania od neurologa, bo im więcej w jednym dniu tym większe obciążenie dla układu nerwowego. Dzieci ze osłabionym układem nerwowym mogą się nabawić poważnej choroby przy szczepieniu bardzo skojarzonymi szczepionkami.

Oboje moich synów było szczepionych infanrixem i nigdy nie było żadnych problemów. Nawet śladu po ukłuciu nie zauważyłam. Im więcej czytam na ten temat w internecie tym bardziej przekonuje mnie hipoteza, że na forach udzielają się tylko ci, którzy są niezadowoleni. Nie wiem dlaczego, ale jeszcze kilka lat temu było ich znacznie mniej. Dla zainteresowanych tym tematem polecam artykuł http://tygrysiaki.pl/szczepienia-kojarzysz-czy-unikasz/ To jeden z nie wielu tekstów napisanych przez matkę, która nie jest przeciwna szczepieniom. Aż strach pomyśleć co będzie za kilka lat jak wszyscy przestaną szczepić :(

Gość gość
artykul do ktorego wkleilas link jest beznadziejny. poziom wiedzy o szczepieniach, chorobach zakaznych i odzcynach poszczepiennych jest w nim bardzo kiepski. Wiedza typowo proszczepionkowa i propagandowa, w pol godziny obalilabym wszystkie argumenty w tym artykule i udowodnila ze szczepienia to wcale nie cos cudownego a bardzo niebezpiecznego.

Gość gość
marny blog, na ktorym jest cenzura w komentarzach, ktore zawieraja niewygodna prawde, stojaca w sprzecznosci z pogladami blogerki.