Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mleko

Nutramigen - alergia pokarmowa

Polecane posty

Gość Mleko

Mój 3 miesięczny synek ma alergię pokarmową dlatego od 2 miesięcy podaję mu nutramigen. Na początku w miarę pił, później pediatra pozwoliła mi dosładzać glukozą, a teraz pije po 80ml co godz lub 2 i non stop płacze bo jest głodny. Widocznie mu nie smakuje. Czy Bebilon pepti smakuje podobnie? Też tak paskudnie pachnie?

Gość no cóż ...
Pepti jest trochę bardziej zjadliwy, aczkolwiek daleko mu do zwykłych modyfikowanych mieszanek Nie ma bardziej obrzydliwej w smaku i aromacie mieszanki niż Nutramigen, ale trzeba przyznać, że jest skuteczny

Bebilon jest lepszy. choc to prawda, ze smak w porównaniu do zwykłych mieszanek daleki jest od ideału. ;-)

Gość Mleko
Masz rację jest skuteczny. Wcześniej mały miał 2 razy zapalenie płuc i wysypka na twarzy, krztusił się ciągle. Nie wiem co mam zrobić czy zaryzykować i podać mu bebilon pepti czy mam się męczyć z tym paskudnym mlekiem. Moja pani doktor stwierdziła, że bebilon pepti jest tak samo paskudny jak nutramigen.

Gość mamapoltoraroczniaka
hej ja powiem tak jeśli jest alergia to zostan lepiej przy nutramigenie, dziecko sie przyzwyczai, moj maluszek pije nutramigen od 6go miesiaca ( jakprzestalam karmic) do teraz a ma juz rok i 4 miesiace, nadal ma alergie wiec innego mleczka nie moze, a dosmaku sie przyzwyczaił, teraz dostaje je tylko 2 razy z kaszką ale pił i samo. Nie mysl zeon się męczy pijąc to mleko, jeslinie poznal innego smaku mleka to mu ten smak nie przeszkadza!!!! Japróbowałm mojemu dwa razy dać mleko inne było słodkie bardzo w porownaniu z nutramigenem i on nie chciał, pluł , i nie wypiłprawie nic:) takze głowa do góry,wazniejsze zdrówko maluszka a nutramigen nie taki straszny:)

Gość Mleko
ale mój synek strasznie płacze jak podaję mu nutramigen, pije nerwowo:(. Może jak będzie mógł pić już z kaszką będzie lepiej...

moja coreczka pila nutramigen, bo ma atopowe zapalenie skory.nie chciala pic tego mleka, zmienilismy na bebilon pepti. w porownaniu z nutramigenem jest duza roznica w smaku, po nutramigenie mialam ochote zwymiotowac, pepti mi nawet smakowalo. mala pije pepti bardzo chetnie, na nutramigenie bym ja zaglodzila chyba:)pila po 70, 60 ml a powinna byla 210.