Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olucha...

zabezpieczona??

Polecane posty

Gość olucha...

hejka:) mam pytanie czy jestem zabezpieczona od pierwszej tabletki jezeli lekarz kazal mi wziac pierwszą 2 dni po okresie?prosze o odpowiedz pozdrawiam

wydaje mi się ze jeszcze powinnaś zaczekać kilka dni aż zacznie działać.

Gość olucha...
czyli dodatkowo sie zabezpieczac?

nie. jeżeli weźniesz 1 tabletkę w 1 dzień cyklu to jesteś zabezpieczona od razu. jeżeli od 2 do 5 dnia cyklu to przez 7 dni zabezpieczaj się dodatkowo. nie powinno się rozpoczynać brania tabletek później niż w 5 dniu cyklu, bo nie zabezpeicazają one aż do końca opakowania. nie wiem dlaczego lekarz kazał ci tak brać.

Gość olucha...
a jezeli sie nie zabezpieczałam? i było to 3 dni po okresie mogło dojsc do zapłodnienia?

Gość olucha...
nie zabezpiecza mnie wtedy całe opakowanie tabletek i moze dojsc do zapłodnienia?

Gość olucha...
kazal mi tak brac tabletki bo mialam wczesne poronienie:(:(

Gość olucha...
jezeli biore tabletki juz 2 tydzien to musze sie zabezpieczac dodatkowo do konca opakowania?

Gość olucha...
biore tabletki yasminelle....

przykro mi z powodu poronienia :( to jest tak że tabletki przede wszystkim hamują owulację. aby mogło dojść do jej zatrzymania tabletki muszą być brane wraz z 1 dniem okresu. pomyślmy logicznie, 2 dni po okresie, a więc okres 5 dni i te 2 dni to daje 7 dzień cyklu, a więc do owulacji pozostaje już niewiele czasu (przy cyklu 28 dniowym). jest to taki czas, że tabletki mogą nie zdołać jej zatrzymać i wtedy może dojść do zapłodnienia. jednak jak wiadomo nie jest aż tak łatwo zajść w ciążę, więc zabezpieczaj się do końca tego opakowania, nie myśl o tym że mogłaś wpaść i już :)

Gość olucha...
moze ktos mi odpowiedziec?

Gość olucha...
czyli do konca opakowania dodatkowe zabezpieczenie? hm jakbym była to wielki szok nie bedzie chce miec bardzo dzidziusia ale nie w tym czasie tylko ciut dalej ale jak sie trrafi to przyspieszy pare spraw:)zadnej załamki nie bedzie ...:)

Gość olucha...
a pozniej tylko szczescie.... ale wole narazie poczekac z rodzicielstwem dlatego pytam:) dzieki za odpowiedz:)

Gość oluś_ka...
wiec poczekam jeszcze troche i dla wlasnego spokoju zrobie test:)

proszę! wiesz nawet jak to dodatkowe zabezpieczenie niałoby się okazać niepotrzebne, bo tabletki by już cię dobrze zabezpieczały to chyba bezpieczniej jest je użyć. lepiej teraz wydać dodatkowe parę zł na gumki niż potem się martwić i wyrzucać sobie że się czegoś nie dopilnowało :D

Gość oluś_ka...
yhy...teraz mam podwójne ;)