Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dbv

Proszę - karmienie na przemian z butlą rano bo ciągle ssie - czy to dobrze?!

Polecane posty

Gość dbv

Nie wiem co robić moja mała ciągle by ssała pierś i nie ma chyba przez to kiedy się porzadnie najeść??? bo w nocy pokarmu mam duzo az sika czasem ale w nocy mi spi ... czy dobrze robie dajac jej butle??

ja bym nie dawala nocne karmienia sa najwazniejsze.Przekarmilam coreczke rok i miesiac i jakies dosw.juz mam

Gość dbv
Dodam, ze ma 2 tygodnie. Nie ma kiedy odejsc od niej bo tylko ja odloze to placze, dalam jej 90ml w butli wyduldała duszkiem, wiec chyba głodn była ?? chwila spokoju (5min) i placz - znowu piers i tak całe dnie

To jest za małe dziecko by nie karmić w nocy jeśli się tego domaga. Niestety ale na początku tak jest że non stop siedzi się z dzieckiem przy cycu.Ale czy ciagle je??? bo jeśli np w trakcje robi sobie drzemki to posmyraj dziecko lekko po policzku,przebudzi się i to ją zacheci do ponownego jedzenia.A to że płacze to też nie znaczy że jest non stop glodna :) może być jej mokro,nie wygodnie,za ciepło itd.

Gość mammamma
może brzuszek ją boli a w nocy powinna jeść, dziecko tak małe powinno co najmniej co 3 godz.

Gość dbv
nie wiem czy ciagle je w kazdym razie musze przy niej lezec z cyckiem az zasnie - czasem odejde i spi a w wiekszosci placz i znowu daje cyca tylko wtedy jest spokoj. Jest zmierzła ale nie usnie! Czy to przejdzie??

Gość mammamma
dla dziecka maminy cyś to nie tylko jedzonko ale przede wszystkim bliskość i poczucie bezpieczeństwa. Jak była w brzuchu to non stop cie czuła i teraz też by tak chciała. Zapewniam Cię że to przejdzie, ja małą karmiłam piersią tylko 5 tygodni, ale pamiętam że też ciągle na cycu wisiała i nie zawsze to miało wiele wspólnego z jedzeniem. Możesz jeszcze smoczek spróbować jej podać.

Gość dbv
Ile to jeszcze moze trwać, chcemy ją chcrzic zaniedługo i co cyca wyciagne w kosciele...?? :(

Gość mammamma
oj widze że już Ci córa w kość dała:) moim zdaniem powinnaś przede wszystkim w nocy ją karmić. ciesz sie że w nocy śpi, bo moja to koncerty dawała. Jest coś w tym, że dziecko na sztucznym mleku dłużej śpi, ja to przetestowałam, ale nie polecam przestawienia ją na butelke.

Gość mammamma
co do chrztu to zawsze jest możliwość wyjścia do zacgrystii i tam nakarmienia małej.

Dziecko w wieku 2 tygodni potrzebuje i cyca i bliskości mamy. Niedługo Jej to "przejdzie" a na razie - jeśli możesz - nie odmawiaj Jej tego. A jeśli chodzi o smoczek to lepiej poczekaj az nauczy się naprawdę dobrze ssać, bo podanie go może zaburzyć odruch ssania u tak malutkiego dziecka