Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Jakie zabawy wymyslic dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym ???

Polecane posty

To nie moje dzieci, ale mam z nimi stycznosc przez ferie codziennie ;) :O co mozna wymyslic oprocz gier komputerowych, krzyzowek, rebusow, bajek? :O jak wypelnic czas zeby mogly sie spokojnie same pobawic? brak mi juz pomyslów :O

Może je uczyć jakiejś piosenki, robić ukierunkowane prace plastyczne (np. wyklejanie, wycinanie), dzieci uwielbiają malować farbami, bo można się pobrudzić :p Zawsze można pójść na spacer i szukać oznak wiosny/zimy. Różne tory przeszkód i jakieś ruchowe. Jest masa tego, ale chyba nie dam rady ci zaproponować szczegołowo :)

Zdobądź jakiś program nauczania do przedszkola, tam są całe dnie zaplanowane i można świetnie czas zorganizować :)

moje dziecko uwielbia klocki drewniane - buduje z nich domki, w których mieszkają figurki z jajek kinder, lubi też bawić się suchym makaronem (np. świderki) też można z niego budować, daj im balony niech odbijają, mozna też bawić się w teatrzyk kukiełkowy - niech zrobią same kukiełki... jak coś sobie przypomnę, to jeszcze napiszę a już mam, nalej im widy do miski, niech zrobił łódki z papieru i puszczają po wodzie...

A może tak - lepienie figurek z masy solnej a potem je pomalować -wspulne robienie ciasteczek a potem ich lukrowanie -malowanie farbami ale palcami -a może tak nabyć farby do malowania buzi i siebie pomalować? -a jak się znudzą zabawy w domu to zabarać dzieci do zoo,na basen ,na lodowisko jeśli takowe są w Twoim mieście.

dziekuje wam kochane :) ale najbardziej chodzilo mi o cos gdzie bawilyby sie spokojnie i nie trzeba przy nich caly czas urzędowac, a czasami po prostu zerknąć ;)