Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka coffeee

SEX po pordzie i nacięciu krocza - odezwijcie sie dziewczyny

Polecane posty

Gość inka coffeee

Jestem 2 i pół tygodnia po porodzie i nacięciu, jeszcze mam szwy które idę ściągnąć. Jak długo będzie się goiło krocze? Ile czasu potrzebuje pochwa na skurczenie się? Kiedy można spróbować pierwszy raz sexu bez obawy że coś tam się nie pogoiło? Nie ukrywam, że mam dziwnie wielką ochotę o dziwo, też tak miałyście?

Gość Mama Grudniowego Dzidziusiaaaa
Hej Ja proponuję nie próbować podczas połogu i spróbować dopiero po wizycie kontrolnej po połogu. Pozdrawiam Ja spróbowałam niedawno i jest super. Nie spiesz się zanadto.

Gość inka coffeee
Własnie tego się boję, żeby nie za wczesnie, żeby sie nie zrazić, żeby nie bolało.. Więc 6 tygodni przeczekać. Hu hu.. dopiero 2 minęły :(

wg mnie nie wyciagnie nikt Ci szwow po 2 tyg, bo to za pozno juz chyba ze nie masz rozpuszczalnych ja mialam 2 przy cewce z powodu krwawiacego obtarcia i polozna mowila ze mam pare dni zeby je wyciagnac przyszla po 5 dniach i juz sie nie dalo nic zrobic mimo ze ja cieta nie bylam czekalam 6 tyg, wg mnie nie ma sensu probowac szybciej a juz napewno nie po 2-3 tygodniach bo tylko biedy mozna sobie naklepac masz szwy musisz czekac az wypadna, mi ostatni wypadl w 6 tyg pologu dopiero... pozniej kontola u gina i jak zielone swiatelko to mozna wrocic do seksiku :)

Gość Maaaamusiaaa
Mama Grudniowego Dzidziusiaaaa ty 3 tygodnie po porodzie rocilas na uczelnie a kto zajal sie malusziem w tym czasie? nie brakowalo ci go? odpisz

Gość inka coffeee
Ja mam szwy nie rozpuszczalne :( i mam zszyte też wewnątrz pochwy. Lekarz powiedział że za 7 dni mam ściągnąć ale połozna powiedziała, że mi się rozejdzie i powstanie gruba niewygodna blizna. Nie wiem czemu dupki nie zszyli mnie rozpuszczalną :( Mamo grudniowego Dzidziusia - mam córeczkę Amelkę :) P.S. Kiedy powinna być pierwsza wizyta u ginekologa?

Ja miałam pierwszą po 7 dniach na ściąganiu szwów, ale to było bez badania, tylko ocenił gojenie się rany i ściągnęli szwy. Na 100% trzeba iść po 6 tyg. Ja poszłam po 7 i opierdol dostałam, że tydzień sie spóźniłam:o Jeżeli chodzi o seks, to równo po 6 tyg to zrobiłam. To było jak "pierwszy raz";)

ja na 1 wizycie bylam po 4 miesiacach bo wczesniej nie dalo rady, takie kolejki prywatnie ma moj gin a wczesniej badala mnie polozna

Gość Mama Grudniowego Dzidziusiaaaa
Hej:) Inko, dzięki:), ja mam synka:) Acha, nie ma konkretnego terminu wizyty. Jeśli cokolwiek dzieje się niepokojącego to należy się zgłosić jak najszybciej, natomiast jeśli wszystko jest OK< to wtedy po upływie 6 tygodni, ale jeśli to będzie np. 7, czy 7 i pół to nic się nie dzieje. Ja poszłam właśnie po 7 i pół tygodniach i wszystko było OK. Mamusiuuu, po 3 tygodniach wróciłam, żeby móc zaliczyć sesję, która rozpoczynała się tydzień później. Zajęcia odbywają się w systemie zaocznym, a Maleństwem w tym czasie zajmuje się mój mąż, lub babcia Maleńkiego. Szczerze mówiąc to są to studia III stopnia, więc opierają się na mnóstwie samodzielnej pracy, stąd chciałam wykorzystać czas urlopu macierzyńskiego na to, by nieco nadrobić na przyszłość:), jak na razie udaje się częściowo, ale nie jest najgorzej:) Na powrót w systemie dziennym nie zdecydowałabym się tak wcześnie.

hej, a ja po 3 tyg bylam na badaniu gin i wszystko ok, mialam 3 szwy na sluzowce pzrze otarcie :) juz mnie nic nei boli, nie plamie, nei krwawie wiec zapytalam pani gin czy moge i pozwolila, no i tak trzy tyg po porodzie pierwszy raz sprobowalismy, nie byla to jakas rewelacja, ale jest ok wydaje mi sie ze to zalezy od organizmu, tempa gojenia sie itp.. a co do powrotu na uczelnie to ja po trzech dnaich po porodzie moglabym gory pzrenosic mialam i amm nadal bardzo duzo sily i checi do zycia :D:D tydzien po porodzie bylam juz na zakupach, u fryzjera, na poczcie, w urzedzie i w pracy (na dwie godz), malego zostawilam z jego tata i butla odciagnietego mleka, sprawowali sie super! teraz jak tylko maz jest w domu to tez wyrywam sie zrobic zakupy do domy czy cos zalatwic zeby nei zgnusniec w domu samej z dzieckeim :)

Gość Scaalia
My czekalismy 6 tygodni po na sex. Kobieta musi cała sie w srodku zagoić i jeszcze kwestia bakteriologiczna. Po drugim tez chce zaczekac 6 tygodni. Po pierwszym tez chciało mi sie seksu po 2-3 tyg. od porodu ale czekalismy. Drugi przed nami więc zobaczymy. Można się jeszcze poamsować zeby sobie ulżyć, i mam na mysli amsaż łechtaczki z nawilżeniem, a ne wkłądanie palcy czy czegoś do pochwy.