Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolezanusia

moja sasiadka wlacza teletubisie 9 mies dziecku!!

Polecane posty

Gość i co sie stało
moj synek ma 8 miesiecy i uwielbia teletubisie

Gość ziiizi
a juz rady niani to katasrofa to jest smieszne zeby w ten sposob wychowywac dzieci nie wychowujemy ich w sparcie tylko w spol demokratycznym normalny jego czlonek, zdrowy psychicznie nie dziala wedlug regul i grafikow chyba ze chemy wychowac ukladne dziecko bez osobowosci

Gość a na jakim kanale lecą teraz
teletubisie i w jakich godzinach? Poszukuję. I nie widzę nic zlego w tym, że dziecko ogląda, bez przesady...

Bo chodzi o to ze autorka tematu ma cos wspolnego z naszym rzecznikiem praw dziecka...;)

wiem ze malutkie dziecko musi miec taki jakby grafik, znaczy o tej i o tej, kapiel, pozniej karmienie i spac:) ale to praktycznie malutkie dziecko jak mozna zmuszac do spania dziecko np 4letnie? niektore rady sn sa dobre ale wieskzosc to w ogole nie zdaje egzaminu

no co do grafiku to jest coś w tym- mój mały ma ponad 7 lat i mimo wszystko jakis tam grafik ma- tak jest łatwiej i nam i jemu

moje dziecko czasem o 22.00 nie chce spac i placze bo chce wyjsc...nie trzymam go na sile w lozeczku-polata 5 minut i sam idzie spac. to samo z obiadem czy kąpaniem..nie chce jesc-trudno, probujemy później lub inne danie...dziecko ma prawo do swojego zdania.

Gość ziiizi
przeciez to naturalne to dorosly czlowiek nie zasnie jak go na sile polozyc do lozka a dziecko ktore boi sie ciemnosci i jest hiperaktywne ma zasnac? niby dlaczego? kazdy normalny czlowiek widzi ze to bez sensu

albo wlasnie nie podoba mi sie to ze sn mowi ze jak dziecko nie chce jesc obiadu to niech nie je jak zglodnieje to zje ale jesli dziecko nie lubi jakiejs potrawy a musi to jesc?

na poczatku byl taki szal na supernanie i w ogole ale zobaczcie ze nawet jak w tv pokazywali, dzieciaki nie umieja sie zmienic z dnia na dzien sn w wiekszosci przypadkow musiala wracac i jeszcze raz uczyc a ten karny jezyk czy chuj go wie jak on sie nazywa to tez moim zdaniem zly pomysl ja bym sily nie miala zeby dziecko tak tysiac razy targac, kladziesz dziecko na tego jezyka a i tak dziecko idzie za toba..

a u nas czesto jest wlaczone minimini ale mala nie oglada niczego poza teledyskami. redszte poprostu olewa i zajmuje sie zabawą jak sie zaczynają teledyski to mala stoi w łózeczku i tańczy :) zauwazyłam ze najbardziej lubi króliczka titue i gumowego miśka :) Bebe lily mniej ja zajmuje :)

mamani chcialabym ci cos napisac tylko nie tu na forum:) i nie wiem jak inaczej moge:P chodzi o jedna sprawe, rozmawialysmy o tym:)

Gość 8H5
jAK ZAZDROSCISZ DZIECKU TO SAMA POOGLADAJ. TO BAJKA WLASNIE DLA MALYCH DZIECI.

fajna, nie wiem ile masz lat i czy masz dzieci, ale powiem Ci jedno: będziesz (lub jesteś) świetną matką, bo masz to coś, co jest bardzo ważne w procesie wychowywania dziecka, mianowicie ZDROWY ROZSĄDEK. Podoba mi się to.

Moja córka do około 3 lat zlewała wszelkie bajki i fascynowała się tylko reklamami. Miałam więc dyżurną kasetę z nagranymi reklamami ok 30 minut i włączałam ja, kiedy musiałam coś zrobić. Tylko to mogło utrzymać ją przez jakiś czas w jednym miejscu :D

moja ma 4 miesiące i widze juz zainteresowanie telewizją , oczywiście odstawiam ją od telewizora , alejak tylko jest w pobliżu to od razu wzbudza w niej wielkie zainteresowanie i mogła by sie tak patrzec bardzo długo... chyba wszystkie dzieci lubią tv, ale nie ma co przesdzać...

Wlasnie pisalam na gg Mamami ze do konca sie nie zgadzam z waszymi wypowiedziami choc mam prawo do wlasnego zdania.Mialam sie nie wypowiadac ale co tam mozliwe ze satelita nam na glowe spadnie i wszyscy zapomna o moim komentarzu...;) Wiec jako stara wyga pedagog uwazam ze dzieci zwlaszcza TAK MALE nie powinny miec dostepu do TV.Pewnie zaraz bedzie najazd na mnie no ale coz..Badania wykazaly ze niektore BAJKI i REKLAMY potrafia doroslemu zrobic wode z mozgu a co dopiero malemu dziecku.Nie wiem czy slyszalyscie o aferze z chinskimi bajkami.Pojawila sie w tamtejszej TV i nagle dzieci dostawaly ataku padaczki.Niby do nas to nie dotarlo ale...Na pewno u nas podobna afera z reklamami byla.Poza tym uczyc od malego do TV?nie w tych czasach:(Teraz macie kontrole nad tym co dziecko oglada ale za parenascie lat jak juz sie uzalezni od TV to juz bedzie problem.Zreszta same sie przekonacie choc wam tego nie zycze:)

mantodea to podziel sie z mamami jak do 3 r.z. nie dopuscic aby dziecko ogladalo telewizje moim zdaniem nie da sie:) dziecko jest za bardzo ciekawe zebys go od tego ''odgonila''

fajna madchen - cha widzisz mozna!mam 8 letnia core i do dnia dzisiejszego kontroluje i limt klade na tv a jak byla malenka to mogla \"pomarzyc\"o TV:)Po prostu wynajdywalam inne tworcze zajecia.Tak malemu dziecku dasz przykrywke z garnka i juz masz spokoj a malec szczesliwy:)

mantodea - nie wierze ze przez tyle lat corka nie chciala ogladac tv ile sie pobawi ta przykrywka od garnka? co chwile jej wymyslalas jakies zabawy?:P ja bym nie miala juz pomyslow bo 3 dniach:)

mantodea podłogi myć!!! :P :D:D:D ja mojej nie daje pokrywek bo mam obsesje ze sobie nimi krzywde zrobi. wychodze z zalozenia ze do zabawy sa zabaki jak sama nazwa wskazuje... a z takich malo "zabawkowych rzeczy" to dostaje tylko chusteczki, telefon, pilot i puste butelki po mineralnej :) a tv jej kotroluje :) jak mi pozwoli zabrac sobie pilota :P:D:D:D:D:D

poza tym w reklamach są chyba jakies przekazy podprogowe... dzieciaki oglądają je jak zahipnotyzowane... przeraza mnie to... tv jak najpóźniej - jestem za!!!

TEŻ JESTEM ciekawa... mój mały obsluguje pilota, odkąd skończył roczek, a wideo i dvd odkąd skończył 2... nie ogląda jakoś nagminnie, ale kilka ulubionych bajek dziennie tak. ileż można się bawić...

basienka ale zadne przekazy podprogowe nie dotra do niemowlaka :D:D to chodzi o to zeby człowiek kojarzyl marke z symbolem ( pozatym reklamy z podprogowymi przekazami sa zakazane w polsce) a dziecko nie skojarzy marki. przynajmniej nie niemowle. ogólnie chodzi tylko o to ze tv wplywa źle na oczy bo to jednak natezenie migajacych obrazów. na psychike źle nie wpływa jesli sie dobrze dobiera programy :)

ja wylaczam TV z kontaktu i mam spokoj...maly ma problem z oczkami od urodzenia wiec bardzo mu ograniczam a zabawkami moj synek malo sie bawi-woli tubki po kremach, odkurzacz, pralke i tym podobne:)

MaMani - przeciez ci kurde pisalam ze mi mop zamarzl na balkonie i musi sie zrehabilitowac!:)a przykrywka to PRZENOSNIA!:)

Gość ufliczka
a mój ma 5 miesięcy i też lubie teletubisie i co w tym zlego

Gość żaden pseudonim
a ja włączam swojemu 3-miesięcznemu dziecku bajki na mini mini.tak to lubi.przeciez dziecko uczy się języka.