Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ILONA 18

ZIELONE WODNISTE KUPY U 2,5MIES.DZIECKA I ULEWANIE CZY MOZE BYC ODWODNIONY?

Polecane posty

Gość ILONA 18

OD 5DNI MOJ SYNEK ROBI ZIELONE WODNISTE KUPY I TAK Z 4DZIENNIE ZROBI A NA DODATEK MU SEI TRASZNIE ULEWA LEKARKA PRZEPISALA MU PROBIOLAK I KLEIK RYZOWY ALE NIC MU NIE PRZECHODZI A CHCIALAM DODAC ZE MA SKAZE BIALKOWA I JE BEBILON PEPTI A NUTRAMIGENU NIE CHCIAL JESC WOGULE.NIEWIEM CO JAJ JUZ ROBIC BYLAM DZIS W APTECE I PANI MI POWIEDZIALA ZE ON NAPEWNOO JESTE JUZ ODWODNIONY JAK TYLE TO TRWA I BYM JECHALA NA POGOTOWIE. SAMA NIEWIEM CO MAM JUZ Z MALUSZKIEM ROBIC.

Ja to odrazu bym pojechała do szpitala.To nie są przelewki.Za długo to trwa i nie ma poprawy to nie ma na co czekać.

Gość okrutna_prawda
do szpitala i to szybko malenstwa szybko sie odwadniaja

ale ulewa mu sie czy wymiotuje??? bo to różnica. Lepiej idż z nim do lekarza zanim sie naprawde odwodni

Gość masz chyba 18 lat
Mama Tobie nie poradziła?

małe dzieci odwadniają się bardzo szybko. Nie ma sensu pytać na kafe, tu nikt nie wymyśli nic sensownego, możemy tylko gdybać. Do lekarza i to najszybciej!

Gość ILONA 18
PORADZILA PORADZILA NIE MARTW SIE

Gość ILONA 18
DZWONILAM NA POGOTOWIE I KAZALI MI JECHAC NA UL.KUTRZEBY TU W KRAKOWIE BO TAM SA LEKAREZE ZE ONI NA PROKICIMIU TYLKO ZE SKIEROWANIEM PRZYJUJA.. CZEKAM NA MEZA BO Z PRACY JEDZIE.

Gość ILONA 18
A JAK ROZPOZNAC WYMIOTY OD ULEWANIA.??? ULEWA W KOLORZE TAKIM JAKIE JEST MLEKO I TO TAK DULO ZZE SZOK NA PODLODZE TO MALA KAUZA JEST.

Gość ILONA 18
A CHCIALAM DODAC ZE MIMO TEGO ULEWANIE DUZO NA WADZE PRZYBIERA JAK URODZIL SIE WAZYL 2930 A TERAZ MA 2,5MIES. I WAZY 5600

Gość jejku nie zwlekaj
Ulewanie jest wtedy, kiedy dziecku cofa się mleczko (niestrawione). Natomiast o wymiotach mówimy, kiedy zwracany jest pokarm, który trafił do żołądka i został częściowo strawiony (ma specyficzny zapach). Jak wymiotuje takie maleńkie dziecko i ma do tego woniste kupki, to to jest naprawdę poważna sprawa.

Taki maluszek... wezwij pogotowie, powiedz, że to takie małe dziecko, muszą przyjechać. Dzieci bardzo szybko odwadniają się. Zobacz jak wygląda ciemiączko przede wszystkim i błony śluzowe. Uchwyć skórę dziecka i zobacz jak szybko wraca potem do normalnego stanu.

jeżeli od urodzenia tak samo to ulewanie wygląda to nie są wymioty, chyba że teraz jest tego więcej. Dziecko odownione jest senne, widać że jest osłabione, nie ma siły główki podnieść, dawaj mu sporo picia jak najwiięcej, najlepeij wode przegotowaną ile już tych kup dzisiaj zrobił?

Karmisz sztyucznie??? może te ulewanie/wymioty są od przekarmienia.Trzymam kcuki by było dobrze.

Tym ulewaniem nie przejmowałabym się aż tak bardzo, z mojego dziecka chlustało, był długo na coordinaxie. Te kupy to też może być jakaś nietolerancja pokarmowa, ale to trwa już kilka dni, a dziecko jest malutkie. Bałabym się odwodnienia.

Gość ILONA 18
DZIS ZROBIL 2 ALE PRZEZ TE DNI PO 4. OCZY MA BARZDO CZERWONE I JEST TAKI WIODKI WIDAC ZE SLABY NAWET JUZ NIE GAWORZY SOBIE BO PRZEDTEM TO TAK ZASUWAL ZE SZOK.:) A ULEWA MLEKIEM BO WACHAM I TO MLEKO.A WCZORAK JAK ULALO MU SIE TO BYL BRUDNY TAKIE CIEMNE COS NIEWIEM CO TO BYLO.

Gość aristo333
lekarz lekarz lekarz.... i daj znac pozniej co slychc trzymam kciuki

Gość ILONA 18
JA MU DAJE CO 3 4 GODZINY JAK GLOEDNY JEST I ON MI ZJE GORA 70 A MA 120JESC W NOCY SPI 6 GODZIN I TEZ NIE ZJE CALEGO 120.. TAK ZARAZ GO UBIERAM I JEDZIEMY..BARDZO SIE MATRWIE A ZAPOMNIALAM BYLISMY CHOZY NA GRYPE ZOLADKOWA WSZYSCY

Karmisz Go piersią? To ciemne, to mogło być z brodawki, mógł Ci lekko uszkodzić na przykład i stąd krew w zwróconej treści. Tym nie przejmowałabym się. Szybko reagujcie, żeby się nie odwodnił.

masakra. nie no to trzeba jeszcze na kafe posiedzieć z godzinke to mu przejdzie napewno.