Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Evi_

urzadzenie do sluchania bicia serca dziecka w brzuchu matki

Polecane posty

hej mamuski! mam do Was pytanie co myslicie o takim urzadzeniu do podluchu bicia serca dziecka jeszcze w brzuchu? http://allegro.pl/item308423001_angelsounds_posluchaj_bicia_serca_swojego_dziecka.html ja w 1 ciazy mialam stetoskop, kupilam go bo maly mial b niskie tetno i musialam to kontrolowac codzinnym ktg w szpitalu nie zniose drugiego takiego stresu, zawsze bylam spokojniejsza kiedy moglam posluchac brzdaca przez stetoskop slyszalam najlepiej synka mojej przyjaciolki w brzuchu :-D u siebie slabo napiszcie co o tym sadzicie, moze ktoras z Was to miala i podzieli sie swoja opinia? czy naprawde slychac juz od 12 tyg? tak jak pisza bede wdzeczna pozdrawiam

Temat z zeszlego roku ale wlasnie nabylam ten przyrzad i moge go skomentowac. Jestem w 16 tyg ciazy i bicie serduszka slychac wyraznie, nawet policzylam sobie czestotliwosc bicia serca. Poniewaz brzucha jeszcze nie widac, nic a nic, co bylo przyczyna lekkich zmartwien czy wszytsko z dzieckiem jest ok, to ten przyrzad mnie uspokoil a skoro matka spokojniejsza to i dziecku lepiej :) Polecam!

Gość dla mnie to tylko
niepotrzebny wydatek, nie ma sie co nakrecac na reklamy.

Dla mnie to spokoj ducha bo bedec w uk nie ma sie dobrej opieki lekarskiej a wizyty sa co 2 miesiace. Mnie to cacko kosztowalo 100 zl wiec nie jest to wielka suma. Oczywiscie kazdy ma swoja opinie, ja wyrazilam swoja a nie ze reklamuje.

Gość gość
Właśnie kupiłam to urzadzenie jestem w 12 tyg i wyraźnie głośno słysze mojego maluszka , polecam :) super sprawa :)

Gość gość
super urządzenie 11 tydz2 dni i słychać maluszka że hoho :) tanie (130zł) i fajne :)

Gość gość
Radze z tym uwazac, bo kobiety czesto biora na bicie dziecka wlasny puls, albo lozysko. Znam przypadek, ze dziewczyna blisko 2 tygodnie chodzila z martwym plodem, swiecie przekonana, ze wszystko jest ok. Na usg sie okazalo, ze serce przestalo bic.

Gość gość
przeciez wlasne tetno latwo odroznic od tetna dziecka.Bicie serca u doroslej osoby to 60-90 uderzen na minute.Plod,noworodek i niemowlak maja szybszy rytm okolo140-160uderzen na minute.

Gość gość
Dorosli tez moga miec podwyzszone tetno, a juz u kobiet w ciazy jest to normalne zjawisko, bo serce ciezej pracuje. Natomiast nie ma mozliwosci, zeby osoba bez wyksztalcenia medycznego i doswiadczenia, odroznila puls dziecka od "pulsu" lozyska, bo sa niemal identyczne.

Gość gość
J a tez kupilam i jestem w 25 tyg ale nie slysze bicia serca tylko same kopniaki

Gość gość
co wy gadacie wogole jak to słychać kiedy to mój puls a kiedy maluszka , maluszka jest 2 razy szybszy , !!! bynajmniej u mnie!

Gość gość
hahah podwyzszone tetno .Z takim bicie serca jak jest u dziecka ta kobieta ze szpitala nie wyjdzie. Co ty gadasz 140-160 uderzen dla doroslej osoby to juz kolotanie serca .

Gość gość
Moja kolezanka miala w ciazy puls dochodzacy do 180 i zapewniam Cie, ze za cholere nie umialysmy odroznic, ktory jest jej, a ktory dziecka.

Gość gość
cooo ? głupota i chodziła sobie normalnie po domku z pulsem 180 ? twarda sztuka...

Gość gość
Ciśnienie w ciąży nie powinno przekraczać 140/90 ponieważ przez pępowinę nie przechodzi dostateczna ilość tlenu do maluszka tak więc jest to bardzo ważna sprawa

Gość gość
Puls, a cisnienie to sa dwie rozne rzeczy - to raz. A dwa, owszem, zyje. Urodzila w 36 tygodniu przez cc. Nie rozumiem, co Was tak dziwi, tachykardia, podobnie jak nadcisnienie, to choroba, ktora sie leczy, jak kazda inna, nie trzeba od razu umierac. Ale wlasnie takie osoby, nie majace bladego pojecia o podstawach medycyny, kupuja dopplery i uwazaja sie za super madre. Kupcie jeszcze usg i codziennie ogladajcie dzidziusia. Po co Wam w ogole lekarz.

Gość gość
no i kolejny raz ktoś chciał być mądrzejszy niż inni a mu to nie wyszło , nie piszcie głupot jeśli nie macie o czymś zielonego pojęcia , : detektor super sprawa dokładnie słyszę tętno DZIDZIUSIA - a czasami swoje ale zapewniam że idzie to łatwo odróżnić chyba że zbiegane i zsapane słuchacie to wiadomo - trudniej :)

Gość gość
a dlaczego by nie ??? Ja osobiście marze o Usg domowym ! kurcze fajnie by bylo patrzec co moja kruszynka robi w danej chwili ... phii nikt nie mowi ze dzieki tym "gadzetom" rezygnuje z gin. poza tym nikt nie pisał tu ze cierpi na jakakolwiek chorobe a ty nie uprzedzilas ze kolezanka byla chora , po pierwsze motasz sie a po drugie to ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem .

Gość gość
Kolezanka nie byla chora, tachykardia byla jednym z powiklan ciazy. Po porodzie jej puls wrocil do normy. Na tej samej zasadzie przebiega cukrzyca ciazowa. Podobno wszystkie w ciazy jestescie, albo bylyscie, a o najprostszych rzeczach nie wiecie.

Gość gość
wyzej napisałas ze to choroba wiec użyłam twojego okreslenia . pozatym to nie my a Twoja kolezanka wykazała pusty móżdżek skoro wiedząc o "chorobie" używała takiego urzadzenia .

Gość gość
O, Chryste! Bo to jest choroba, ale w jej wypadku bezposrednio zwiazana z ciaza. Jesli ktos cierpi na cukrzyce ciazowa, to to nie jest choroba, bo dotyczy wylacznie okresu ciazy? Kolezanka kupila dopplera zanim zaczely sie jej problemy i potem uzywalysmy go wylacznie po to, zeby sprawdzic, czy potrafimy odroznic jej tetno od tetna dziecka. Nie umialysmy. I tyle. I zapewniam Cie, ze tetno dziecka od dzwieku lozyska tez bys miala ciezko odroznic. Wiekszosc z Was slucha pewnie wlasnie tego, nawet o tym nie wiedzac. Owszem, jesli slychac przeplywy lozyska to znaczy, ze ono dziala, czyli dzidzia pewnie jest ok, ale tetno to nie jest.

nie wiem kiedy ty te tetno mierzylas z 10 lat temu chyba jak te DETEKTORY nie byly jeszcze tak czule wątpie by moję tętno potrafiło uciec na bok ,a no i moje urzadzenie ma wyswietlacz ktory pokazuje gdzie jest tetno maluszka , poza tym diametralnie różni się od tętna mojego .... ale ty wiesz lepiej wiec tkwij w swoim przekonaniu ,

Gość gość
Bardzo fajna sprawa! Urządzenia tego typu niesamowicie przydają się przede wszystkie lekarzowi, który może lepiej monitorować ciążę, ale powiedzcie - czy Wy nie byłybyście szczęśliwe, widząc, że serduszko waszego małego bije? :) Przy czym ja osobiście polecę zamówić sobie coś takiego na http://octopuls.pl/ - moim zdaniem to najlepsze w tej chwili urządzenie tego typu w przystępnej cenie, a przeleciałam cały internet :)

Gość gość
Nie wiem czy jest to możliwe żeby dorosła zdrowa osoba miała tak wysokie tętno jak maluch . Dla zdrowej kobiety wystarczy najpierw posłuchać swojego własnego bicia pod piersią , pozniej szukać tętna malucha w brzuchku. Od łożyska moim zdaniem tez sie różni ten dźwięk . Łożysko ma rozmazane szypionce echo jak pod woda. A serce dziecka ma bardzo konkretne uderzenia i dobrze ich słychać jak sie faktycznie trafi na potrzebne miejsce. Ja jestem zadowolona. Aparat 99 zł. Kupiliśmy bo dostawałam szału myśląc i zastanawiając czy wszytko z dzieckiem ok( jestem po poronieniu) . Teraz jak mam wątpliwość , liczę uderzenia czy sie zgadzają z norma i tak ciągnę do kolejnej wizyty u lekarza. Zdecydowanie wiecej spokoju jak na razie.