Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LekarzPediatra

Porady Lekarza pediatry

Polecane posty

Gość LekarzPediatra

Witam! Nazywam się Agata Konarska jestem lekarzem pediatrą. Postanowiłam że założe topik na kafeterii, gdzie każda z mam będzie mogła zasięgnąć mojej porady. Z chęcią odpowiem na wszystkie wasze pytania niezależnie o co będzie chodzić. Na stałe pracuje w Warszawie, w Centrum Medycznym, mam 25 lat, męża Bartka, który pracuje w Banku i dwoje dzieci tygodniową córeczkę Weronikę i 4 letnią Anię. Czekam na wasze pytania. Pozdrawiam Agata

to ja od razu z pierwszym pytankiem:) jakie ma pani zdanie na temat podawania mleka koziego dziecku ze skazą białkową.

Witam! Mam pytanko dostałam skierowanie do alergologa dla mojego synka i skierowanie na badania moczu i krwi, jeżeli on ma katar i zaczyna kaszleć czy mogę normalnie zrobić mu te badania?? Pozdrawiam

to ja od razu z pierwszym pytankiem:) jakie ma pani zdanie na temat podawania mleka koziego dziecku ze skazą białkową.

Witam!! Super, że jest jakiś fachowiec. Będziesz mieć teraz dużo pracy. Pozdrawiam i nie omieszkam skorzystać kiedyś z pomocy.

Ja mam zawsze jakieś ale, ale... :D 25 lat i już lekarz pediatra? Absolwenci kierunku lekarskiego (6 lat) otrzymują dyplom i tytuł zawodowy lekarza. Po ukończeniu studiów obowiązuje 16 miesięczny staż podyplomowy. Dopiero wtedy specjalizacja. Chyba...

Gość mysle ze przerwa w zwiazku
po 6 letnich studiach jest roczny staz , potem egzamin lekarski a dopiero potem mozna robic specjalizacje

Gość pysiaszczek
witam, Mój 16-mies synek całą noc wymiotował, rano zjadł mleczko i też zwymiotował, ale od godziny 9 nie wymiotuje. Domaga się jadzenia, bylismy rano u pediatry i powiedział, że dopiero wieczorem może zjeść kaszke, a od 14 moze pić :/ mój mały chodzi głodny i nie wiem co zrobić. Przepisał nam hydroxyzinum. Innych obiawów nie ma, tylko wymioty więc lekarz wykluczył grype. A mały wczoraj zjadł papryke i duzo kukurydzy :/

no i sie nam fachura wymiśkowała heheheh:) brawa za czujność dziewczyny!!!!:)

Gość hmmmmhmmmm
tak szczerze to mi tez cos nie pasuje :O

Gość mysle ze przerwa w zwiazku
w wieku 25 lat to ta pani moze co najmnie byc po studiach i na stazu, byc moze nawet bez egzaminu jeszcze wiec tak naprawde to nie jest jeszcze lekarzem a specjalizacji to juz na pewno nie ma

Gość oczywiscie...
ze w wieku 25 lat nie mozna miec tytulu "lekarz pediatra" mysle ze agata konarska nawet w tym sie nie zabardzo orientuje :O

Gość oczywiscie...
nie za bardzo *

W sumie dziewczyny macie racje.... i 4 letnie dziecko... hmmm nie zwróciłam uwagi haha :P

Gość LekarzPediatra
zapewniam was ze jestem lekarzem pediatrą, specjalizacje robie ale w prywatnej klinice jakim jest centrum medyczne, mam dziecko ktore urodzilam majac 21 lat jednak bylo to przed wakacjami dlatego rok zaliczylam normalnie i w pazdzierniku wrocilam na studia ale czy bedziecie wierzyc czy nie to jest wasza sprawa ja tylko chcialam wam pomoc :)

Gość ufliczka
jakbyś chciała pomoc pani Peddiatra to rzeczowo odpowiedziałabyś na zadane tu pytania, sciemniaro.

Chciałaś pomóc i nie odpowiedziałaś na ani jedno pytanie? Hm... Pediatrą nie Jesteś.

Gość ufli
jakbyś chciała pomoc pani Peddiatra to rzeczowo odpowiedziałabyś na zadane tu pytania, sciemniaro.

Gość pysiaszczek
halo, ja wierze, ze jestes, ale na pytanie nie dostałam odpowiedzi :( na tym forum jest bardzo duzo złośliwości... :/

Gość LekarzPediatra
MADOONNA u dzieci które mają skaze białkową mleko kozie jest najlepszym rozwiązaniem ale nie we wszystkich przypadkach. Mleko kozie też uczula. Mleko kozie jest to takie mleko którego skład nie odpowiada potrzebą dziecka. Mleko kozie zawiera bardzo dużo składników mineralnych, co obciąża nerki. Oraz powoduje wiele niedoborów witamin np. kwas foliowy, witamina B6, B12,C.Dlatego jest to skutkiem nie prawidłowego rozwoju fizycznego i intelektualnego dziecka.

Gość LekarzPediatra
MADOONNA u dzieci które mają skaze białkową mleko kozie jest najlepszym rozwiązaniem ale nie we wszystkich przypadkach. Mleko kozie też uczula. Mleko kozie jest to takie mleko którego skład nie odpowiada potrzebą dziecka. Mleko kozie zawiera bardzo dużo składników mineralnych, co obciąża nerki. Oraz powoduje wiele niedoborów witamin np. kwas foliowy, witamina B6, B12,C.Dlatego jest to skutkiem nie prawidłowego rozwoju fizycznego i intelektualnego dziecka.

Gość pysiaszczek
halo, ja wierze, ze jestes, ale na pytanie nie dostałam odpowiedzi :( na tym forum jest bardzo duzo złośliwości... :/

Gość LekarzPediatra
MADOONNA u dzieci które mają skaze białkową mleko kozie jest najlepszym rozwiązaniem ale nie we wszystkich przypadkach. Mleko kozie też uczula. Mleko kozie jest to takie mleko którego skład nie odpowiada potrzebom dziecka. Mleko kozie zawiera bardzo dużo składników mineralnych, co obciąża nerki. Oraz powoduje wiele niedoborów witamin np. kwas foliowy, witamina B6, B12,C.Dlatego jest to skutkiem nie prawidłowego rozwoju fizycznego i intelektualnego dziecka.

Gość LekarzPediatra
sory za trzy odpowiedzi na pytanie madonny ale za dużo razy nacisnęłam na myszkę