Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LekarzPediatra

Porady Lekarza pediatry

Polecane posty

Gość LekarzPediatra
TAKA OD KTÓREJ objaw krzywicy jest wiele ale takie które wskazują na krzywice to między innymi: częste zaparcia, apatia, tzw. żabi brzuch, wydalania wapnia z moczem, opóźnione ząbkowanie i rozwój fizyczny

hmmm a to dziwne bo u malej piobierali krew z paluszka na badania ogólne- i z tego co wiem to co gabinet zabiegowy to inna moda co do pani lekarz- hmmm kiedy moja mała sie urodzil- też mialam taka młodziutka panią - która zamiast leczyc panikowała i tylko podstawiała pod nos karteczki że nie zgadzam się na leczenie szpitalne- nie wiem jak dobra jestes i od kiedy leczysz uwazam to za bardzo nieodpowiedzialne- nie badajac pacjenta stawiac jakiekolwiek diagnozy

Gość strach napisać
wiesz co lekarzu takie bzdury pieprzysz że się tego czytać nie chce taka jedna z drugą młodą matka cię posłuchają i dziecku krzywdę zrobią, weż się zastanów !!!!!! a jeżeli gadasz głupoty i podszywasz sie pod kogoś to pamiętaj że to PRZESTĘPSTWO !!! gosiaczku jeżeli dzidzia jest mała to normalne że z paluszka, bo jakby zaczeło się szarpać to tylko krzywdę można zrobić musztarda czytaj dobrze napisała że w Warszawie,

od dziecku z żył???? ludzie to oszustka. Nawet dorosłym sie pobiera z palca na badania. Nie tylko na cukier. Skoro masz 25 lat to powiedz kiedy ty staż odrobiłaś. Wszystko czyta na stronach internetowych. Czy jest jakiś moderator tego forum????? zdejmijcie tą kobiete bo sie podszywa pod lekarke tylko

Gość AnnaOrasinska
Faktycznie ta Agata Konarska , oszukuje bo tak się składa że mam dostęp do danych i do zawodowych lekarzy i wcale jej nigdzie nie ma zapisanej. Sama jestem Lekarzem pediatrą i lepiej nie korzystajcie z jej rad a jakby ktos chcial sprawdzic moje kfalifikacje to nazywam sie Anna Orasinska i mam niepubliczny zaklad opieki zdrowotnej w bielawie MEDICUS mozecie sobie sprawdzic jak chcecie

pediatra i pisze że mleko kozie najlepsze na skaze białkową. Zdejmijecie ją bo to jakaś oszustka!!!!!

Gość strach napisać
mój lekarz pediatra mówił że pierwszy i podstawowy objaw krzywicy to pocenie się główki, zapomniałaś o tym napisać pani doktor

Gość mlodaMamusiaaa
no faktycznie ta anna orasinska jest lekarka sprawdzilam w internecie to moze niech pani udziela nam rad co pani na to kto jest tego samego zdania co ja

Gość KTOSIEKTAKI
ODSWIERZAM

to wkońcu gdzie mu skad mu będą krew pobierać?? mam taką cichą nadzieję, że z paluszka... Mis ma 4 latka

goniu jedno jest pewne - krew mu będą pobierać w gabinecie zabiegowym :D słuchaj - poprostu poproś tych pań że z paluszka i juz

Wiecie co ja już nie liczyłabym tutaj na żadnego lekarza... każdy może się podszyć pod kogoś innego...

Gość mlodaMamusia
ale ktoś z wykształconych by sie przydał

Gość KTOSIEKTAKI
faktycznie ktos by sie przydal :)

Gość AnnaOrasinska
a co do pobierania krwii to z zyly pobiera sie od 8 roku zycia i to tez nie zawsze wiec raczej twojemu dziecku gosiaczku84 beda pobierac z palca i mozesz mu powiedziec ze to nie boli.

Gość amotaks
mojemu synkowi jak mial 4 tygodnie pobierano z malej zylki na dloni obok kciuka

Gość monica wwwwwww
a co z tym szerokim pieluchowaniem?? powie mi ktoś coś mądrego?? proszę !!

Gość karigullla
na początku dysplacji zalecają pieluchowanie bo to może pomóc. Potem to jedynie aparat. Moja miała dysplazje i pewnie zostane tu zlinczowana, ale poszłam z nia do takiej babki która masarzami nastawia bioderka. Pomogło. Mała jest zdrowa.

Gość lekarz pediatra
dziewczyny, pani pediatra Agata wcale nie jest lekarzem, chociaz sie za niego podaje.Nie znam jej,ale czuje , ze klamie.Oszukuje, czytam jej odpowiedzi na zadane pytania i odradzam korzystanie z jej rad.Ja jako lekarz praktykuje od 5 lat w wiedenskim szpitalu dla dzieci,mam praktyke i wiem, ze jeszcze uplynie wiele czasu zanim zdobede na tyle doswiadczenia, zeby möc udzielac porad przez neta, pediatria bowiem jest bardzo zlozonym dzialem medycynyi nie widzac pacjenta nie odwazylabym sie na formuowanie jakichkolwiek diagnoz. Chroncie kobiety swoje dzieciaczki i udajcie sie lepiej do pediatry, ktöry naprawde nim jest.Pozdrawiam, Aneta.

Gość AnnaOrasińska
A ja mogłabym udzielać wam porad. Jestem prawdziwym lekarzem nazywam się Anna Orasińska możecie sobie sprawdzić w OIL co wy na to?

A ja mogę wpisać tutaj nazwisko swojej lekarki i też udzielać rad. To nie o to chodzi... Po pierwszych wpisach naszej pani doktor, widać, że lekarzem nie jest. A natychmiast znalazły się chętne po poradę. To jest szkodliwa działalność i taka osoba na forum nie powinna już mieć wstępu.

Też się nad tym zastanawiałam, ale może właśnie powinien być. Ku przestrodze. Bo to zdaje się nie pierwszy taki przypadek. Szczególnie jednak szkodliwy w przypadku małych dzieci. Nie sądzę co prawda, że ktokolwiek zastosowałby się do rad lekarza, który udziela się na forum kafeterii, ale kto wie...

Gość mysle ze przerwa w zwiazku
a a propo stazu nie mozesz go odbyc w prywatnej klinice tylko w szpitalu chyba ze klinika ta ma podpisana umowe z NFZ i na stazu nie robi sie specjalizacji. takie rzeczy latwo sprawdzic wiec jak sie chce podszywac to wypadaloby cos wiedziec

Gość wiola-75
Witam , pisze do pani w sprawie 3 letniego syna.Jakiś czas temu zauważyłam guzek na szyi dziecka , wtedy lekarz mówił ze to może być powiekszony węzeł.... minęło już 1,5 roku a guz nie znika i mam wrażenie że jest odrobin e wiekszy( ale moge sie mylić). guzek nie jest twardy i przesuwa sie pod palcem wielkość ok 8 mm. Poza tym dziecko czuje sie dobrze, we wczesnym dzieciństwie miał złe wyniki krwi, podawano zelazo.... poczym po ok pół roku była poprawa i lek odstwiono. Mały nie choruje często, jeśli to węzły chłonne to raczej nie chorował czesto.... Jeszcze jedna rzecz jaką zauważyłam, jego paznokcie są chropowate, wygladają normalnie, ale przy dotyku wyczuwa sie jakby były na nich perforacje, bardzo małe i delikatne dziurki jak od igiełki, ale nie bardzo widoczne. poprostu daje sie wyczuć ze nie są gładkie....czy moze to mieć jakiś związek?? Bardzo prosze o poradę, mieszkam teraz w Anglii i bardzo trudno tu o dobrą diagnozę lekarska...... Prosze o odpowiedź

Gość tak warto
a te znowu pisza na kafe zamiast isc do pediaatry