Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LekarzPediatra

Porady Lekarza pediatry

Polecane posty

Gość Wiola-75
przepraszam , dopiero dziś p[rzeczytrałam posty od początku i z odpowiedzi wnioskuję ze naprawdę ta pani ma niewielkie doświadczenie. jestem matką 2 dzieci i sama mam wieksze. alke mimo wszystko moze ktos zauważył u swojego dziecka podobne objawy jak opisałam wyżej. bedę wdzieczna za jakieś wskazówki. A moze jakiś prawdziwy lekarz coś mi poradzi...??? Pozdrawiam

Gość Mafta
mam pytanie kiedy dziecko powinno samo usiasc mam 9 miesiaeczna córke wazy około 10kg i sama nie umie sie podniesc i usiasc a gdy ja posadze siedzi i sie bawi nie wiem czy powinnam zgłsoisc to lekarzowi prosze o pomoc czy mam sie czym martwic???

witam mam pytanie. Mam 6-cio miesięczną córeczkę, która od około 4- 5 tygodni robi brzydkie, zielone(czasem zielono szare), śluzowate, dość rzadkie kupki. Byłyśmy już kilka razy u pediatry, ale wciąż tylko dostajemy nowe leki bądź probiotyki. Stosowałyśmy już smectę, lacidofil, lactoral. Koleżanka poleca diarheel, czy to jest skuteczne?Pani doktor sama nie wie co to może być, mówi, że może niestrawność. Dostałyśmy skierowanie na badanie moczu ale nie ma jeszcze wyników. Dodam, że karmię piersią i raz dziennie kaszką ryżową. Odstawiłam też nabiał.Mała jest pogodna nie wygląda na chorą, nie ma twardego brzuszka, czaem tylko wzdęcia. Nie wiem co mam już robić. Czy można zrobić jakieś specjalne badania, żeby wykryć przyczynę?proszę o szybką odpowiedz pozdrawiam

Gość Justyna 39
Witam.Jestem mamą 7 miesięcznej córeczki,miesiąc temu zauważyłam że przekrzywia głowę w lewą stronę.Siedząc trzyma ją cały czas krzywo,jak próbuję wyprostować to Ona się siłuje i nadal trzyma ja przekrzywioną. Bardzo się martwię tym.Proszę o pomoc.

Gość sympatyczna133
justyna 39 ja mam 3tyg niuncie, wiesz co zworc uwage n abok na ktorym spi moja np bardzo lubi prawy jak lezy na lewym to protstuje, moze tood tego dziewczyny!!!!!!kto na forum przedstwai sie z imienia i nazwiska, mowi gdzie pracuje on i jego maz sory ale chore naprawde i ze w to wierzyccie, albo ona sobie jajaj robi, albo sie za kogos podaje zlosliwie bo tu cos nie gra kazdy ma nick po jej danym mozna sopokojnie obczaic kim jest, a nikt normalny sobie takich rzeczy nie zyczy ......... zanim skorzystacie z jej rady przemysllcie zeby nie zrobic maluszkom krzywdy a jak ktoras sie chce wyzalic to moge byc ksiedzem, lub psychologiem jak co piszcie zaloze migusiem nowy temat podam nazwe parafii i smigamy z topokiem:) pozdrawiam

Gość agdzie Pani Pediatra
która wali ortograficzne błędy? :D Z niej pediatra jak ze mnie Ksiądz proboszcz

Gość Eluśka1979
A ja mam takie pytanie Pani doktor, Mieszkam za granicą i moje dziecko (7,5 roku) zachorowało na anginę. Dostał antybiotyk Clonamok 250 mg , 5 ml 3x dziennie. Mam pewne obawy ponieważ na ulotce przeczytałam, że dzieci powiny mieć dawkę 125 mg. Byłam zapytać w aptece i tam poinformowano mnie, że skoro lekarz tak przepisał to wszystko jest ok. Ja i tak się teraz boję czy dobrze robię podając mu ten lek, co prawda skutkuje bo Adam już się czuje dużo lepiej, gorączkował do 41 stopni a wtej chwili pozostał mu tylko kaszel. proszę o poradę w tej sprawie. Może mnie Pani jakoś uspokoi, a może coś poradzi. Ela

Witam serdecznie! Mam ogromny problem, moj roczny synek juz od miesiaca choruje, byl bardzo przeziebiony, goraczkowal i wogole, lekarka przepisala antybiotyk ktory pomogl, jednak caly czas moj synek dusi sie po nocach, ma straszny kaszel, tak ze az brakuje mu powietrza, dzieje sie to tylko nocami lub wczesnym rankiem ok 5..6 godz! Najwazniejsza sprawa ktora mnie tak martwi to jest to ze w naszym mieszkaniu jest grzyb, a najwiecej w sypialni, to nie sa plamki na scianach tylko meszek zolty lub czarny ciagnacy sie od sufitu do podlogi o szerokosci 1m, i towarzyszy temu ogromny fetor..czy ten grzyb moze powodowac takie silne dusznosci u mojego synka? Co powinnam zrobic? Powinnam sie jak najszybciej wyprowadzic? Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie!

Gość mselene
Witam wszystkich ! Moje pytanie jest następujące: jestem nosicielem wirusa zapalenia wątroby typu B, sama nie przechodziłam ostrej postaci tej choroby, ale mogę zarażać innych. Za kilka tygodni spodziewam się dziecka. Od każdego z lekarzy, z którymi rozmawiałam na ten temat, usłyszałam inną opinię na temat możliwości karmienia dziecka piersią. Według jednego lekarza jest to absolutnie wykluczone, według drugiego nie ma przeciwwskazań, według trzeciego samo mleko jest bezpieczne dla dziecka, trzeba tylko uważać na ewentualne ranki sutków (pojawienie się krwi). Bardzo proszę o wyjaśnienie tych rozbieżności, bo sama nie wiem już co o tym myśleć a nie chciałabym ryzykować zdrowia dziecka. Dziękuje i pozdrawiam

Gość Marta1979....
Chyba Ci ta Pani doktor nie odpowie, jak chcesz sie cos dowiedziec to na jakims topiku jest Lek.med 1 i to jest pediatra .Jak znajde to zaraz dam linka.

witam serdecznie! moj cztero miesieczny synek ma skaze bialkowa. przeniosla mu sie ona na główke a na niej zrobila sie ciemieniuszka. nie pomagaja oliwki ani olejuszka. oczywiscie trzymam sie diety. to wszystko sie ciagle powieksza. bylismy u lekarza i przypisano mu masc triderm, locolid crelo oraz maszc cholesterolowa. czy to nie za duzo jak na raz? te dwie mascie sa ze sterydami!!!! jak je stosowac i czy napewno bedzie to dobre rozwiazanie? mam watpliwosci..

lekarz o takim imieniu i nazwisku nie istnieje, wystarczy sprawdzić w CENTRALNYM REJESTRZE LEKARZY, a wy takie naiwne jesteście... Tu sobie wpiszcie nazwisko i imię tej pani i dla porównania może sprawdzic znajomych lekarzy: http://www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd poza tym lekarz może zostać specjalista pediatrą najwczesniej w wieku 30 lat. od matury 6 lat studiów, rok stażu i 5 lat specjalizacji co razem czyni 12 lat nauki.

Gość Kasiunia
Mam do pani pytanie.Mój synek ma 6 miesięcy i właśnie zaczą ząbkowac.Przechodzi to strasznie-swędzą go dziąsełka,ma katarek,a jak już mu przejdzie to swędzi go nosek,dziąsełka są całe białe i strasznie go bolą.Znajomi poleicili nurofen,a że jet bez recepty to go kupialm,Użyłam go narazie tylko kilka razy np.przez 5 dni ale tylko wieczorem,na noc.Na opakowaniu pisze że można podawac syrop 3 razy dziennie.Ja podaje tego mniej,ale nie wiem ile nocek moge tak ciągnąc na tym syropku???Czy mu nie zaszkodzi????Prosze o odpowiedz

Gość Kasiunia
A i zapomniałam dodac,że gorączkuje,ale tem. nie przekracza 37.5...Pytam o ten syrop,bo Mały po nim przesypia w miarę nocki,a bez syropku-budzi się co pół godzinki z płaczem.

Gość papilot2009
Czy ktos tu wogole jeszcze zaglada??

Gość helutek
Witam! Mam problem z moja dwuletnią córką, która skarży się na ból brzucha wyłącznie i w nocy. Trwa to już od miesiąca, roibiliśmy badania moczu, krwi i na obecność pasożytów, które nie wykryły żadnej choroby. Nasz lekarz pediatra w ogóle nie potrafi zdiagnozować tej dolegliwości... Proszę o pomoc...

Witam mieszkam w angli mam problem z kupkami mojego synka mam synka , urodzil sie 03.03.2010 .Przez pierwszy miesiac jego zycia karmilam go piersia i nie mial problemu z kupkami ale poniewaz mialam malo pokarmu zaczelam podawac mu mleko dla dzieci ale mial po tym straszne kolki i zaparcia wiec zmienilam na inne i terazjest spokojny i nie ma problemu z kolkami i z kupkami tylko ze zaczol robic kupki nawet 6 razy dziennie sa one w kolorze zoltym a konsystencja jej jest gesta ale nie jak plastelina.Prosze o pomoc czy jest to normalne dodam jeszcze ze je co trzy godziny po 150 mil. i w miedzy posilkami pije herbatke rumiankowa.

Gość baha
Witam.Moje dziecko bolą kolanka i łokcie.Lekarz w POZ stwierdził, że podsłucał jak babcia mówi i powtarza.Czy powinnam na własną rękę zrobić jakieś badania?Jakie?

Gość Apap20
Witam. Ja mam straszny problem ze zdiagnozowaniem dolegliwości u mojego synka. 1,5tygodnia temu byliśmy w szpitlu ponieważ mały miał rotawirusa dość łagodnego ale nie chciał pić i konieczne były kroplówki po 4 dniach wyszlismy do domu. Od wczoraj mały znów ma biegunkę gorączkę 38,5 nie chce jeść i bardzo mało pije. Byliśmy dziś u pani doktor stwierdziła że mały ząbkuje i ma zapalenie dziąseł i gardełka. Bierze antybiotyk i probiotyk ale cały czas martwi mnie to że bardzo mało pije. Boje się żeby synek się nie odwodnił i że to może być nawrót rotawirusa. Czy to możliwe? Pozdrawiam.

Gość mama - to ja
Jakie produkty należą do alergizujących, mało "bezpiecznych"? Czy może do nich należeć por?

Gość Julka:))
Dzien Dobry:) Mam do pani pytania dotyczace pani pracy. Czy wie Pani gdzie sa uczelnie na Pediatre?,Bardzo mi zalezy na tym zeby dowiedziec sie lice uczelni studiow o tej specjalonci. Kolejene pytanie ile trwaja studia?,staz i wogule jak to wygloda... Prosze o szybko informacje dla mnie:)) pozdrawia Julka