Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LekarzPediatra

Porady Lekarza pediatry

Polecane posty

Gość LekarzPediatra
gosiunia84 a to skierowanie dostałaś jak był już chory czy przed chorobą?

Gość ufliczka
powiedz na której stronie internetowej to przeczytalaś to sobie damy radę. 25 lat i lekarz hahahaha- dziewczyny ona nas ma za debilki.

Gość LekarzPediatra
pysiaczku według mnie to może być zwykłe przejedzenie i lekkie ztrucie, ponieważ sama piszesz że zjadł paprykę i kukurydzę dlatego nie masz się czym martwić ale jak jest bardzo głodny to o 16 możesz mu dać kaszkę tylko nie za dużo :)

Gość LekarzPediatra
nie odpowidam tak szybko bo nie zawsze jestem na forum ale ja 25 mam nadal ale w marcu bede miala 26 :) i naprawde chciałam wam tylko pomóc ale jak nie chcecie to nie :/

Gość pysiaszczek
dzieki :D przejedzenie to, to raczej nie jest, bo mały malo je, a papryka byla ze skórka wiec to chyba to... :)

skierowanie dostałam jak był chory i brał antybiotyk, ale potem mu przeszło i po 2 dniach znowu:/ i teraz nie wiem, bo Pani Doktor mówiła, że 10 dni przed badaniami nie mam mu dawać żadnych syropów ani nic

Gość LekarzPediatra
goisiaczku84 wiesz co z reguły badania można robic nawet jak się jest chroym tylko trzeba być na czczo i nie brać w ten dzień żadnych tabletek, syropów itd. bo badania są po to aby sprawdzić na co się jet chorym albo czy jest w organiżmie wszystko wporządku

Rozumiem, że mogę spokojnie dać mu syropek i kropelki jak badania ma 25 lutego?? A i jeszcze jedno czy krew pobierać mu będą z paluszka czy normalnie?? Musze mu wytłymaczyć, że będą go kłuć:/

Czym najlepiej zacząć zagęszczać mleko bebilon ar 4 mies. dziecku jesli porcja 150-170ml nie jest wystarczająca na 3godz?

pysiaszczek halo, ja wierze, ze jestes, ale na pytanie nie dostałam odpowiedzi na tym forum jest bardzo duzo złośliwości... :/ To jedynie troska, nie złośliwość. lekarzu>>> podałaś swoje imię i nazwisko, opisałaś stan cywilny itd., możesz podać jeszcze z jakiego miasta Jesteś? Chciałabym sprawdzić to nazwisko w Izbie Lekarskiej.

Gość yy
jak wyglada AZS? czy sa to czerwone plamki na ciele dziecka i sucha skora?pozdrawiam.

Gość taka od ktorej
Prosze mi powiedziec jakie sa pierwsze objawy krzywicy-takie ktore ewidentnie na nia wskazuja a nie ze moooze sa objawem tej choroby. dziekuje z gory.

ja ci moge podac objawy krzywicy mimo ze lekarzem nie ejstm :D:D:D apatia, skłonność do zaparć, potliwość, hipotonia mięśniowa ( jej wyrazem jest między innymi rozlany tzw. żabi brzuch), opóźnienie rozwoju fizycznego, opóźnione ząbkowanie rozmiękanie kości czaszki, opóźnianie zarastania ciemienia, "różaniec krzywiczy "- czyli zgrubienia na granicy chrzęstnej i kostnej żeber, bruzda Harrisona .

Gość malusienka aaa
\"lekarzu\" mleko kozie na skaze jest najgorszym rozwiązaniem, najlepszym jest preparat mlekozastępczy. Powiedz, masz 25 lat, już robisz specjalizacje?????? a gdzie staż roczny po 6-letnich studiach????

Gość malusienka aaa
\"lekarzu\" mleko kozie na skaze jest najgorszym rozwiązaniem, najlepszym jest preparat mlekozastępczy. Powiedz, masz 25 lat, już robisz specjalizacje?????? a gdzie staż roczny po 6-letnich studiach????

Gość oczywiscie...
LekarzuPediatro---- a wiesz ze antybiotyk dziala dluzej i moze fauszowac wyniki nawet po tyg od zaprzestania jego brania wiec to ze nie wezmie sie tabletki tego dnia co robi sie badania nic nie wyjasni jezeli zmiany spowodowane sa przez antybiotyk

Gość oczywiscie...
gosiunia84 "...Pani Doktor mówiła, że 10 dni przed badaniami nie mam mu dawać żadnych syropów ani nic .... " i dobrze mowila twoja pani doktor

gosiunia ja włąsnie ide z mala na testy alergologiczne z kri i mnie powiedzieli ze mam dawac malej normlanie wszystkie leki odczulajace i masci. mam je odstawic dzien przed badaniami. Jesli twoje dziecko boierze cos odczulajacego to nie powinnas odstawiac bo moze miec dusznosci itd.

Gość LekarzPediatra
gosiaczku84 krew raczej beda mu pobierać normalnie z żyły na ręce, bo z paluszka pobiera się na badanie cukru we krwii

Z paluszka też pobiera się krew, żeby wykonać test na CRP. I w wielu innych wypadkach.

Gość oczywiscie...
LekarzPediatra -- przy pobieraniu krwi z palca mozna tez zbadac leukocytoze

To powiesz z jakiego miasta Jesteś? Skoro udzielasz porad lekarskich, to chcę sprawdzić Twoje nazwisko w Okręgowej Izbie Lekarskiej.

mały bałagan nam sie tu zrobił haha powiem Misiowi poprostu, ze będa mu krew pobierać... chyba się nie wystraszy

Gość oczywiscie...
a ja proponuje troche sie douczuc :O a pozniej udzielac rad

Gość LekarzPediatra
agnieszka c najlepiej jest dodać do mleka Nutriton to skuteczny i dobry produkt

Gość a co z szerokim pieluchowaniem
poprawia stawy czy nie????????? tj panewka wskakuje na miejsce czy nie??? i jeszcze jedno dlaczego specjaliści odradzają szerokie pieluchowanie tak samo jak fizjoterepauci, a pediatrzy zalecają?? pozdrawiam monica

Gość ofti
"krew raczej beda mu pobierać normalnie z żyły na ręce, bo z paluszka pobiera się na badanie cukru we krwii" lekarz pediatra min to zdanie swiadczy o tym ze nie masz pojecia o czym piszesz

Gość LekarzPediatra
yy atopowe zapalenie skóry u niemowląt i małych dzieci objawia się właśnie plamkami, wysypką i czaerwonymi policzkami. Policzki mogą stać się także szorstkie. A za to u starszych dzieci AZS przekształaca się w zaczerwienione placki na rączkach, pośladkach, łokciach.