Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miniminka

czy suknie slubne pogrubiaja?? czemu mam takie wrazenie?

Polecane posty

Oglądam na allegro suknie slubne, porownuje jak wygladaja w katalogu a jak na zdjeciach i \"zywych\" osobach. No i nasuwa mi sie jedna refleksja - suknie wiele traca na uroku gdy zamiast na manekinie salonowym rozmiar 34, leza na normalnej kobiecie :-O No io nie wiem czy to tylko moje wrazenie, ze wiekszosc sukni pogrubia... Pisza na allegro dziewczyny, ze romair sukni to 36/38 a wygladaja zwyczajnie kluchowato... Przyklad http://www.allegro.pl/item316379399_suknia_slubna_cosmobella_7199_lisa_ferrera_biala.html i ta dziewczyna wedlug opisu sukni ma 80 cm w biuscie i 64 w talii...

Gość nie tylko ty tak myślisz
To prawda niestety. Byłam wybierać suknię ślubną z moją siostrą. Siostra, to bardzo szczupła dziewczyna. W sukniach ślubnych wyglądała doskonale, bardzo kobieco, bo nabrała kształtów. Ja przymierzałam suknię ślubne tydzień temu i koleżanki, z którymi byłam zgodnie twierdziły, że praktycznie każdy model mnie pogrubia. Mam biodra, duże wcięcie w talii, pulchny brzuch, szerokie ramiona i w sukniach ślubnych wyglądam jak babochłop.:(

Gość viss
bo biały pogrubia

dla tego moja suknia slubna bedzie ecru ze złotym :)

Gość ten przykład to jakiś dziwny
przy rozmiarze 36/38 to w pasie jest ok 70cm standardowo. Ta dziewczyna nie jest taką chudzinką wystarczy spojrzeć na ręcę i ramiona, przecież są odkryte a tam kolor biały jej nie pogrubił.

Faktycznie te dziewczyny w bezach najgorzej wygladaja. Zastanawiam sie jaki model wybrac - mam drobna gorna czesc ciala(rozmiar 36), waska talie (okolo 65 cm) i nieproporcjonalnie szerokie biodra (okolo 98cm) :-O myslalam o kroju A bo rybka chyba tylko podkresla te moje bodra jak u starej baby po 3 dzieci :-O

miniminka fajna ta Twoja sukienka. Ten fason powinien być dobry na szersze biodra

mowicie ze suknie typu bezy pogrubiaja - nie wydaje mi sie ja mierzylam rozne kroje i w tzw bezie jest mi najladniej i naj szczuplej

bo przykład był beznadziejny, chyba ta dziewczyna nosi 40

Gość oglądałam sporo i ...
miniminka -> Mam podobną figure do Ciebie (talia 66, biodra 96) i najlepiej na mnie leżą sukienki które góre mają w formie trójkątów (miseczki na piersi) a reszta jest odcinana pod biustem i luźno opada (bez rozkloszowań i obciskania). W talii moga buc lekko dopasowane ale reszta musi "spływać" z bioder. Takie sukienki to niestety rzadkość w salonach - a są piękne, delikatne i kobiece ;|

Miniminka ----> mam ten sam problem co Ty -u góry rozmiar 34/36, a biodra niestety jak szafa trzydrzwiowa. Mi babka w salonie od razu powiedziała, że mam brać suknię A. No chyba, że zdołam trochę zrzucić z tyłka do dnia ślubu ;-))).

Dziewczyny łaczę się w bólu :-) u mnie zrzucanie odpada - zanim zejdzie cokolwiek z tylka to mi biust znika a na twarzy wygladam jak niedozywione dziecko... pewnie bede polowac na fason A z podniesiona talia, lekko dopasowana talia i splywajacymi biodrami, rozkloszawany dolem - tak jak w tym linku http://www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/123?osCsid=11e1b786cbd0a8b1e24c6fdea7441eb8 moze nawet zdecyduje sie wlasnie na ta sukienke...