Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maminka 75

Zakupy-hity i kity

Polecane posty

Myslalam cala noc (haha :) ) i dodam jeszcze: HIT: - nakladki na piersi Medeli (Maly mial problem na poczatku, ale po miesiacu zaczal jesc z "golego" cyca. Teraz jak jest nie w humorze, to czasem bez nakladki ani rusz) - jako ze w kategorii kitu pojawil sie juz u mnie przewijak, to dodam, ze jescze jednym niewypalem byla podkladka pompowana na ten "mebel" (tez z Ikei). Co tydzien trzeba ja dopompowywac :( Ale wracajac do HITU: na ta podkladke, ktora jest zimna, klade sciereczke taka jak te do kurzu(oczywiscie kupione z przeznaczeniem na przewijak), takie kwadratowe 30*30, kolorowe chyba z mikro-czegostam). Jak sie zabrudzi, piore i biore nowa, jak jest bardzo brudne po prostu wyrzucam :) KIT: ubranka jakiejs polskiej firmy (z prezentu, wiec metek nie bylo)- do pierwszego prania. Lepiej zainwestowac w drozsze, choc nie niektore z KappAhla (na metce pisza niby wiek dziecka, ale kurtka ktora kupilam Juniorowi z przeznaczeniem na kolejna jesien-zime (9-12 mies.wg metki), bylaby dobra, ale na lato, bo do jesieni z niej wyrosnie :(

Hity: - pampersy (teraz używamy 4 i 4+ - bardziej chłonne, ale fakt 3 były beznadziejne i wtedy huggies były ok) - chusteczki pampers sensitive, - obcinaczki do paznokci - rożek przezpierwszy miesiąc - bo mały się wybudzał jak go wkładałam do łóżeczka -maść bepanthen - super nigdy nie było czerwonej pupy ale droga, - zupki i deserki gerbera, - łóżeczko turystyczne - uchroniliśmy się przed siniakami, - jednorazowe podkłady (super do lekarza i na wizyty) Kity: - wkładki laktacyjne canpol, - karuzelka canpol - ubranka dla noworodków ubierane przez głowę, - sudocrem, - materiałowe śliniaki

Hit Pampersy chusteczki pampers leżaczek bujaczek fishera Do d..y hysteczki do pupy haggis( chyba tak sie pisze) body wkładane przez głowe(na poczatek)

hit termometr przykladany do glowki-u nas super sie sprawdza pampers-pieluchy i chusteczki spodenki bawelniane z h&m,skarpetki ogolnie:) kit ubranka zapinane na plecach rozki do zawijania dziecka bujak,mata edukacyjna

Gość już piszę
Moim hitem są pieluszki jednorazowe w ogóle-a tak szczegółowo to pampersy, seria oilatum, krzesełko do karmienia, z którego można zrobić potem krzesło i stolik-chyba Drewexu, ręcznik z kapturkiem-ale nie każdy-w wiekszym rozmiarze ok., prześcieradło z gumką do łóżeczka. Rzeczy, które sprzedałam, albo schowałam głęboko w kąt: silikonowe nakładki na piersi Aventu:(, podgrzewacz-jakikolwiek(moje dziecko karmione cycem nie potrafiło czekać aż się podgrzeje jego papu-życie ratowała mi mikrofalówka), kubki niekapki(wszystkie kapią).

Rzeczywiście niektóre produkty się powtarzają :) Piszcie jeszcze, takie zestawienie dla potomności na pewno się przyda :)

Jak dla mnie: Hity: - spiworek, moje dziecko od razu wie ze pora spania, no i sie nie rozkopie - pieluszki Huggis Super dry, Natural Fit i Little Walkers a teraz testujemy Pampers Active Fit i sa fajne - podgrzewacz do butelek - uzywamy non stop - kojec, mata z Canpola z kroliczkiem - termometr do pupy z waska i gietka koncowka - spiochy zapinane na plecach - jak corka byla malenka 2-3 miesiac to wolalam te zapinane w kroku, ale szybko okazalo sie ze tam gdzie byly zapinki w poprzek nozki ukazywalo sie gole cialo a Zosia grubaskiem nie jest, poza tym jak zaczela wierzgac to musialam z nia niezle walczyc zeby zapiac wszystkie zatrzaski; teraz kupilam tylko spiochy zapinane na plecach i ubieranie idzie szybciutko Kity: - sudokrem oslawiony - ciezko go zmyc, jak byly odparzenia to nie pomogl - chusteczki nawilzane wszystkie - albo smierdza, albo sa perfumowane ( po co? ), podrazniaja, wyprobowalam na sobie, ajajajaj! - perfumy dla niemowlecia ????? dostalismy w prezencie, nie mam pojecia po co to??? - karuzelka - dziecko zamiast ogladac ma raczej ochote rozebrac ja na czynniki pierwsze

HITY : pampersy, chsteczki pampres sleep&play i takie same pieluchy, body kopertowe i rozpinane na calej długosc, wanienka ONDA, wkładki lakt. bella, pielucha flanelowa, masc witaminowa (na recepte na odparzenia) wkładki wielorazwe avent ( bawełniane ) czapeczka z daszkiem dla nowoodka KITY : oliwka bambino ( uczula), body przez głowe do 62, nakładki na piersi avent silikonowe, wkładki johnson&johnson (TRAGEDIA ) śpiochy z zatrzaskami na plecach :( :O husteczki hugies ale te "podstawowe" pieluchy hugies standard (classic) stelarz do wanienki (stojący pod ONDE ) cerata ofrotowana ( uzywam, ale po pierwszym praniu frota zmieniła rozmiar i nie pasowała juz tak ładnei to ceraty, jakby było lepsze wykonanie to był by hit )

a i do KITÓW termometr do ucha niemowlaka, równie dobrze mozna go urzyc do d...py i nie ma znaczeni afirma, ja uzywałam Braun... w pupie najlepiej miezyc...

a napiszcie dziewczyny czemu tak nie lubicie spiochow zapinanych na plecach, bo juz kilka takich opini bylo...:)

hity: papmersy, chusteczki nawilżające z biedronki, śpioszki tesco (3 szt. w opakowaniu), krem specjalny emolium, linomag, wkładki laktacyjne J&J, butelki nuk i canpol, smoczek canpol, szczoteczka do włosów canpol, karuzelka Kity: śpioszki zapinane na placach, osłonki na piersi canpol, laktatorek babyone, butelki avent (ale tylko ze względu na twardy smoczek), Jakjeszcze mi sie cos przypomni to napisze

qrka wodna śpioszki zapinane na pleckach , po pierrsze nie wygodnie sie zapinają, bo jeszcze do niedawna moja mała nie lubiła leżeć na bruszku, poza tym mam wrażenie ze leżąc na tych zatrzaskach jest jej niewygodnie.

acha... a ja widzisz moja obracalam na boczek zeby zapiac, a teraz siedzi wiec w ogole nie ma problemu no coz, kazda mama ma swoje preferencje:) dzieki za odp, ciekawa bylam:)

Gdyby malutkiej było wygodnie, to bym nawet ścierpiała konieczność obracania przy ubieraniu. Ale one jej nie pasowały i tyle, rząd napek to nie jest to, na czym moja Lusia lubi leżeć :) Mało tego, ona stęka jak jej założę bluzeczkę która z tyłu ma 2 napki :) Ale później może rzeczywiście to już nie będzie takie dokuczliwe, gdy nie będzie spędzała całego dnia leżąc na pleckach :)

Qrka wodna-listy jak już wspomniałam są subiektywne, ale chcę, żebyśmy wspólnymi siłami zrobiły taką listę hitów. Myślę też, że czasem ten sam produkt, ale inny producent i zkitu robi się hit, albo odwrotnie(patrz mój przykład -jeszcze z pomarańczowej wypowiedzi:nożyczki Baby Ono hit, nozyczki Canpol kit). Są też produkty, które wszystkie chwalimy np. Fridę, Myślę, że na podsumowania jeszcze za wcześnie, ale wspólnymi siłami wraz z kolejnymi Matkami Polkami w końcu coś stworzymy. Bardzo mi się podobają niektóre komentarze np. Chemical;\"szczotka do włosów BabyOno - niby miękka (tak pisało na opakowaniu), w rzeczywistości farbę z okien możnaby nią ździerać\' czy też \"i jeszcze do kitów: Staniki do karmienia Tufi i Canpol - po praniu są tak rozciągnięte, że niczego nie podtrzymują\"-tego nie znajdziemy w żadnym teście konsumenckim. Dodaję kolejny HiT:szampon nawilżający Oilatum-może niezbyt ładnie pachnie, ale główka po umyciu jest \"na błysk\" i u mojej córci pomógł zlikwidować resztki ciemieniuchy.

Tak, jak Justysia byla mala lubilam śpiochy zapinane w kroczu, a teraz musza byc bez zapinek bo inaczej nogi przez dziurki wystawia i sie rozpina. Wszelkie bluzki wole tez bez zapiec bo zamki i guziki są wielce interesujące i intrygujące. A jak sie zatnie cos to płacz... Corka ma 16 miesiecy.

Dodam HIT: Olejuszka ze Skarbu Matki na ciemieniuche - bardzo pomogła, bo żadne oliwki nie działały. KIT - szampon Bambino, córka dostała od niego łupieżu... zmieniłąm na Nivea i jest OK.

Hity: -wszystko z firmy Avent (butelki, sterylizator, niekapek) -sudocrem -termometr przykładany do główki - ręcznik z kapturkiem - pieluchy i chusteczki Pampers - body i pajacyki - jedzenie w słoiczkach - kosmetyki Nivea i Hipp, Oilatum - wanienka z miejscem na którym można położyć dziecko przez co spokojnie od początku można samemu wykąpać malucha . Dla początkującej mamy rewelacja. kity: - chusteczki bambino (za bardzo perfumowane) - kosmetyki J&J dla noworodka teraz jak dziecko jest starsze są ok ale wcześniej uczulały

Gość mememe
hity -butelki dr brown's- nie wchodzi powietrze, nie ma kolek,ale nie taki kicz jak aventowski system antykolkowy-są rewelacyjne nakłądki aventu silikonowe-u mnie sprawdziły się w stu procentach w trakcie karmienia mleko nie kapało chusteczki cleanic różowe-najlepsze sterylizator do mikrofalóki aventu kit :( łóżeczko-ani jednej nocy tam nie przespał, a ma 14 mcy-moja wina :(-kładzcie dzieci do łóżeczek!!!! krzesełko drewex

mememe moja na przemian raz w łózeczku i raz ze mna ale czesciej ze mna :P tez bede załowac... :D ale jaka oszczędnośc miejsca ;) a jeszcze do do hitów i kitów to hit dla mnie bodziaki EWA kopertowe bo mam i sofija ale za duży dekolt maja i dziecku bardziej zimno jest ....

hit butelki i smoczki avent- super się u mnie sprawdziło kit nivea baby- wysypka u dziecka!

HIT: -pieluszki pampers -chusteczki pielegnacyjne pampers clean&play -sudokrem -oilatum emulsja do kapieli i szampon -kaszka BoboVita jablkowa -pieluszki tetrowe -rozek KIT: -pieluszki huggies -karuzela -gabka pod pupe do kapieli -ubranka zapinane na pleckach

Uważam ze wymienanie firm kosmetycznych jest tu bezsensowne, bo jedno dziecko ma wrażliwa skórę inne jest już w ogóle alergikiem, a inne może być kąpane i myte we wszystkim. Jednego będzie uczulać Nivea, a innego bambino. Ja nie wyobrażam sobie życia bez: -pajacyków, -body, -przewijaka (ja miałam taki przykręcany do łóżeczka), -małej lampki nocnej, -pieluch jednorazowych i chusteczek, -mąki ziemniaczanej, -wkładek laktacyjnych (bez nich nie dało rady iść do ludzi), -krzesełka do karmienia (córa ma prawie dwa lata i nadal korzysta), -przenośny przewijak-materacyk z ceraty (bardzo pomocny dla rodziców, którzy dużo podróżują z maleństwem) -pieluch tetrowych, -moskitiery na łóżeczkiem kity: -odciągacz pokarmu za 20zeta z apteki:o Raz odciągałam Aventowskim ręcznym i po prostu rewela:) Przy następnym dziecku na 100% kupuję avent:) -myjka do ciała, -wszelkie śpiochy, kaftaniki (1000 razy wygodniejsze body i pajace), -majty z fizeliny przy połogu (jak pipka sie spoci, to rana piecze jak diabli:o Lepiej kupić z 10 par zwykłych, bawełnianych gaci) Jak mi sie cos jeszcze przypomni, to napiszę:)

hiciory: - bodziaki zapinane kopertowo - pajacyki tescowe - trójpaki - kocyki polarowe lub bawełnaine - zawijam jak karmie małą przed snem - łatwiej przełozyc do łóżeczka - NAKŁADKI SILIKONOWE AVENT - dla mnie rewelka, mam tak kiepskie sutki ze inaczej chyba karmiłabym z butli - jednorazowe wkładki laktacyjne - laktator elektryczny - komoda z przewijakiem - full miejsca, wygodnie, mała moze wierzgać ile wlezie - duży blat w łazience - szczególnie jak mała zrobi kupe -dostep do bieżącej wody. - ogranicznik/pozycjoner do snu - powinien słuzyc noworodkowi by spał na boku, ale ja uzywam na blacie w łazience jak biorę prysznic, mała nie ma szans się przekręcić - zlew :D:D małą zaczął interesować kran (srebrny, błyszczący) - teraz wkłądam do zlewu ręcznik, nastepnie małą i mogę spokojnie zrobić poranną toaletę, przygotować wieczorną kąpiel, etc etc. mogę nawet wyjsć do WC i nie ma szans by małą sie wygramoliła :P - mata edukacyjna - poduszka naleśnik :D czyli zwykła poducha tylko troche spłaszczona - mam problem by małą odłożyć w ciągu dnia do łóżeczka wiec kładę ją na poduchę. - pieluszki tetrowe - krochmal, - bepanten - nic tak nie goiło alergicznych podrażnień na ciałku - spiworki, kombinezony na zimowe spacery - łóżeczko z szufladą - klin/poduszka - niby dla niemowląt które ulewają, ale moja nie lubi spać na płasko i to sprawdza sie super. Kity - seria SVR dla atopików - mała dostała mega uczulenia :O - rożek - przydał sie tylko w szpitalu - ochraniacz do łóżeczka i cały komplet poscieli - liczę ze sie jeszcze przyda, ale zakup w wyprawce to przerost formy nad treścią. - pajacyki wkładane przez głowę

Gość mmamamama
hity to: elektryczne laktator, naprawde super sprawa; body: termos taki zwykły - jak sie karmi butelką niezastąpiony; butelki AVENT naprawde rewelacja!!!! plantex - bardzo dobry na ból brzuszka; chusteczki nawilżane; pieluszki pampers, fotelik do wanienki;

hity: - podkłady jednorazowe do łóżeczka - termometr do ucha Braun (czytałam, że kit; stanowczo zaprzeczam; ale wiem, że to opinie subiektywne) - mąka ziemniaczana - fotelik do karmienia (u nas Baby Ono) - przewijak na łóżeczko - wanienka z antypoślizgiem IKEA; a jak wyrośnie od razu prysznic - chusteczki z Biedronki (!!) tak, tak; ale tylko te zielone; - pieluchyPampers - obiadki "słoiczkowe" - lumpki CHEROOKE (do kupienia np. w Tesco) - no i na przekór wcześniejszym postom: po prostu łóżeczko (mój sym może 3, 4 razy w swoim 3 letnim życiu spał z nami w łóżku) kity: - gąbka profilowana pod dzidziusia do kąpieli; - wszelkie ubranka z rzędem nap na plecach i pupie; - butelki Baby Ono (w trakcie picia wypadają smoczki; nie raz musiałam młodego przebierać) - chusteczki Pampers Pzdr

jeszcze jeden kit: - te maleńkie skarpetusie kupowane wg opisu dla niemowląt od 0-3 m-cy; (mój sym musiałby je nosić w okresie płodowym) ;-)

Gość do górrrry