Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maminka 75

Zakupy-hity i kity

Polecane posty

Witam:) Najwiekszym kitem mojego zycia są Huggiesy(wszelkie) krzesełko do kąpieli do wanny dla siedzacego dziecka pchacz hipoptam fisher price\'a ubranka cherokee Hity pampersy,pampersy,pampersy pozostałe zabawki fp :) (oprócz wspomnianego hipoptama) hustawka tez fp mata jak najbardziej,do dzis słuzy na ogrodzie,a Kuba ma 16 miesiecy ubranka sanetty,h&m,zara kids kosmetyki nivea baby jedzonko i soczki hipp woda mineralna gerber(nie trzeba przegotowywac)

wracam po dwóch miesiącach, żeby przeprosić kit :-) zwracam honor maleńkim skarpetusiom (u młodszego synusia to hit) przeprosiłam też rożek (bo takie 2500g ma kłopoty z "ogrzewaniem" i naprawdę sie przydał (mówi się, że tylko krowa nie zmienia poglądów ;-) ) dodam jeszcze jako hit chusteczki z TESCO (maja praktyczne zamknięcie, żeby nie wysychały, są fajnie nawilżone i w miare pachną

A ja wracam bo muszę dodać jeszcze jedno urządzenie-wcześniej nie dodawałam, bo ja swoje kupiłam w Niemczech,ale z jednego topiku dowiedziałam się, że jest też do nabycia w Polsce. a więc hit ratujący mi życie w przygotowywaniu mleka i kaszki to Cool twister. Schładza wrzątek w oka mgnieniu-masz wystudzoną wodę do wybranej temp., mleko bez grudek i wiesz. że mleko nie jest za gorące. Jak nie karmisz butlą to raczej nie jest przydatne.

ABSOLUTNY HIT Linia BEDTIME z lawendą Johnson&Johnson (takie fioletowe lub fioletowo-białe butelki). szampon http://apteka.mediweb.pl/43459,johnsons-baby-bedtime-szampon-dla-dzieci-z-ekstraktem-z-lawendy-200-ml.html mydło w kremie http://apteka.mediweb.pl/43435,johnsons-baby-bedtime-masujacy-zel-do-mycia-ciala-z-lawenda-400-ml.html balsam ułatwiający zasypianie z lawendą http://apteka.mediweb.pl/43431,johnsons-baby-bedtime-kojace-mleczko-do-ciala-na-dobranoc-z-lawenda-300-ml.html Uzywam szmponu i mydła w kremie do mycia. A po kapieli wmasowyję balsam ułatwiajacy zaspypianie. Pieknie pachnie, skóra jak jedwab. Synek po masazu zrelasowany, pachnący... Coś wspaniałego!!

hity: ubranka cocodrillo, sofia, tup - tup kosmetyki HIPP, uzywamy oliwki, szamponu, mleczka do ciala chusteczki baby dream z rossmana w wersji sensitiv jak dla nas super balenum hermal plus - uzywane po urodzeniu ze wzgledu na rumien patyczki z ogranicznikami z baby dream wkladki johnson&johnson herbatka dla mam karmiacych piersia natal z HIPPA wozek Bebe Confort Air 4 (gondola + spacerowka + fotelik Creates) - HIT HIT HIT obcinacz do paznokci Gerber metrowa gaza jako myjka do kapieli pieluchy Huggies, te marki Pampers nie sa zle, ale moje dziecko mialo w nich odparzona pupe, indywidualnosc osobnicza ; - )) plyn do prania Persil - piore w nich ubranka dziecka do dnia narodzin i nic sie nie dzieje puder Skarb Matki i Linomag - dobre i polskie!!! stosuje tez make ziemniaczana termometr elektroniczny, ja mam f-my Hartmann, wodoszczelny, wiec sluzy tez do sprawdzania temperatury wody w wanience moskitiera do wozka kity: wszelkie chusteczki mocno perfumowane i mocno nawilzane - skora po nich sie lepi jak po miodzie obcinacz do paznokci Canpol oliwka Bambino, Johnson`s - uczulaja

HITY- pieluszi huggis super flex lub pampers chusteczki hipp i mustela krem bebanthen i mustela witaminowy herbatki hipp i kaszki hipp szczegolnie koperkowo jabłkowa na ząbkowanie osanit ubranka cocodrillo i marcinkowski obiadki hipp i soczki tez butelki Avent rewelka i niekapki tez avent smoczek Nuk silikonowy ten z kołeczkiem bez uchwytu szmpony i oliwki hipp mustela i penaten te niebieskio fioletowe z lawendą rewelacja:-) buciki GEOX nozka oddycha pieluchy flanelowe wozek mutsy a jako mała parasolke bebe confort fotelik bebe car PodklADY HAPPY KITY - CHUSTECZKI HUGGIS TE ZWYKłE MASAKRA pieluchy huggis te clasik i ubranka z guzikami na plecach dzidzie przeciez to uwiera w jego delikatne cialko i to narazie tyle bo z kitow to mało co miałm

jak dla mnie ostatni hit to prezent od meza :) Babycook firmy Beaba; REWELACYJNY!!! zaluje ze nie mialam wczesniej, sloiczki poszly w odstawke:) przygotowanie posilku ekspresowe i latwe, aparat gotuje na parze i miksuje co ugotowal, do mycia jeden pojemnik; ostatnio zrobilam w nim marmolade jablkowo-rabarbarowa... pyszota :P

TEż PRZYSZłA MAMA widze że jest tez fanką bucików GEOX:-)

a ja do kitów dodaje wode do noska UNIMER - porażka :( psiuka jak dezodorant i ciężko się dozuje... opakowanie super, duże i kolorowe ale co z tego do noska dla mnie hit to EUPHORBIUM - chyba tak sie nazywa... a bucikowe hity... jak na razie BARTEK....

a co sadzicie o buteleczkach i smoczkach TOMME TIPPE?mam zamiar je zakupic.

dla mnie hity to przede wszystkim przewijak na lozeczko (mamy malo miejsca w pokoju, wiec sie doskonale sprawdza), podgrzewacz do butelek canpol, pampersy i pieluchy dada z biedronki sa ok, innych na razie nie stosowalismy, bo nie bylo potrzeby zmieniac, rozek na poczatku spelnial swoja funkcje pierwtona, teraz uzywamy jako kocyka np. do wozka, dobry jest krem nivea baby na odparzenia i sprawdzila sie masa pieluch tetrowych, ktore sluza jako sliniaki, pomagaja przy wycieraniu pupy przy przewijaniu, sluza jako myjka podczas kapieli czy chociazby oslona przed wiatrem w wozku natomiast kit to akurat dla nas wszystkie chusteczki nawilzane: podraznialy, wiec polozna doradzila myc pupe zwykla woda lub woda z odrobina mydla. tak jak juz wielokrotnie wspomniane tutaj byly rowniez u nas kitem ubranka zapinane z tylu (masakra!) i dodaje jeszcze spodenki lub spiochy ktore nie mialy rozpiannych nogawek (przy nocnym przewijaniu to tylko dodatkowy stres dla dziecka i niepotrzebne wybudzanie go po to, by sciagnac caly dol). nie przepadam tez za ubrankami z guzikami, wole zatrzaski, mala sie tak wierci, ze czasem nie jestem w stanie jej ubrac, a z zatrzaskami radzimy sobie raz dwa.

KASIAREW No chyba - jak wnioskuję po Twoim poscie - nie ez kozery uwielbiam GEOXY - mam Dzieci jak pewnie zauważyłyście Wszystkie - które są Wcześniaczkami......tak więc w moim przypadku jakość bucika to priorytet. Zalecenia rehabilitantki: usztywniona piętka i ELASTYCZNA PODESZWA. Bartki - funkcjonalne, rewelacyjne usztywnienie piętki, ale podeszwa twarda. Jak się ją zgina to..........ciężko idzie. Geoxy - mięciutka podeszwa i równie dobrze usztywniony zapiętek - nocki co prawda nieogumowane, ale mnie przekonuje właśnie ta bardzo elastyczna podeszwa - w Bartkach trzeba się przyłożyć by cucik zgiąć w geoxach przychodzi ta czynność znacznie łatwiej. Zresztą: Miałam buciki zimowe dla Maluszków z Bartka - Maluszki w nich \"człapały\" stopa nie uginała się tam gdzie powinna. W geoxach stópka pracuje jak powinna. Nie wiem.........być może zależy to od stopnia zaawansowania Maluszków w chodzeniu, jednak polegam na wskazówkach Rehabilitantki, podeszwa ma być miękka, tak aby Dziecko bez wysiłku zginało stópkę tam gdzie powinno. Jeśli chodzi o wody do noska polecam STEMARIN - fajny aplikator, woda rozmiękcza to co powinna.Opakowanie skromne w kolorystyce:). W kwestii butelek - u mnie od samego początku (Dzieci mają ponad 1,5 roku a butelki wciąż te zakupione na początku) polecam AVENTY - smoczki wymieniałam jeden raz..............po roku. Same butle się nadal sprawdzają - łatwo się czyści, co miesiąc wyparzam (od 6 m-ca życia, wcześniej codziennie). Względem firmy Tommee Tippee (czy jakos tak), to polecam zdecydowanie smoczki uspakajające. Te naśladujące cyca, Ja nie karmiłam cycem, ale Małe mi nie bardzo akceptowały smoczki dla \"starszaków ( te od 6 m-ca)\", i nagle przypadkiem oboje ukradli smoki Tommee Tippee młodszemu Maluchowi. O dziwo od pierwszej minuty je zaakceptowali i teraz używam tylko tych! Zaznaczam, że moje Budrysy to...........Wybredniaki totalne! Pieluszki Ja używam od wyjścia Dzieci ze szpitala pampersów (z pampersa) i jestem zadowolona, próbowałam zmienić na tańsze - Happy - ale Małe przesikiwały w momencie (w szpitalu zresztą również w ciągu dnia przez ok. 5-6 h pobytu z Dziećmi zmieniałam te pieluszki pi co drugim wypróżnieniu - także stosunkowo często. Obecnie poluję na osławione sleep&play ale nie mogę nigdzie ich znaleźć:( W kwestii chusteczek - pampersa są maleńkie i więcej trzeba zużyć na jeden raz (głównie kupki) poza tym niezbyt dobrze nawilżone. Polecam natomiast Nivea - są większe powierzchniowo, mniej trzeba zużyć, poza tym świetnie nawilżone. |Ubranka Dla niesiedącego Maluszka najwygodniejsze są , np bodiaki zapinane kopertowo (bo z przodu) mniej wygodne, aczkolwiek znośne są te zakładane przez głowę, ale z napami w kroku. I również popieram opinię DENIM - lepsze napki niż guziki.Nogawki spodenek czy rampersów powinny być rozpinane w kroku - to włatwia życie w znacznym stopniu

nasze hity: -pampersy sleep& play -oliwka hipoalergiczna NIVEA BABY (jedyna która nie uczula mojej Madzi) -szampon/płyn do kąpieli NIVEA BABY -lawendowy płyn do kąpieli Johnsons baby -sudocrem -herbatki HIPP (najjbardziej lubi malinę z dziką różą) -chusteczki nawilżane Johnsons baby i NIVEA BABY (są na prawdę dobrze nawilżone) -karuzela do łóżeczka (wzbudza zainteresowanie małej) -kaszki owocowe Bobo vita -deserki BOBO FRUT kity: -oliwka w żelu johnsons baby (nie dość, że słabo się rozprowadza to strasznie uczula moja Madziula była po niej cała w krostkach, mam jeszcze w domu dwie oliwki z jb z aloesem i taką z różową zakrętką- też uczulają jak cholera) -huggisy-przeciekają -butelka AVENT logopeda zabronił nam jej używać bo ma podobno niewłaściwy kształt smoczka, który przyciska języczek do dołu a nie powinien (ale to tylko u mojej niuni) -mata edukacyjna-mała nie chce na niej leżeć po kilku chwilach płacze -chusteczki nawilżane pampers takie w pomarańczowym opakowaniu- strasznie drażniący zapach i podrażniają skórę mojej córci -spacerówka coneco traper- jest strasznie zwrotna aż za bardzo. gdy droga nie jest równa wózek skręca sam na rózne strony -chodzik wprawdzie nie kupiłam go tylko moja starsza córa dostała ale młodszej już do niego nie wsadze bo ta starsza nauczyła się w nim chodzić na palcach i trochę to potrwało zanim się oduczyła

Jeszcze przypomniał mi się jeden hit- wózek Hartan przywieziony z Niemiec przez mojego tatę, bardzo wygodny do prowadzenia tylko troszkę cięzki

u mnie sprawdzony wozek to deltim fokus: gleboki, spacerowka i fotelik do samochodu. ladnie sie prowadzi, ma duzy kosz pod spodem, solidne kola, jedeny mankament: dosyc duzy po zlozeniu, a ze mamy maly samochod, to nie miesci sie do bagaznika, wiec mamy problem butelki i smoczki: po raz pierwszy uzylam canpola i malej od razu podpasowaly wiec nie zmienialam herbatki z hippa sa ok, na razie pije rumiankowa ale chce jej niedlugo podac jakies owocowe od 4. miesiaca termometru do wanienki uzylam jeden raz z ciekaowsci po to, by sprawdzic, jaka temparature ma woda ktorą akceptuje :), jednak bardziej ufam swojemu lokciowi:) dobrym mlekiem dla malej jest nan, nie ma alergii, kolek itd, ale mysle ze to indywidualna sprawa u kazdego dziecka (p.s. nan kupujemy w biedronce lub w realu, bo jest najtanszy--> real:10.99, biedronka:11.99, intermarche 11.99, sklep spozywczy obok domu, 12.99 a apteka przy szpitalu: 18.99. niezla przebitka no nie?)

do hitow dodam jeszcze krem linomag dla dzieci z filtrem mineralnym faktor 30 i zwykly pielegnacyjny z witaminami A+ E

u mnie absolutnym kitem byly gruszki do nosa. nie idzie nimi czyscic nochala. slyszalam, ze dobra jest frida i inne tego typu podobne urzadzenia

Gość Carol*
hity: ubranka kolorino,bobas butelki smoczki Aventu laktator medela kity: butelki dr browna

Gość EEEmmmIIIlllKKKaaa
kity : zabawka z bijącym sercem sterntaler, chusta carrycot infant hity: leżaczek bujaczek fisher price, ubranka carters, płyn olilatum

Gość lekarz bedzie wiedzial
Hity: -biustonosz do karmienia Bravado - Pampersy, Tojoursy z Lidla. Jednak Pampersy wychodza taniej w promocjach, Huggiesy byly swietne w rozmiarze 1 i 2, potem juz przeciekaly -nozyczki Tweezerman -kojec drewniany z regulowana wysokoscia -anatomiczne smoczki latexowe i butelki avent szklane ( smoczki nie sa tak niesamowicie twarde jak aventu) -przewijak z wanienka (wanienki uzywalismy do 5 miesiaca, przewijaka wciaz uzywamy prawie 12 mi -zawieszka Tiny Love-na klipsie-grajaca 3 melodie muzyki klasycznej, do tej pory przy niej zasypia -body i pajacyki - niczego innego nie uzywalam -wozek bugaboo frog kupiony po okazyjnej cenie :) -krzeselko do karmienia prima pappa -zabawki zrobione wlasnorecznie - pudelka po jogurtach napelnione kasza, lancuch z pustych szpulek nawleczonych na dratwe, itp. -babcine kocyki dziergane na szydelku :) Kity: -bezsensowne prezenty: mini-jeansy, itp. - dobrych firm,ale niepraktyczne, bluzy z kapturem zanim dziecko siedzi samodzielnie -mini buciki dla niemowlecia, nawet takie ze sciagaczem na kostce-wszystko sciagnal

a jeszcze do hitow: -podgrzewacz canpolu do kitow: -absolutnie nie polecam zadnych ubranek zapinanych na plecach

sprawdzila sie tez Frida - do nosa (bardzo) - lezaczek-bujaczek fisher price -myslalam ze to nietrafiony prezent a maly bujal sie w nim do 10 miesiaca :D

Gość grendii
hit -kosmetyki mustela cała seria -ubranka h&m i next -body body i jeszcze raz body w kazdym wydaniu -przewijak na łózeczko(ulga dla kręgosłupa) - zwykła wanienka nie profilowana !! -chusteczki nivea soft&cream super zapach -sudocrem -pokrowiec na przewijak -wozek jane slalom pro -łózeczko drewex hippo - zawieszka do wozka i fotelika tiny love ze słoneczkiem -mata zabka dla leniucha co nie chce lezec na brzuchu -butelki tommy tippee -zakupy wyprawki na allegro-pół kasy zostało wszystko zamawiałam kity -słoiczki hipp (uczulaja mojego synka) -waciki leko -pampersy bella -frida -nosidełko fotelik jane strata 0-13 -oliwka rumiankowa j&j -uczula -chusteczki huggies -za grube - termoopakowanie tommy tippee jeszcze pomysle co i chetnie dopisze :)

Gość lalllinka
hity: -wózek Quinny-wspaniale sie prowadzi -krem na brodawki Medela -kosmetyki Bubchen-przede wszystkim kremy,mydełko i szampony kity: -pieluszki Huggies -Canpol-mialam tylko kilka produktow ale nie pasują mi w ogóle

Gość goga26111
hity: -lezaczek-spedza na nim pol dnia a ja robie co musze :) -pampersy newborn -mata edukacyjna FP-kopie i nawet chwyta co niektore zabawki -karuzela FP ta ze swiatlami-pelny banan na buzce-ale to zeby sie go zajac a nie uspic -maty jednorazowe do przewijania Pampers-maly uwielbia wierzgac na nich z golym tylkiem i w razie "wypadku" wszystko wsiaka -pajace i body -mothercare,tesco, next -niepraktyczny prezent-seria J&J, dopiero zaczelam uzywac oliwke i mydlo-reszta tych balsamow i plynow nieprzydatna kity: -bluzki nakladane przez glowe (maly ma 3 mce i nie cierpi jak mu je probuje nalozyc) -karuzela bez pilota i swiatel-nudna i musialam co chwile nakrecac -Huggies newborn -za sztywne -chusteczki Huggies-za grube i szorstkie (mialam ciarki jak je dotykalam :) -spiworki do spania za bardzo krepuja ruchy -wanienka kupiona w ToysRUs korek przecieka i juz jest za mala -wszelkie pajace i body z DUZYM DEKOLTEM albo z KOLNIERZEM pod sama szyje-balam sie,ze sie przeziebi albo zaraz udusi -ubranka baby GAP- ladne ale niepraktyczne -wiele skarpetek bezuciskowych-notorycznie spadaja -nosidelko-moze pozniej, na razie lezy, za duzo zachodu z zakladanem (mothercare) -smoczki silikonowe do 3 mca juz musze wyrzucic bo maly ich nie chcial w ogole rzeczy rozek, mata do wanny nie mialam,ale slyszalam same niepochlebne opinie