Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olaewg

Fryzjerzy - jak oni to robią ?

Polecane posty

Byłam jakiś czas temu u fryzjera zafarbować włosy (pierwszy raz a mam 23 lata :) ), trochę zcieniować itp. Zawsze miałam włosy bardzo podatne i raczej nigdy nie były proste - moja głowa była i zresztą jest pełna kosmyków i pełna co chwilkę nowych włosów - czyli nie są takie głądkie jakbym chciała. Zastanawiam się co użyła ta moja fryzjerka bo po farbowaniu oprócz pianki nakładała jeszcze takie coś co rozcierała w ręce i dopiero suszyła i na końcu efekt był super! Miałam włosy na prawdę ślniące i proste tzn. nie postrzępione itp. Osobiście próbowałam już chyba wszystkiego ;) tzn. różnych pianek, środków wygładzających itp. Oczywiście że jak pójdę znowu do fryzjera to zapytam, ale czy mi powie? :) Wogóle nie wiem jak mam modelować te włosy żeby było ślniące i w miarę proste... Prostownicy raczej nie chce... A może jakiś jedwab polecacie czy coś w tym stylu? :)

ja mam wlasnie jedwab biosilka w takiej malenskiej buteleczce kropelke rozcieram w rekach i na umyte wlosy susze i sa super lsniace.

Gość suszac wyciagaj na szczotke
a na koniec rozetrzyj wlasnie owy biosilk (lub inny jedwab) na wlosach, ale nie naloz za duzo, bo bedziesz musiala myc od nowa :)