munnecabrava 0 Napisano Luty 24, 2008 Witam mam problem byłam ostatnio u lekarza i dostałam skierowanie na badania tarczycy (bo była powiększona) tzn hormonów tarczycy i jak dostałam wyniki to wszystko było w porządku. Wiec nie szłam już z wynikami do lekarza a teraz mam wrażenie ścisku w gardle czy to mozę byc powiązane? Ale wyniki były naprawde dobre. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Księżyc w Skorpionie 0 Napisano Luty 26, 2008 Czy to powiększenie tarczycy zostało stwierdzone po USG ? Poziom hormonów tarczycy możeż mieć w normie a TSH i tak za wysokie/ niskie. Możliwe, że to choroba mająca podłoże immunologiczne. Wiesz, ja też mam idealny poziom hormonów a muszę brać leki. Jak się odżywiasz ? Może stosujesz jakąś rygorystyczną dietę ? Pamiętaj, że rośliny strączkowe i kapusta są wolotwórcze. W ogóle wszystko, co zawiera dużo fitoestrogenów roslinnych może powodować np. dusznosci, czy opisane przez ciebie uczucie ścisku w gardle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach