Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

już niedługo będę mamą ...

Który wózek będzie lepszy?Mikado Oxford czy X-lander XA.Proszę o opinie.

Polecane posty

Gość lisa1979
a czy ktoś się może orientuje, czy Mikado Boston to te małe koła z przodu ma pompowane lub piankowe czy zawsze piankowe? Miał ktoś taki wózek?

jak to dobrze poczytać coś na forum ;) nawet nie wiedziałam, że są 3 różne rodzaje gondoli :P pisaliśmy do producenta, przedstawiając dokładnie co nas interesuje - jakie cechy wózka :) dostaliśmy ofertę :) jednak kupimy wózek bez fotelika, fotelik dokupimy innej firmy ;) producent polecił nam(na nasze potrzeby) model Boston z blokadą kół przednich na kołach pompowanych - szprychowych :P tylko z tego co widzę, to teraz nie ma w komplecie śpiworków :P

lisa1979 - no właśnie nam producent polecił BOSTON na kołach pompowanych - szprychowych(chromowanych) :) dopłata za takie kółka u producenta - 60zł :) "Uwaga: w modelu Boston proponujemy zwiększające komfort dla dziecka koła szprychowe -pompowane (chromowane) za dopłatą do ceny wózka + 60 zł"

crazyizek - jeszcze jedno pytanie odnośnie gondoli :) ox-ford i milano mają kieszonki z uszami do przenoszenia na zewnątrz? i te uszy są przyszyte na stałe - tak? a w bostonie nie ma kieszonek na zew. i uszy są dopinane? za to 2 pierwsze modele nie mają kieszonek wewnątrz gondoli?

Gość crazyizek
tak, Milano i Ox-ford mają wszyte uszy na zwenątrz gondoli i nie mają kieszonek w gondoli, jakie ma Boston i on ma dopinane uszy-powiem tak mieszkam na 2 pietrze bez windy, przez pierwsze tygodnier znosiłam wózek na raty, tzn najpierw stelaż potem małą w gondolce z przypietymi szelkami, teraz znosze albo całość (hihihi siła wzrasta :) ), albo też na raty ale juz nie dopinam szelek tylko opieram na biodrze :) Ja za komplet z fotelikiem i na szprychowanych kołach z parasolką, spiworkiem, folią i moskitierą oraz torba zaplaciłam w pazdzierniuku 1140 PLN. Fajny jest teń śpiworek, więc jeśli macie możliwośc dokupienia to polecam, pasuje również do spacerówki.

Gość crazyizek
na stronie tomiko, jak podałam w którymś poście jest duzo dokładnych zdjęc Bostona. Pozdrawiamy :)

crazyizek - bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :D właśnie dzięki stronce, której adres podałaś mogłam dokładnie przyjrzeć się Bolderowi :) fajnie jest pokazane krok po kroku jak wózeczek się składa :) i dokładnie budka :) takich zdjęć wszędzie mi brakowało ;)

Gość crazyizek
Nie ma za co :). Zycze udanych zakupów :). Ja bedziesz miala pytanka , to zapraszam :)

Gość crazyizek
a jaki korlek??? ja mam taki czrno biały ;) i na kiedy termin porodu :)?

My też mamy wózek mikado gondolka Boston, podwozie Milano - 4 pompowane koła. Jestem bardzo zadowolona i z fotelika samochodowego też, wpinamy go czasem w stelaż i wracamy sobie z garażu na spokojnie - jak na spacerku. :-)

Gość agnes245
Uwaga! Nie kupujcie wózka Mikado na allegro od Sprzedającego o loginie torque70, bo otrzymacie podróbkę tego wózka. Ja niestety nacięłam się i dostałam badziewny wózek MaxBaby Original, łudząco podobny do Mikado, ale dużo gorszej jakości i niebezpieczny dla dziecka (np. gondola ledwo trzyma się na strzelażu, koła odpadają, są scentrowane). Na karcie gwarancyjnej (zresztą podrobionej) jest pieczątka firmy PHU PANDA-TROKA - nie kupujcie od tej firmy. Teraz niestety staram się odzyskać pieniądze i zobaczymy co będzie. Jeśli chodzi o wózki Mikado, to zalecam kupowanie ich bezpośrednio od producenta lub od autoryzowanych dystrybutorów (lista dostępna na stronie Mikado).

Gość Duugy
Powiem tak wózek jak i firma mikado jest niebezpieczna dla dziecka!!!! zamawiałem wózek bezpośrednio u producenta za pierwszym razem kolor wózka był nie adekwatny do zamówienia (zamiast zielonego czarny ) za drugim razem kolory już właściwe , ale konstrukcja wózka juz zupełnie inna (chopdzi o budke ktora z gondoli przekłada sie na spacerówkęktora w innej wersji kolorystycznej miala zupelnie inną konstrukcję) po ok 2 miesiącach użytkowania gondoli budka zaczęła sie sama składać. Zadzwoniłem do firmy (kazano mi napisac mejla , co potem zrobiłem) i przysłali mi śrubki i gumki (rób Pan sobie sam) ktore były zupełnie inne niz te co wymontowałem z wózka , skrecajac budke mocno (koniec z cichym skladniem budki) dało sie ja użytkowac. Przyszedł czas na spaceówkę niby wszytko ok ale po (znowu!!!) 2 miesiacach uzytkowania dzieciak zerwał całą folie zabezpieczajacą wózek przed zabrudzeniem z pałąka i z podpórki na nóżki (dziecko nie ma adhd). co do kółek. Wszystko fajnie bo duze i skręcane przednie koła, wózek prowadzi sie jedna ręka ale gdy przydarzy sie konieczność demontażu tylnych kół (jeżdze czesto z dzieckiem pociagiem i wózek sie poprostu w drzwiach nie mieści ) idzie bardzo łatwo ale ponowne ich zamontowanie to prawdziwy koszmar. Wózek kosztowal nowy 1000zł!!! i nie mam co marzyć o odsprzedaży wózka \(nie chcę miec cudzego dziecka na sumieniu) Kupcie lepiej używanego x-landera koszt (500zł) tam takich problemów nie ma MIKADO TO SYF NAD SYFEM !!!!

Gość Duugy
Aha ! Zwględy praktyczne tego wózka też sa żadne bo tapicerki nie da sie sćiągnąć w celu wyprania (małe dziecko naprawdę potrafi sie ubrudzic)