Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie mogę

wysoki TESTOSTERON i DHEAs

Polecane posty

Gość już nie mogę

Witam! pół roku temu stwierdzono u mnie bardzo wysoki poziom testosteronu i DHEAs, tylko niestety nie wykryli jeszcze z jakiego powodu (państwowa służba zdrowia:( ) odstawiłam na miesiąc wszelkie specyfiki z powodu wątroby i wszystko wróciło:(!!!!!!!!!!!! czy któraś z Was drogie panie boryka się z tym problemem? czy jestem skazana na hormony do końca życia? napiszcie proszę bo zaczynam psychicznie nie wyrabiać

ja właśnie czekam na wyniki i też się zastanawiam jak będą wyglądać

Gość już nie mogę
Aga a bierzesz już jakieś specyfiki?

nie biorę, w piątek będę mieć wyniki do odbioru

Gość już nie mogę
Aga odezwij się i napisz jakby ci co przepisali porównamy leki:) a co Cię skłoniło do badań?

co mnie skłoniło, fantastyczny ginekolog :) z tego co pamiętam z badań sprzed roku DHEA miałam w normie, ale testosteron miałam w górnej granicy, ale w normie. Robiłam jeszcze jakiś jeden hormon andro ... coś tam, nie pamiętam nazwy, ale kiedyś doczytałam, że ma związek z powyższymi

Gość już nie mogę
Oo to ci zazdroszczę ginekologa zwłaszcza:) to pewnie będzie w porządku masz w takim razie badania kontrolne pozdrawiam

miejmy nadzieję, jeżeli będzie podwyższony to pewnie trzeba będzie leczyć.... ale się nie boję, dam radę :) a ginekolog rzeczywiście dobry, tyle, że prywatny, bo od lat nie leczę się państwowo,bo szlag mnie trafia

Gość już nie mogę
mnie też trafia ale badania tych hormonów są wściekle drogie zwłaszcza jak co miesiąc trza je badać

wiem i szkoda gadać ile wydałam na to od ubiegłego roku. A to można hormony zbadać na NFZ?

Gość już nie mogę
bierze sie skierowanie od lekarza ogólnego i idzie do poradni gin-endo. i juz oni cie badają u siebie za darmo

o cholerka nie wiedziałam :( a ja tyle buliłam o k......a dzięki Kochana, teraz będę mądrzejsza :) uciekam, bo usypiam pa

Gość już nie mogę
oki dobranoc

Gość to ile takie badania kosztują
???

Gość ceny badań
Cena poszczególnego badani to kwota rzędu 30zl. Test hormonalny gdzie podaje się tabletke i pozniej ponownie bada po jej zazyciu to kwota ok 80zl. Niestety by w pelni okreslic czym jest spowodowany nadmiar trzeba zrobic rozne hormony. Najlepiej jak endokrynologa skieruje do szpitala i tam robia wszystko kompleksowo.