Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqop

Brazowe plamienie w 11tc tak sie boje!!

Polecane posty

Gość qqop

DrogiePanie wlasnie wrocilam z toalety a na wkladka cal;a brazowa(przepraszam za doslownosc) i nie wiem co mam robic. Jestem w Anglii a tu dostanie sie do lekarzy graniczy z cudem, bede musoala na pewno poczekac. Czy Wa rowniez zdarzylo sie brazowe plamienie ktore nic nie oznaczalo? To nie jest krew .

Gość qqop
Bardzo prosze o nformacje czy ktoprejs z Was przydarzylo sie to, prosze

natychmiast do lekazra natychmiast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość qqop
czego jest to przyczyna?

Gość kluklukluuuu
mnie przy pierwszej ciazy zdarzylo sie cos takiego i bralam tablatki musialam duzo lezec. Jeden lekarz mowil ze to nic takiego drugi ze trzeba bardzo uwazac... przy nastepnej ciazy jednego dnia mialam brazowe plamienie nastepnego juz lekko krwiste... wieczorem poronilam. Dopoki nie krwawisz nie panikuj tylko uwazaj na siebie i odpoczywaj jak najwiecej lez z nogami lekko w gore kiedy tylko mozesz... i udaj sie do lekarza w miare jak najszybciej. pozdrawiam

hmm powinnas szybko jechac do spzitala a w szpitalu zrobia ci usg sprawdza czy z dzidzia wsjo ok i dostaniesz leki na podtrzymanie - dupaston, luteine, i kaza ci lezec i sie nie przemeczac i obserwowac...

Gość qqop
no nic ddziekuje postaram sie jakos dostac do lekarza choc tu ciaze prowadzi polozna, ale sie teraz boje a w nocy brzuch mnnie troszke pobolewal

tak tak ja ez zaczełam plamic,ale dla mnie to skonczylo sie trgicznie u cibie napewno jest ok ale jedz na usg powodzenia

Gość Kasiolinka123
Powinnas jak najszybciej pojechac do szpitala, lepiej dmuchac na zimne!

Gość qqop
jade do osrodka , dam znac co jest

Gość Kasiolinka123
ok, daj znac jak bedziesz z powrotem.

ja tez plamilam na brazowo najpierw pod koniec 7 tyg, a pozniej w 12 tygodniu tak ze 3x musialam bielizne zmieniac dzwonilam do szpitala, powiedzieli ze przyjechac w razie krwawienia tylko albo jak bedzie mnie brzuch bolal, a mnie nic nie bolalo moj gin stwierdzil ze to z nadzerki prawdopodobnie, chociaz w 1 ciazy tez mialam nadzerke a nie plamilam wogole teraz jestem w 16 tyg i wszystko poki co ok

lepiej idz do lekarza!!bez wzgledu na wszytsko, dla dobra dziecka!!nie ma tam jakis polskich lekarzy?bo słyszałam ze angielscy sa do dupy i na wszystko paracetamol przepisyuja?

Gość qqop
Serduszko nie bije

Gość SanSan
i juz jestes w domu? szybko... jezeli to prawda to wspolczuje bardzo :(

Gość qqop
czekamy az sama poronie mzebym nie musiala operacyjnie

wspolczuje :( u nas pewnie zaraz by Cie wylyzeczkowali a tak czekac to mozna tygodniami przeciez... bardzo mi przykro, trzymaj sie mam nadzieje ze fizycznie szybko dojdziesz do siebie

przykro mi,wiem co to za bol.........

Bardzo mi przykro qqop. Nikt z nas nie jest Cie w stanie teraz pocieszyć, ale napewno służymy rozmową, jesli masz na to ochotę. Jestem w PL ale myślami z Tobą. Trzymaj się!!!

Gość qqop
ale dlaczego??? powiedziala tylko,ze to nie moja wina,ze ze mna jest wsyztsko ok

Gość qqop
ok nikt i tak mi nie pomoze, trzeba sie z tym pogodzic. pa

Czasem tak się zdarza, jak mówią. Za "słaba" ciąża, źle połączony materiał genetyczny, stres itd. Najczęściej lekarze nie potrafią powiedzieć na 100% dlaczego akurat w Twoim przypadku tak się stało. Zresztą, czy to coś zmienia? Boli tak samo, niezależnie od przyczyn...

Gość marta_uk
Jestem w 6 tyg ciązy.Dowiedzialam sie dosyc wczesniej,bo przeczuwalam,a test 2 tyg temu potwierdzil moje przypuszczenie.W sobote w pracy(pracuje na noc) zauwazylam na wkladce brazowe plamienia.I tak przez cala noc,rano sie skonczyly.W pon rano,czyli po pracy zauwazylam swieza krew i zaczal mnie bolec brzuch.Poszlam do szpitala na emergency.Tam czekalam prawie godz w kolejce na spotkanie z pielegniarka.Ta zadala mi pare pytan,zapisala odpowiedzi na kartce,zmierzyla cisnienie i kazala oddac mocz do analizy.Powiedziala,ze moge stracic dziecko,ale lekarz musi to stwierdzic,moze wykona usg. z moczem czekalam 2 godz! wreszcie spytalam sie czemu tak dlugo czekam.od razu przyjal mnie lekarz(ciapak!),ktoremu musialam opowiedziec to samo,co pielegniarce(mial przy sobie kartke od niej).powiedzial,ze nic nie mozna zrobic,moge poronic,nie zrobi mi usg,bo jest za wczesnie.gdy powtorza sie krwawienia,to wtedy moze mnie wezma do szpitala. Przekleta anglia! zadnego badania,lekow na podtrzymanie ciazy,nawet zalecec,ze powinnam lezec! wiecej dowiedzialam sie z forum niz od niego!

wspolczuje naprwde:( powinnas brac cos na podtrzymanie ciazy ale tylko lekarz moze ci je dac a jak tam sa same ciapy zamiast lekarzy no to nie weim co mozesz zrobic? moze isc do innego prywatnie? ja stracilam swoje malenstwo w 12 tc 😭 gdybym to przewidziala to nie wsalabnym chyba z lozka:( :( :( ale za pozno....

Gość marta_uk
Wczoraj,czyli we wt mialam lekkie plamki na wkladce,raz czy 2,ale tez swieza krew(taka jasniejsza).Od pon jestem w dolku,czuje,ze stracilam dziecko.Piersi przestaly mnie bolec,tyle,ze wczoraj(wtorek) zauwazylam,ze brodawki sa powiekszone i miekkie,a takze piersi lekko spiczaste. Dzisiaj juz nie mam plamien.Nie wiem co o tym wszystkim mam myslec.Z objawow ciazy mialam tylko bolace piersi,nabrzmiale cialo i mulenie(bylo mi niedobrze,ale nie wymiotowalam),ktore nadal mam. mam nadzieje,ze to dobry znak i nie stracilam dziecka. Za ok 4 tyg chce specjalnie leciec do polski do mojego gina. okropna jest na nieswiadomosc.

wiec czekaj jesli chcesz ale oszczedzaj sie bardzo zero stresu i mmoze lez zeby nic sie nie stalo:( nie mam pomyslu w polsce na pewno dali by ci odrazu duphaston na podtrzymanie przy takich plamieniach ja je bralam ale u mnie chyba byla inna przyczyna:(

przede wszystkim badz dobrej mysli i mysl tylko poztywnie:) muszisz wierzyc ze wszystko bedzie dobrze a bedzie;)

Gość marta_uk
Nie wiem,gdzie moge isc prywatnie.Mieszkam w Mansfield,gdzie przeprowadzilam sie 3 tyg temu i jeszcze nie zdazylam zarejestrowac sie do lekarza. Dzisiaj bede rozmawiac z kobietka,lekarka(Polka).poznalam ja pare miesiecy temu na kursie przedmalzenskim (Nottingham),mowila o naturalnych metodach planowania rodziny. Moze ona mi pomoze. Teraz odpoczywam w domu.do pracy ide jutro na noc,ale boje sie. dziecko najwazniejsze,wiec jesli pojawia sie plamienia,to wroce do domu(pracuje w tesco) Jestem tak zdesperowana,ze myslalam,zeby kupic lek,ten dulp.znalazlam dzisiaj go na angielskiej stronie apteki. Ja tez Ci bardzo wspolczuje.a dawno to bylo? i czy to bylo w anglii czy w polsce?