Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqop

Brazowe plamienie w 11tc tak sie boje!!

Polecane posty

4 tyg to bardzo dlugo dla tak wczesnej ciazy:( a moze przyspieszysz to troche?

Gość marta_uk
ten lek to oczywiscie duphaston

jejku kochane dziewczyny ja tez mam plamienie brazowe ale bardzooo malutko mialam je ok 7 tygodnia i teraz ok 12 kazdej swiezej krwi zadnych boli.bylam u lekarki (niemki mieszkam w niemczech)jak pierwszy raz zalwazylam ta krew .zrobila mi usg zbadala i powiedziala ze to krwawienie jest niegrozne dla dziecka ze pochodzi ze sluzowki macicy (tak sobie to przetlumaczylam) nie dostalam zadnych lekow chodz sie o nie pytalam powiedziala ze nie trzeba .tutaj duphason jest zabroniony .dziecko na ostatnim usg czyli w 10 tyg bylo ruchliwe bylo wszystko w porzadku az ona sie zdzila ze tak urosl i taki zywy jest .czasami wystepuje plamienie leciutkie w dni kiedy by przypadala normalna miesiaczka .ja sie dobrze czuje nie mam bolow termin mam 22go az sie boje jak zawsze to moja 1 ciaza .mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze z dzidziusiem .za was tez trzymam kciuki zeby bylo dobrze a te ktore poronily mocno przytulam!!

Gość do marty
marta, ja co prawda jestem w irlandii nie w anglii, ale przytrafilo mi sie to samo w 7 m-cu ciazy. dostalam skierowanie na usg (nastepnego dnia) i lekarz stwierdzil, ze wszystko jest w porzadku, dziecko wyglada na szczesliwe. co prawda jest niewielki procent szans, ze moge w takiej sytuacji poronic, ale lekarz powiedzial, zebym nie martwila sie na zapas i duzo sie oszczedzala. tak wiec i tonbie radze nie martw sie, przyczyny krwawien sa rozne. odpoczywaj ile mozesz. pozdrawiam

w polsce bylo to ponad 2 lata temu ale boli do dzis i wiem ze bedzie bolalo zawsze:( :( :( ciaza obumarla tak po prostu 😭 a ty w tym tesco chociaz siedzisz czy pracujesz na stojaco??

ja nie mialam nigdy swiezej krwi raz brazowa potem taka kawa z mlekiem i to wszystko nic mnie nie boli.swieza krew jest niebezpieczna szybciutko idzcie do lekarza

to moze mowic o poronieniu brazowe plamienia sie zdarzaja ale swieza krew to moze byc poronienie-zgadzam sie!

marta-mysle ze nie powinnas pracowac nie powinnas sie przemeczac! powinnas jak najwiecej odpoczywac ie mozesz isc na chorobowe?? nie iwadomo tym bardziej dlaczego masz plamienia??

Gość do marty
praca w tecso? ojj :O nie mozesz zrezygnowac z tej pracy? mam znajomych co pracuja w tesco w nocy, ustawiaja towary na polkach i odbieraja dostawy... czasem trzeba sie nadzwigac :O bedac na twoim miejscu nie poszlabym... :O

do marty-mysle dokladnie tak samo wiadomo dzidzius wazniejszy!!!

Gość marta_uk
Rozkladam towar na polki(na kosmetykach,czyli zele,szampony,czasami pieluchy,czasami cos ciezkiego).pracuje tylko 3 noce. Bylam w ubikacji przed chwila.na wkladce kawa z mlekiem. na papierze krew,taka swiecaca. A do polski chce pojechac dopiero za 4 tyg,bo wczesniej sa drogie bilety no i musze poprosic o urlop.

ja bym zrezygnowala z tej pracy! chyba nie chcesz stracic Malenstwa?? a rozkladanie towaru na polki nie nalezy do najlzejszych prac tym bardziej ze sa i tez ciezkie rzeczy! a twoj facet maz czy kto tam nie moze cie utrzymywac poki co? w koncu to wasze wspolne dziecko?? szkodaby bylo naprawde:(

Gość do marty
sluchaj, nie masz tam jakiegos polskiego centrum medycznego gdzie przyjmuje ginekolog? :O chocby i na drugim koncu anglii, zawsze to blizej niz w polsce :O

dziecko jest wazne czy drogie bilety? kobieto pomysl a jak nie to pedz tam do jakiegos lekarza poki nie jest jeszcze za pozno!

Gość marta_uk
Tak w ogole to moja pierwsza ciaza i udalo nam sie za pierwszym podejsciem:) nie chce stracic dziecka. juz 3 dzien duzo odpoczywam,nigdzie nie wychodze(nie liczac wizyty w pon w szpitalu).

Gość nicnierozumiem
marta - nie rozumiem jak można w takiej sytuacji czekać aż 4 tygodnie na wizytę u lekarza!!! Nie rozumiem was, czy pieniądze są dla was ważniejsze od życia waszego dziecka? Nie możesz wrócić do Polski?

Gość do - nicnierozumiem
to zacnzij myslec, bo zmiana cisnien (samolot) w tym wypadku to najgorsze, co mozna zrobic przy plamieniach.. dobrze ze odczeka te 4 tygodnie bo inaczej po samolocie nie bedzie czego ratowac

Gość nicnierozumiem
jak będzie czekała 4 tygodnie na wizytę u lekarza, to tylko na wyczyszczenie będzie mogła sobie pójść - bo z ciąży może już nic nie być!!!

Gość marta_uk
Znalazlam wczoraj na necie prywatna placowke (bupa),ale jakos nie ufam angielskiej sluzbie zdrowia. a co do polskich lekarzy w anglii to tez slyszalam nie najlepsze opinie. co do lotow to jest tez kwestia dobra dziecka,teraz raczej nie mozna latac.nie wiadomo,co moglo by sie stac. a maz na szczescie pracuje i wspiera mnie. prosze dziewczyny nie straszcie mnie,tylko wspierajcie.

Gość nicnierozumiem
marta - wspieranie ciebie nie uratuje twojej zagrożonej ciąży!!! Idź do lekarza i na nic dłużej nie czekaj.

Gość do marty
moze i faktycznie podroz samolotem to nie jest najlepszy pomysl w tej sytuacji, ale nie wierze, ze w calej anglii nie znajdziesz zadnego ginekologa, ktory by cie nie przyjal. stan na glowie a znajdz i jedz !!! druga sprawa to ta nieszczesna praca :O nie chodzi czy ciezkie rzeczy czy nie, ty nie powinnas sie schylac, podnosic z ziemii czegokolwiek, a najlepiej byloby, gdybys jak najwiecej lezala !!! masz faceta? kim jest ojciec dziecka? pokaz mu ten topik, niech podejmie meska decyzje i wezmie was na utrzymanie na okres ciazy. :O

Gość do marty
schylac, podnosic rak do gory - nie wolno w tej sytuacji, dziewczyno!

Gość do marty
rany, chetnie bym cie dluzej wspierala, ale to co wypisujesz... :O nie ufasz lekarzom wiec poczekasz te 4 tygodnie :O nosz masakra :O do lekarza kobieto, chocbys musiala wydac wszystkie oszczednosci na prywatna wizyte!!!

nie strasze cie:) naprawde wazne teraz jest zebys duzo odpoczywala i nie przemeczala sie tym bardziej przy rozkladaniu towaru! pomysl co moze sie stac? chociaz lepiej nie wiadomo!:) trzymam kciuki zeby wszysko sie ulozylo:) i nie czekaj tylko znajdz lekarza ktory cie bada zrobi potrzebne badania i stwierdzi co sie stalo

Ja plamiłam własnie na brązowo do 13 tc czasem leciała tez swieza krew, lekarz dal mi duphastion i kazał duzo odpoczywac czasem ponoc przez te 3 miesiace tak sie zdarza, urodziłam w terminie zdrowego chłopczyka trzymam kciuki aby u Ciebie tez tak to sie skonczyło, oszczedzaj sie jak najwiecej i jak mozesz zdobadz duphastion

Gość nicnierozumiem
ja też pierwsze dziecko poroniłam w 9 tc, dlatego wiem co mówię. Druga ciąża też zagrożona, prawie przez całą ciążę miałam plamienia i bolał mnie dół brzucha, ale dzięki lekom i tym, że całe 9 m-cy przeleżałam dziś mam syna. Więc biegiem znajdź normalnego lekarza, a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :)

Leki na podtrzymanie niewiele dadzą,o niedoborze progesteronu i konieczności podtrzymania świadczy "stara krew", czyli brązowa, jasnoczerwona nie ma związku z progesteronem. Niestety.Poza tym w Anglii nie podają progestagenów ciężarnym. Stawiają na "naturę". Smutne, ale prawdziwe.owszem, też wybrałabym się do lekarza choćby po to, by zrobił USG (to może być np ciąża pozamaciczna) i po zwolnienie, byś mogła leeć i odpoczywać, jesli się okaże, e ciąża jest prawidłowo zagnieżdżona w macicy.Lotu do PL w tym stanie nie ryzykowałabym.

marta_uk trzymam kciuki za ciebie i malenstwo! i znajdz lekarza do ktorego mozesz pojsc! pozdrawiam

Gość marta_uk
Dzwonie do meza i jedziemy do lekarza. trzymajcie kciuki,chociaz nie widze dla siebie nadziei. mam wieksze plamienia.