Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja tez jestem prawiczkiem

I wcale nie szukam dziewicy. Milosc sie liczy, a nie przeszlosc seksualna

Polecane posty

I wiecie co? Nie szukam dziewicy. Szukam po prostu kobiety, ktora bedzie mnie kochac i ja bede kochal, z ktora bedzie mi sie dobrze spedzalo czas i dzielilo zycie. Kazdy ma w zyciu prawo do bledow, kazdy ma prawo do milosci i szczescia. Dziewica wcale nie musi cie pokochac, a dziewczyna, ktora miala tych kilku partnerow moze cie odbarzyc prawdziwym uczuciem. I moze dzieki takiej nauczylbys sie szacunku do ludzi, szacunku do odmiennosci i dowiedzial, ze nie wszyscy maja takie same doswiadczenia w zyciu i nie to sie liczy w zwiazku, ale przede wszystkim milosc. Dziewczyna mogla uprawiac seks bez milosci, ale dzieki temu dowiedziec sie, ze jednak z milosci jest lepszy i warto go szukac. Kobiete masz szanowac dlatego, ze ja kochasz, ona cie kocha i jest wam dobrze, a nie dlatego, ze byla dziewica czy miala dobra przeszlosc. Zrozum tez, ze dziewczyna, ktora byla niezbyt porzadna moze by sie chciala zmienic wlasnie dla ciebie i byc juz z toba na zawsze. Szczerosc oraz wnioski wyciagniete z bledow sa cenniejsze niz dziewictwo. Czekasz na ta jedyna? OK, ale ta twoja jedyna partnerka zyciowa wcale nie musi byc dziewica, moze byc nawet dziewczyna jak to nazywasz po przejsciach i moze ci dac wiecej milosci i serca niz dziewica. Naucz sie tolerancji, lamania barier, porzeszania horyzontow, szacunku do odmiennosci. Bo mozesz przegapic cos pieknego. Nikt nie jest idealem, a wlasnie taka dziewczyna z przeszloscia moze nadac twojemu zyciu sens i zmienic je na lepsze i obdarzyc cie miloscia jak zadna inna i byc juz z toba na zawsze i swiata poza toba nie widziec. A wlasnie dzieki tym bledom, ktore w zyciu popelnila moze byc bardziej wyrozumiala, lepiej cie rozumiec, bardziej cie kochac i szanowac i dzieki temu po prostu najlepiej do ciebie pasowac. A to chyba cenniejsze niz samo dziewictwo. Warto naprawde kierowac sie sercem i uczuciem, a nie tylko sztywnymi zasadami, dzielacymi ludzi na lepszych i gorszych, i okreslajacych z gory, czy ktos do ciebie pasuje, czy nie. Pozdrawiam

Wlasnie to jest problem - Odrzuc ta pyche i powierzchownosc, sprawy mniej istotne. Patrz w dusze i serce czlowieka, kieruj sie tym co ma w glowie i sercu teraz

Gość kilimandzaro2
Nie jestes facetem, prawiczkiem, ale puszczalska suka, ktora chce mowic facetom, ze przeszlosc nie ma znaczenia.

Gość kilimandzaro2
I to wlasnie te dupodajki najbardziej zdradzaja.

Kolejny topik, jakie to dziewice sa zle, ozieble, nie potrafia kochac, a jak zaznaja seksu, to na pewno zdradza. Eh, rece opadaja. Faktycznie to mogla napisac tylko jakas dajka.

Gość widac ze to jakas
laska pisała :-O i tak jesteś szmata i tak więc sie tutaj nie musisz tłumaczyć :-O

Nie wazne czy dziewczyna jest dziewica czy nie. Wazne czy potrafi kochac. Nie seks swiadczy o wartosci czlowiek, ale jaki ma stosunek do innych ludzi. Faceci zamiast skupiac sie na poprzednich partnerach swoich kobiet powinni raczej zajac sie tym kim sa dla niej i kim ona dla nich jest. Jakie to ma znaczenie co kto robil kiedys. Ja rozumiem, ze zdrada, seks dla pieniedzy i innych korzysci materialnych, seks, ktorym sie kogos swiadomie krzywdzilo (oszukiwalo jego uczucia) to co innego, gdyz to juz powazne grzeszki. Ale chyba zreszta kazdy ma prawo do bledow i kazdy ma prawo sie poprawic, prawda? Nie ma idealow, ludzie laczy sie w pary nie na podstawie przeszlosci seksualnej, tylko rzeczy o wiele wazniejszych. Moze ta dziewczyna, ktora ktos uwaza, za puszczalska jest w stanie go bardziej kochac niz dziewica. Dlaczego ma prawiczek ma sie wiazac tylko z dziewica? To naprawde w zyciu nie jest istotne. A seks to tylko seks. Sa rzeczy w zyciu bardziej wazne i istotne dla naszego zycia. I sa gorsze bledy i grzechy niz te zwiazane z seksem. Jesli np. zakochalbym sie w dziewczynie co miala kilku partnerow to tylko z tego powodu mialbym odrzucic te uczucie i szukac celowo dziewicy? To chore. Uczmy sie zrozumienia, tolerancji i pokonujmy babiery

skrzywdziła Ci jakaś laska ze taki jesteś nastawiony na wybaczanie?? zdradzała cię czy co powiedz prawdę o co chodzi bo kręcisz....

Nie. Po prostu uwazam, ze kazdy zasluguje na milosc. I osoba tzw. po przejsciach, jesli nikogo nie zdradzala, nie krzywdzila, nie robila tego dla pieniedzy zasluguje jak najbardziej na osobe tzw. czysta, jesli ma byc z tego milosc. Wszystko jest dobre co prowadzi do milosci. Kazdy ma prawo do bledow, zwlaszcza jesli tymi bledami nikogo nie krzywdzi. Malo tego uwazam, ze osoby o roznych doswiadczeniach zyciowych moga wiele od siebie sie ze wzajemnie nauczyc i bardziej sie przez to szanowac. Nie warto sie ograniczac, zawezac kryteriow i zamykac na ludzi

Naprawde warto czasem wykaza troche zrozumienia i empatii

ale nie rozumiem dlaczego tak piszesz coś cię musiało do tego nakłonić:( i zastanawiam sie czy przypadkiem nie zakochales sie w takiej wlasnie dziewczynie a teraz probujesz sie sam usprawiedliwic

Naklonily mnie do tego wypowiedzi prawiczkow na forum, ktorzy szukuja tylko dziewicy i bardzo wiele moga stracic kierujac sie tylko tym kryterium

sama jestem dziewica i nie skreślam faceta tylko z tego tytułu ze miał 10 0 lasek w 50 dni:( niestety nie da sie świata zmienić a sex to piękna sprawa ale za kasę jest po porostu nie moralna mi sie to nie podoba ale ja jedna nie mam sily krzyczeć żeby tysiące mnie posłuchały niestety:( i jest jak jest a prawiczek czy nie to nie od tego zależy ale od człowieka i jego charakteru!!!

Pisalem, ze zdrada czy seks za pieniadze to juz inne sprawy, ale dlaczego mialbym skreslic jakas dziewczyny tylko, dlatego, ze miala kilku partnerow, moze zdarzyl sie jej na wakacjach przygodny seks? Czy przez to jest mniej wartosciowa? Nie. Bo nie seks swiadczy o wartosci czlowieka. Sa duzo wazniejsze rzeczy

Gość qwertyt
w końcu normalny prawiczek, a już zaczęłam wierzyć, że was nie da się uratować

wiem i zgadzam sie z Tobą w zupełności:) sex to jest wyrażanie uczuć a wakacyjne miłości no tak wtedy najczęściej sie zakochują :) szkoda ze to tak później krotko trwa:(

Szczerze to ja nie wiedziałam ze Wy jeszcze istniejecie ostatnio czytałam ze Mężczyźni po raz pierwszy oprawiają sex średnio w wieku 14 lat:P

Nawet jesli dziewczyna miala seks bez milosci, glownie z pobudek czysto seksualnych, a byla wtedy wolna, to nie skresla jej to u mnie. Kazdemu sie przygoda moze zdarzyc

otóż to ludzie popełniają błędy to leży w ich naturze nikt nie jest idealny:) nudno by było gdyby każdy był taki święty i idealny:P

23

A ty?

Gość a jak prawiczek zakocha
się we wdowie, to co, przecież nie jest dziewicą to także jest przekreślona

Ale i tak mnie tu niezle zaatakowali. Na tym forum chyba kazdy prawiczek, niezaleznie od pogladow jest atakowany

nom mi dodają z racji poglądów i mojego słownictwa i takie tam a z wyglądu to hmm zależy raz dodaj zależy jak sie ubiorę:P

Ale milo, ze ktos poparl moja wypowiedz. Zal mi chlopaka, co tak sie ogranicza w tym swoim poszukiwaniu dziewicy. Z takimi pogladami nie znajdzie szczescia. Ja mam teraz narazie krotko dziewczyne. Nie jest dziewica, nie pytalem dokladnie o jej przeszlosc, sama mi powiedziala, ze miala kilku facetow, przygoda tez sie zdarzyla i jakos nie mam z tym problemu. Dla mnie moglaby byc pierwsza i ostatnia. I nie zamienilbym jej na zadna dziewice. Ona tez wie, ze tego nie robilem i jakos mnie nie wysmiala. Nawet mocno zdziwiona byla. Szanujemy sie, rozumiemy, pozadamy (choc na razie jeszcze nie czas na seks), kochamy spedzac ze soba czas, swiata poza soba nie widzimy, czego wiecej chciec. I co z tego, ze ona nie byla zadna cnotka? Moze wlasniej w niej odnajde niedlugo milosc swojego zycia

chyba jednak Ci jednak zazdroszczę ... nie ... chyba nie ... na pewno Ci zazdroszczę:( masz gdzieś jakaś swoja kopie chętnie sie spotkam z takim ciepłym i wyrozumiałym chłopakiem:)

A jeszcz nie dawno mnie atakowalas, ze pewnie zainteresowalem sie nieodpowiednia dziewczyna i pewnie sam przed soba sie chce usprawiedliwic