Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polinezja PoliPoli

data ślubu - czym się kierowaliście i ile od zaręczyn?

Polecane posty

Gość Polinezja PoliPoli

Czy data ślubu była przypadkowo ustalana, czy jest związana z ważnymi wydarzeniami w Waszych związkach? Ile czasu od zaręczyn do daty ślubu? Jestem bardzo ciekawa, bo chciałabym porównać z naszymi zaręczynami i datą :) Pozdrawiam wszystkich zakochanych iżyczę wiecznego zakochania!

Zaręczyny 30 grudnia 2006- data ślubu 30 sierpnia 2008- czym sie kierowaliśmy?Na pewno nie tym że mamy dziecko-ślub był ustalony przed ciąża-i nie przyspieszyliśmy ze względu na dziecko. wolnymi terminami-chcieliśmy wcześniej ale albo zespół był zajęty,albo sala zarezerwowana,albo kamerzysta. Czemu nie inna sala,inny zespół-ponieważ nie było znaczenia dla nas zęby szybko-poczekaliśmy i będziemy mieli to co chcemy.

Gość zareczalismy sie 30.08.07
nie planowalismy wtedy slubu jakos konkretnie. mial byc najpredzej w 2009 roku. ale w swieta bozego narodzenia 2007 stwierdzilismy, ze po co czekac do 2009 jak mozna w 2008. ciezko bylo znalezc fajna sale i orkiestre aby mialy wolne tego samego dnia. chcielismy 06.09.2008. chciałam miec tez fajna date bo dla mojego faceta to bylo obojetne aby byl tylko wrzesien lub sierpien. niestety 06.09 nie udalo sie i mamy 02.08.2008. tez fajna data. chcialam 08.08.08 ale narzeczony powiedzial zebym nie wymyslala bo to pt. fajna jest tez data 20.08.2008

Gość to ja nie wiedziałam ze
kierowanie się miłością to jest 10 m-cy od zaręczyn... :P

Zaręczyny były w pierwszą rocznicę bycia razem, a ślub będzie w trzecią. :)

zareczyny- 25.XII. 2006 slub- 21. VI.2008r. czemu?? ja chcialam 6 wrzesnia slub (moje urodzinki), ale mam spora rodzinke za granica, i chcialam zeby byli wiec powiedzili mi ze czerwiec i lipiec im najbardziej pasuje. Wiec tak usiedlismy zkalendarzem no i wyszlo 21 czerwiec. Ale ja osobiscie moglabym poczekac do 2015 :D

Gość kierowaliśmy się miłością

Zareczyny 18 maja, slub 26 listpada.. Uwielbiam jesien, pogode pochmurna i deszczowa :) Bylo wspaniale :)

Gość upupupup

Zaręczyny 24 sierpnia 2007 (w szóstą rocznice naszego bycia razem) ślub 20 września 2008. Uwielbiam nasza polską złotą jesień, dlatego wybór padł na wrzesień.

..a my w ogóle nie planowaliśmy ślubu :D tak jakoś się złożyło :) pojechalismy w pierszych dniach stycznia zobaczyć TYLKO jak wyglądają sale....nie mam pojecia jak to się stało, że w tym samym dniu wracając do domu mieliśmy już zarezerwowane. Dwa dni później orkiestra, kościół.... nieprawdopodobne. ...a tak się bronił, ze nie chce :)

początek związku 21.01.2004 zareczyny 21.01.2006 ślub 19.07.2008 hmm niestety 21 to poniedziałek dlatego wybraliśmy 19 lipca 4,5 roku jak jesteśmy razem :)

my się zaręczyliśmy w pierwszą rocznicę bycia razem :) ślub będziemy brali po 2,5 roku od zaręczyn. czemu? bo najpierw mieliśmy czekać do końca moich studiów, potem stwierdziliśmy że jednak nie czekamy tyle i że 2009 rok to będzie w sam raz. chcieliśmy mieć ślub w czerwcu lub sierpniu - wybralismy sierpień ponieważ w czerwcu obydwoje będziemy mieli sesje. a dlaczego 15? bo na pierwszy i ósmy nie było już żadnej sali wolnej ;)

zareczyny 29.12.2007 slub 29.08.2009 choc chelismy 22 .08 ale miejsc juz niebylo:)) kierowalismy sie miloscia przedewszystkim, checia bycia juz na zawsze razem, no i mozliwoscia jakiegos zorganizowania tego naszego wspolnego zycia:))

zareczyny 29.12.2007, slub 22.08.2009. po zareczynach to on mi cvo chwile mowil \"no to teraz trzeba date wyznaczyc:P\", nie chcialam miec na szybko czyli juz w 2008 wiec wyszedl 2009 :) jeszcze 1,5 roku i bede żoną

Nasz zespół i restauracja miała wolne terminy dopiero na 2008, a zaręczyliśmy się w październiku 2006. Nie chcieliśmy w zimie mieć wesela, marzyła nam się piękna wiosna, a jako że oboje walczymy z zacofaniem, ciemnogrodem i głupimi przesądami, wybraliśmy 10 maja 2008:-D Na przekór starym dewotom, moherowym beretom i innej Rodzinie Radia Maryja która nas ostrzegała przed majem:-P

Zaręczyny 04.08.2007 ślub 17.10.2009 To był po prostu pierwszy wolny termin na sali, na której Nam zależało. Poza tym ślub to tak naprawdę tylko formalność - i tak byśmy byli razem.

zaręczyny 11.09.2007, ślub 15.08.2009. na początku chcieliśmy, aby ślub był 22.08, ale w tym czasie w okolicy naszego lokalu odbywa się festyn rodzinny wiec woleliśmy nie ryzykować :P a data jest dobra, bo to święto kościelne, ustawowo wolne od pracy :)

Gość pharba
zareczyny 03.02.2007, slub 03.08.2008, dokladnie 1,5 roku od zareczyn (tak wyszlo, zupelnie przypadkiem)

Gość a my tak
zareczyny 10 lutego 2006 a slub 16 sierpnia 2008, ale ostatecznie zdecydowalismy sie na slub w lutym 2008 i szybko wszytsko zarezerwowalismy :) to byl jedyny wolny termin na ten rok :)

Gość a my sie kierowalismy wieloma
rzeczami; (oczywiscie nie mowie o milosci bo to chyna normalne i oczywiste); - aby wiekszosci ludzi z rodziny i znajomym pasowalo (mamy prawie wszystki znajomych za granica, a slub oczywiscie w polsce) - aby zgrac w jednym terminie fajna sale i orkiestre (to byl duzy problem) - abym nie miala w dniu slubu, po nim bezposrednio i przezd nim @ :P fatalnie sie wtedy czuje, zwlaszcza jak jest upal a slub mamy w sierpniu - aby miec jakas fajna date na szczescie jakims cudem udalo sie wszytsko i to TYLKO 8 m-cy przed slubem a nie 2 lata nie wiem jak nam sie to udalo bo jedyna sala przyzwoita miala zajete wszystkie terminy na 200 i pol na 2009. w drodze poowrotnej z tej sali zadzwonil do nas wlasciciel ze akurat sie 1 termin zwolnil. i wtedy tez orkiestra miala wolne. :D CUD!

razem od 18.05.2003r, zaręczyny 1.01.2007r, ślub 9.08.2008r.

Gość Anna__
zaręczyny 8 .04.2007, ślub 19.09.2009, a znamy sie od 19.10.2002:)dlatego tez slubujemy 19 dnia miesiaca:)

zareczyny 12.08.2006 a slub 03.10.2009 para jestesmy od ....8lat:) w dniu slubu bedzie nasza 9 lat i 10miesiecy:)

Gość zaręczyny ...
01.01.2006 - 48 dni od poznania sie slub - 07.10.2006 - 1 rok, 2 miesiące i 16 dni od poznania się ... ciesze się że udało na sie tak to zgrać, :)

Gość Różne daty
02.07.2003 r Poznaliśmy się 19.06.2004 r Zaręczyny 20.08.2005 r Ślub cywilny 24.05.2008 r Ślub kościelny

Gość sialaaa
witam Was:) Mam pytanie, bo planuję ślub na 27 marca 2010, ostanio koleżanka mi mówi czy nie będzie wtedy postu czy jakiegoś święta, jak to sprawdzić?? szukam w tym kompie i nic,a przy ustalaniu daty kieujemy się miłością no i niestety finansami bo trzeba uzbierać, dlatego taka odległa data

Gość czy uwazacie
tak.27 marca bedzie post niestety :(