Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska 7

Czy ktoś pracował Jysk-u?

Polecane posty

Gość gość
nie, gdyż aby dorobić do PEŁNEGO ETATU musisz mieć ZGODĘ kiero regionalnego!

Gość gość
Ja dorabiam. Ale to rzadkość ;)

Gość gość
u mnie na sklepie dorabiają nawet zdarza się że maja nadgodziny płatne oczywiście to tylko zależy od kierownika jak mu dobrze robisz to masz płatne, bagno i syf!!!!!!!!!!!

Gość gość
Głupoty opowiadacie. U mnie w sklepie jak trzeba to kierownik najpierw musi to uzgodnic z DM. Jeżeli on wyrazi zgode to dopracowujemy, ale tylko niepełne etaty - godziny płatne. Całe etaty mają godziny oddawane. Nie zdażyło się u nas,żeby cały etat miał zapłacone.

Gość gość
Dokładnie jak wyżej. Sam kierownik nic nie może zrobić, regionalny wyraża zgode i tylko dla niepełnych etatów.

Gość gość
U mnie tez, tylko niepełne.

Gość gość
To jest ciekawe bo jeśli pracownicy sporadycznie dopracowują to jest ok z prawem pracy,ale jeśli dopracowane godziny są co miesiąc to pracownik może ubiegać się o podniesienie wymiaru etatu do pełnego. Wiadomo że pracodawca tego nie zrobi ale jeszcze zostaje zgłoszenie tego faktu do PIP i oni wymuszą to na pracodawcy. Wiadomo że sam pracownik nic nie zdziała(strach przed utratą zatrudnienia) ale dziwi mnie to że związki zawodowe nic z tym nie zrobią ,wystarczy ksero list obecności i już jest podstawa żeby się o to starać.

Gość gość
heh, a co z zapieprzaniem w pojedynke przy dostawach 20-30 paletowych? Targaniem 160tek goldów? Pracą na 2-3 osoby przy 30k zł obrotów dziennie? tak można wymieniać dalej.

Gość gość
Dokładnie dwie osoby na sklepie i wszystko człowieku zrób. Czy związki tego nie widzą. Obroty rosną pracy przybywa a ludzi coraz mniej a jeszcze pretensje ze kilkaset drobnych art. Do usunięcia nie jest oklejonych żółtymi naklejkami a meble nie wycofane nie stoją w jednym miejscu. Tylko ja się pytam kto ma to zrobić.

Gość gość
Jako członek Związków Zawodowych - ludzie Wy musicie te sprawy zgłaszac na maila. Piszcie do nich , jest mail , odrobina chęci. Uwierzcie mi ,że nasi zwiazkowcy mało wiedzą co dzieje sie na sklepach. Z prozaicznego powodu - wiekszosc związkowców to pracownicy DCR Radomsko. Na co czekacie? Ja problemy które obserwuje w swoim sklepie opisuje i wysyłam do Przewodniczącego na maila. Ludzie czego Wy sie boicie? Co tez związek ma zrobic bez waszego udziału ?

Gość gość
Może przede wszystkim związek nie powinien pobierac pensji za nic nie robienie?

Gość gość
A dlaczego twierdzisz ,ze nic nie robia? Z kim wy walczycie? Ze zwiazkiem? To zwiazek wam stworzyl takie warunki pracy? Moze zwyczajnie zaloz swoj zwiazek - niech kazdy z was zalozy swoj zwiazek i dba o wlasna dupę.

Gość wyjebany sprzedawca
Gdzie jest kurwa wypłata ???

Gość gość
Wypłaty jeszcze są w trakcie realizacji. Będą do 10 tak jak jest w umowie.

Gość gość
Tradycyjnie premię liczą. 0 zł 0 gr namęczyć to się nad tym trzeba... GBA dychę na lody daje także nic tylko się cieszyć ;)

Gość gość
Czy mieliście już wypłaty?

Gość gość
Premie były podane już w piątek.

Gość gość
wypłaty na kontach były już o 8-ej rano

Gość gość
Witam.Chyle czola przed szefostwem tejze firmy ktora to tak szczodrze obdarowuje swoich podwladnych 10 na czerep za to ze pracownicy sluchaja od klientow ze firma zeszla nizej niz buda od psa zatowar reklamowany w folderach jest niedostepny albo ze jest tylko 2-3 pracownikow na sali , gdzie w innych sklepach podobnej branzy jest tych osob , owszem 2 do 4 ale na dziale!!!!!!!!!!!Na ulicy Kosmicznej w GD chyba maja tak realne pojecie o zyciu jak pewien reporter z radia.Proponuje zamienic sie panie P. Z jakims szeregowym pracownikiem na sklepie na okres 30 dni roboczych z 1 niedziela wolna w miesiacu i z pe sja za 3/4 etatu.Moze zmienilby Pan podejscie do pracownikow ktorzy charuja ,tyraja na Pana pensje??Pozddawiam wszystkich ktorzy mysla podobnie jak ja.

Gość gość
dlaczego tak mało? :( :( :( proponuje wrócic do systemu premiowania sprzed 2, 3 lat :)

Gość gość
jakoś mnie nie cieszy to 10 zł. na lody i napoje, podczas tego że 2 osoby na zmianie nie mają jak zrobić zakupów, nie wiem ,może powinni zezwolić na delegację dla kogoś kto ma wolne, może by ktoś pojechał, coś kupił, chyba że ktoś zrezygnuje z życia prywatnego , czyli dnia wolnego i zrobi zakupy, nadgodziny ktoś zapłaci? Mamy kupować lody i napoje, ale z trudem można coś zjeść w pracy, czy nawet napić się, czy iść do toalety.

Gość gość
SZKLANKA ZIMNEGO NAPOJU i lody. Chyba tak było napisane. no to po takim tyraniu z opoconym tyłkiem szklanka wody, klima na sklepie włączona na maxa a za prąd potem tłumaczenia. Zgadzam sie z przedmówcą- zarząd na miesiąc na sklep i zmienia podejście (chyba) a system premiowania sprzed 6 lat był fajny. Pozdrawiam wszystkich schłodzonych i napojonych :-)

Gość gość
hahaha mieliśmy za czerwiec chyba ponad 115% a premie jak kot napłakał ;) No tak, nasza wina że nie było 300% ;(

Gość gość
sytem premiowania nie powinien by ograniczony jakimiś procentami od umowy! robisz indeks 110% masz np: 400 zł robisz indeks 150% dostajesz premie 2000 zł :) tak powinno byc!!!!

Gość gość00
no do tej pory zimnego napoju i lodzika nie było u mnie a pogoda sie juz zjeba,la to teraz bedzie moze ciepla herbatka ?

Gość gość
Jak to zimnego napoju nie było? to nie masz wody z dystrybutora?

Gość gość
A czy tego lodzika serwuje ktoś z dyrekcji? Bo mnie te to chyba ominęło ;(

Gość gość
Hej :) idę dzisiaj na rozmowę do Jyska na stanowisko sprzedawcy. Mozecie mi powiedzieć jak jest z zarobkami netto? Jakieś premie, benefity? Ciekawa jestem, czy coś się zmieniło na przestrzeni lat, czy dalej głodowe pensje? :)

Gość gosc 1
Chcialam sie dowiedziec jak tak naprawde jest pracowac w JYSK-U?Jak tam jest?

Gość Georgio
Nie marnuj czasu ... idź od razu zanieść gdzie indziej, nawet do kiosku ruchu :) chyba że chcesz zostać gąską i przynależeć do sekty głosząc jakieś chore zasady KDK. Ogólnie PATOLOGIA :)