Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naferetka

Nie myłam włosów od tygodnia...

Polecane posty

Gość Naferetka

Szlag mnie już trafiał z tymi włosami ! Myłam je codziennie bo już na drugi dzień po umyciu nie były tak puszyste i ładne jak w dniu umycia. Próbowałam przeróżnych szmponów i odżywek-i efekt zawsze taki sam. Pierwszy dzień super a drugi już oklapłe włosy... Przeczytałam że warto włosy "przetrzymac" i nie myć ich kilka dni, żeby odpoczęły od tej całej chemii jaką są szampony itp. Nie myję włosów od tygodnia. Pierwsze dni były okropne, miałam tłuste włosy. A teraz po tygodniu niemycia na moich włosach nie ma już tłuszczu ! Są ładne, jedynie trochę szorstkie w dotyku, ale wydają się o wiele bardziej puszyste niż drugiego dnia po umyciu ! Kto nie wierzy niech spróbuje, to naprawdę działa ! Zastanawiam się tylko czy już je umyć czy jeszcze kilka dni przetrzymać bez mycia.

Gość kiedys ludzie myli raz na pol
roku, za tzw moich czasow zalecano co 2 tygodnie i wiekszosc dzieczyn wygladala normalnie, nikt nie smierdzial ani nie mial tlustych wlosow, poza wyjatkami.Fakt,ze srodowisko bylo mniej zanieczyszczone. Ale przeciez na szamponie codzennie uzywanym firmy zarabiaja krocie.

Gość Codzienne mycie
przyczynia sie do zwiększenia wydzielania gruczołow łojowych. To powie każdy dermatolog no ale firmy produkujące szampony żeby zarabiać musza tak dzialaja na podswiadomosc , że jak nie umyjesz wlosów codziennie (najlepsze sa jeszcze te dopiski: w razie koniecznosci czynnosc powtorzyc) to nie dbasz o siebie itp. :o

Gość Ja myję co
2-3 dni i spokojnie wystarcza.

ja z reguły myję co 2-3 dni... ale raz na jakiś czas robię swoim włosom \"urlop\" i nie katuję ich, umyję raz w tygodniu i tyle... i efekt jest ok bo potem dłużej są \"świeżutkie\" :)

Gość Naferetka
do ciotka Krycha Ależ oczywiście że czytałam już dawno tamten topik o włosach, ale teraz sprawdziłam tą metodę o "przetrzymaniu" włosów na sobie. Po co ta złośliwość? Ktoś napisał że ktos tak miał, a ja piszę że mam tak samo bo sprawdziłam teraz na sobie. I moge napisać od siebie szczerze że warto spobować nie myć włosów przez tydzień bo to poprawia ich kondycję.

Gość Naferetka
I jescze jedno. Kto wie czy firmy produkujące szampony nie dodają tam jakiegoś środka który właśnie sprawia że włosy krótko wyglądają świeżo?? Bo przecież im chodzi głownie o to żeby zarobić, więc im częsciej się myje tym więcej zarobią...To tak samo jak z hamburgerami i colą, w hamburgerach jest coś co wzmaga pragnienie na colę a w coli z kolei kofeina która uzależnia. Marketing.