Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brandy Shalhoub

skreslenie z listy studentow, prosba, odmowa

Polecane posty

skreslili mnie z listy studentow, zawalilam, moja wina. Potrzebuje teraz papier z datami kiedy posiadalam status studenta. Czy uczelnia moze mi odmowic wydania go? Powiedzieli, ze nie wydadza mi, ze wzgledu na to skreslenie. Czy to normalne?

Gość a nie mozesz napisac
odwolania od ich decyzji? ja tak mialam i decyzje rozpatrzyli bardzo szybko i na moja korzysc :)

tak, mam napisac pismo do dziekana. Potrzebuje ten papier, bo od tego zalezy czy przyjma mnie do pracy (musza miec udkumentowane ostatnie 5 lat, a pracowalam od 2004, czyli rok za malo), ale myslisz, ze to dostateczny powod?

Gość zonkicik
sadze ze nie powinno być z tym problem, nie rozumiem w dziekanacie nie cha ci wydać paiperu ze studiowałs prze iles tam semestrów?

a napisz jaki byl konkretny powod zkreslenia cie z listy studentow??? i czy byly to studia dzienne czy zaoczne???

Gość zonkicik
no ale przecież ... nawet jak juz nie studiujesz to łąski ci nei robia i dokument moga wydać ,iż byłąś była studentka , co to za uczelnia?

Gość Mariolaskass
sorki że sie wtrace jak juz temat o studiowaniu o co chodzi z tymi punktami za semestr?Jesli np ja majac za 1 semestr 28 na 29 mozliwych moga mnie skreslic z listy?

rozumiem; ja mam tez maly problem bo nie zaliczyla egzaminow tzn 2 w terminie w sesji; musze cos wymysles zeby zaliczyc je, mam nadzieje ze prof zpojrza na mnie przychylnym okiem

Gość Mariolaskass
błagam was powiedzcie mi czy jak nie mam jednego zaliczenia za 1 punkt w sesji to mnie moga skreslic?

Gość zonkicik
paulinaa66 - u mnie na uczelni juz byś nai maiał sznas warunek i powtarzanie roku albo out :-(

Gość zonkicik
Brandy Shalhoub- ale skoro wyleciałaś na 5 roku i nie napisałś pracy ro przecież mozesz reaktywaowac studia - decyzje podejmuje to rektor albo dziekan( pewnei kazą ci powtłrzyc rok(semstr) ale chyba sie opłaca :-)

Gość zonkicik
Mariolaskass- ale chodzi o punkty ects?

o co chodzi z tymi punktami na mojjej uczelni takiego czegos jeszcze nie wprowadzili; studiujecie na panstwowej czy prywatnej?????????

jesli cie skreslili to w ciagu 5 lat mozesz napisac podanie o reaktywacje czylii ponowne przyjecie. tak jest na kazdej uczelni, poczytaj regulamin, a zaswiadczenie musza ci wydac pisz do dziekana i glowa do gory:)

Gość zonkicik
Brandy Shalhoub- no toz xzrób tak popróś o ten cholerny dokumnet w dziekanacie a jak nie to porozmawiaj z dziaknem, jak uzbierasz hajs staraj sie o reaktuwacje studiów ( musisz dokładnie przeczytać regulamin studiów na jakiej zasadzie jest mozlaiwy) i bedzie ok

Gość Mariolaskass
tak chodzi o punkty ects prosze wyjasnijcie mi to mam 28 na 29 punktów brakuje mi 1 punktu bo nie mam jednego zaliczenia reszta egzaminów zdana

Gość zonkicik
mmm apetyczna- z tymi 5 latami to przesadziłąs , niektóre uczelnie maj tylko do 2 lat - zalezy od uczelni , trzeba przewertowć regulamin

Gość zonkicik
Mariolaskass- skoro wszytko zaliczyłas to nie mozliwe jest ze masz ponizej normy , przecież jest jakieś minimum programowe, nie rozumiem twojego problemu

Gość Do Mariolaskass
Nie wiem jak na twojej uczelni ale u mnie student ma obowiązek po kazdym roku (nie mam rozliczenia semestralnego tylko roczne) zgormadzić minimum 60 pkt ECTS, jeśli na wcześniejszych latach wyrobi ich więcej to później może sobie "poluzowac". Po licencjacie trzeba uzyskac łącznie 180 pkt ECTS a po mgr 300.

Gość studentkaaaaaaaaaaaaaaaa
punkty ECTS nie sa istotne chyba ze szykujesz sie na wymiane z inna uczelnia w kraju lub za granica. Istotne jest to ze musisz miec zaliczonewszystkie przedmioty i egzaminy itd. w ciagu sesji lub sesji poprawkowej, jezeli to Ci sie nie uda to bierzesz warunek lub powtarzanie przedmiotu.

Gość zonkicik
w najgorszym wypadku repeta roku :-(

Gość studentkaaaaaaaaaaaaaaaa
do mariolkass-bzdura, takim sposobem mozna "olac" sobie przedmioty jak sie zgromadzi iles tam punktow-to bzdura!! punkty te jak juz pisalam sa istotne gdy w czasie ich trwania chcesz zmienci uczelnie na inna lub zagraniczna.

Gość Do studentkaaaa
Żadna bzdura. Odsyłam do regulaminu UJ panno mądralińska!