Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JERZY BEDNAREK

CYKLON ORKAN NADCIĄGA NAD POLSKĘ!!!

Polecane posty

Gość ale jestescie glupi
czy ty sie za bardzo nie skupiasz na polemice?? orkan przegapisz :P moze znow wiatr straci krzyz z dachu, będzie o czym opowiadac rownie bystrym wnukom

Gość ale jestescie glupi
Orkan się w grobie przewraca :O

Gość ale jestescie glupi
a czy tatus zdradzil ci rownie ekscytujace fakty dotyczace twojego poczecia?? moze to bylo podczas orkanu?:P

Gość kuraiko ile masz lat
ale wy jestescie... ==> buhuhuhuhhahahhahahahhahahahahhah

Gość kuraiko ile masz lat
daj już spokój dziewczątku:) a ty Kuraiko idz juz spac bo ci tata za kolejny miesiac netu nie zapłaci

Gość ale jestescie glupi
kuraiko ile masz lat ---- dobre! :D:D

no rzesz kurwa gdzie ten obiecany orkan!!!!!!! spalam spokojnie cala noc okno otwarte co by lepiej bylo slychac i nic!!!!! naprawde pare dni temu to byl odlot myślałam ze moj dom staruje gdzies w kosmos, tak wialo i dudnilo. A ta co tak sie mądrzyła o zabitych ludziach niech spieprza stad i prawi morale na osobnym topiku.

Gość u mnie też cisza
mówiłem,ze sciemniają

Czekałam i czekałam na tą Emmę i nic. Wieczorem troche powiało, ale to normalnie jak zawsze nad morzem, teraz wieje tak samo, ale żadna rewelacja orkanowa. Dobrze, ze sie nie sprawdziło. Gdynia.

Gość hej ciocia
witam wszystkich widzę, że niektórzy twardo wytrzymali do wczesnych godzin porannych ja zasnęłam błyskawicznie, nic nie wyrwało mnie ze snu, wiatr się w mojej okolicy (zachodni kraniec poznania) uspokoił znacznie. Wciąż pada i wieje ale tak jak wczoraj, czyli bez rewelacji pozdro

Gość a w duchy i ufoludki
a u nas(kuj.-pom.) cisza, ledwo powiało w nocy, ale niezbyt silnie.

Gość zuziek Kosovar
jestem zawiedziony , myslałem , że bedzie kataklizm , ze znow zginie ktus i że bedzie żaloba narodowa a tu nic. eee zawracanie dupy

U mnie w Poznaniu noc była spokojna lekki wiatr nic poza tym ....nie wiem jakies 2 tygodnie temu było o wele gorzej niz wczoraj. No więc mówiąc krótko nic szczególnego.

Gość dziecko pijaka
Kuraiko już wstałaś? :P pytałaś tatusia o ten orkan przy Twoim poczęciu? :P

Gość dziecko pijaka
właśnie wracam z erotycznego, zahaczam jeszcze o Ciebie z wielkiej troski :P

Gość PANI ŁYŻECZKA...
Jestem już, posprzątałam po wichure która przeszła minionej nocy. Porąbałam drzewo, będe miec na opał...jakaś korzyść jest:) A jak u Was sytuacja poogodowa wygląda? Zapraszam na placek z jabłkami, który właśnie piekę. I capuccino:)

Gość hej ciocia
hej łyżeczka u mnie od wczoraj tak samo-- leje co jakiś czas no i wieje mocno, ale nie jakoś traumatycznie ogólnie- nieprzyjemnie, aż łeb mnie boli a jak tam inne regiony sobie radzą, zwłaszcza te najbardziej dotknięte wichurami? pozdro

Gość JERZY BEDNAREK
Dwie ofiary śmiertelne, ranni - w tym strażacy, powalone drzewa, uszkodzone dachy i linie energetyczne - to skutki weekendowego przejścia nad Polską orkanu Emma. Straż pożarna odnotowała w całym kraju ponad 2,5 tys. interwencji. Silnie wiało już w sobotę, ale kulminacja wiatru była spodziewana w nocy z soboty na niedzielę. Dwie ofiary śmiertelne Emmy !!! Do najtragiczniejszego wypadku spowodowanego uderzeniem wiatru doszło w Stepnicy-Krokorzyce w Zachodniopomorskiem. Powalone podmuchem wiatru drzewo przygniotło samochód. Jego 42-letni kierowca zginął. Jadąca za nim innym autem żona najechała na leżące drzewo i z obrażeniami została przewieziona do szpitala. Drugą ofiarą śmiertelną jest 28-letni kierowca opla kadeta. Na jego auto spadł fragment dachu skrzyni ładunkowej, który oderwał się - prawdopodobnie na skutek wiatru - z samochodu ciężarowego. Kierowca zginął na miejscu, a trzy osoby trafiły z obrażeniami do szpitala. Do wypadku doszło w nocy na terenie powiatu mławskiego (Mazowieckie). Podczas próby zabezpieczenia zerwanego dachu w Przeciszowie (Małopolskie) obrażenia odniósł mężczyzna. Dwie osoby ranne zostały też w woj. śląskim. W Tarnowskich Górach została ranna kobieta, na której samochód spadło drzewo. W Bielsku-Białej ucierpiał strażak z Ochotniczej Straży Pożarnej. Został ugodzony podczas usuwania powalonego drzewa. Doznał niegroźnych urazów oka i twarzy. 2,5 tys. interwencji straży pożarnej !!! W sumie straż pożarna odnotowała w całym kraju ponad 2,5 tys. interwencji. Najwięcej, ponad 670, w woj. śląskim, a także w Dolnośląskiem - ponad 350. Większość dotyczyła powalonych drzew i uszkodzonych dachów. W akcjach rannych zostało pięciu ratowników - podała KG Straży Pożarnej. Jak poinformowała straż pożarna, w miejscowościach Walce i Grocholub w Opolskiem trąba powietrzna zerwała kilka dachów i linię energetyczną. Także w Lidzbarku Warmińskim (Warmińsko-Mazurskie) powalone drzewo zerwało linię energetyczną, bez prądu może być ok. 400 gospodarstw. Na obwodnicy Krakowa wichura przewróciła ciężarówkę ze styropianem, a w miejscowości Ostrów (Małopolskie) zerwany dach z budynku mieszkalnego zablokował drogę wojewódzką Kraków-Busko Zdrój. Zerwana trakcja elektryczna unieruchomiła też w nocy w Kozłowie pociąg ekspresowy z Warszawy do Krakowa. Pociąg wplątał się w obniżoną po zerwaniu kilku elementów sieć trakcyjną. Pasażerowie przesiedli się do innego pociągu. Awarie sieci energetycznych !!! Ponad tysiąc mieszkańców w powiatach sieradzkim i wieluńskim (Łódzkie) jest pozbawionych prądu. Na przywrócenie dostaw energii po wichurach czeka też ok. 200 gospodarstw domowych w powiecie piotrkowskim. Również w Beskidach energetycy borykają się z awariami sieci energetycznej. Bez prądu jest około pół tysiąca gospodarstw, głównie w okolicach Suchej Beskidzkiej i Wadowic. Żywieccy strażacy poinformowali, że w Słotwinie wylała mała rzeczka. Nie wyrządziła jednak poważnych szkód. Na Lubelszczyźnie strażacy wyjeżdżali do usuwania szkód wyrządzonych przez orkan ponad 70 razy. Najwięcej zgłoszeń mieli w sobotę wieczorem. W nocy wiatr słabł. Drewniana stodoła zawaliła się w miejscowości Mircze niedaleko Hrubieszowa, natomiast w miejscowości Zastawie w powiecie krasnostawskim wiatr zerwał dwa dachy z domów i uszkodził szklarnię. Energetycy na bieżąco usuwali uszkodzenia sieci. Na terenie działania zakładów energetycznych Lubzel w Lublinie wichura uszkodziła 20 linii średniego napięcia. Przejściowo prądu pozbawionych było ponad 30 tys. odbiorców. Choć Emma nie wyrządziła większych szkód w województwie warmińsko-mazurskim, to również i tam przez kilka godzin ok. 250 gospodarstw było bez prądu. Jak poinformowano w białostockim zakładzie energetycznym, w wyniku silnego wiatru o linie "oparły się" drzewa, powodując przerwę w dostawie prądu w kilku wsiach koło Rucianego Nidy. (zel)

Gość Iguśka
nie bylo trąby powietrznej

Gość Iguśka
jestem zawiedziona

Gość my tez jestesmy
zawiedzeni, ze cie ta traba nie porwala...

Gość ja21212121212
Kuraiko w tym topiku udowodniła w 100 procentach ze jest kretynką i to taką najgorszą z najgorszych.Głupota i debilizm tej pustej lali aż bije po oczach.Szkoda gadac, głupia pusta dziewczynka.

Gość JERZY BEDNAREK
UWAGA POWRÓT CYKLONU!!! Centrum Zarządzania Kryzysowego wojewody lubuskiego ostrzega przed silnym wiatrem w Lubuskiem. W Szczecinie Wojewódzkie Centrum Zarządzania Kryzysowego ostrzegło przed wiatrem, który ma wiać z prędkością do 90 km/h. Wiatr może też szaleć w Małopolsce, na Śląsku, i w województwie świętokrzyskim. Jak poinformował rzecznik Komendy Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej w Radomiu Paweł Frysztak, ok. godz. 17.00 nad Radomiem przeszła nawałnica. Wiał silny wiatr, padał ulewny deszcz, grzmiało i błyskało. Z jednego z budynków mieszkalnych wichura zerwała dach, który wraz z murowanym kominem spadł na boczną ulicę i przygniótł stojące tam dwa samochody. Nikt z przebywających w środku mieszkańców domu nie ucierpiał - powiedział Frysztak. Jak przewidują synoptycy, w Lubuskiem w nocy ze środy na czwartek i w czwartek wiatr może w porywach osiągać prędkość do 80 km/h. CZK ostrzega, że wichura może powodować uszkodzenia linii energetycznych oraz utrudnienia komunikacyjne. Silny podmuch wiatru spowodował zawalenie się komina nowo budowanego budynku w miejscowości Lalin na Podkarpaciu. Jego elementy spadły na ojca i syna, którzy pracowali w środku. Jeden mężczyzna zginął, drugi jest ciężko ranny. Na miejscu zdarzenia jest prokurator, który bada dokładne przyczyny wypadku. Jak powiedziała oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Sanoku Katarzyna Wojtowicz, ojciec i syn pracowali na piętrze budynku, który nie miał jeszcze dachu. W pewnej chwili bardzo silny podmuch wiatru powalił komin na mężczyzn. Obrażenia, jakich doznał starszy mężczyzna okazały się śmiertelne, syn w ciężkim stanie przebywa w szpitalu - powiedziała Wojtowicz. Tymczasem Wojewódzkie Centrum Zarządzania Kryzysowego w Szczecinie ostrzega przed silnym wiatrem w Zachodniopomorskiem. Wiać ma, w porywach z prędkością do 90 km na godzinę, od środy do czwartkowego popołudnia. Mogą wystąpić burze. Jak poinformowano w szczecińskim biurze prognoz meteorologicznych wiatr, początkowo południowo-zachodni, wieczorem w środę skręcający na zachodni do północno-zachodniego, będzie osiągał średnio prędkość 30-45 km/h, w porywach 70-80 km/h. W nocy ma być najsilniejszy - w porywach do 90 km/h. Mocno będzie także wiać w czwartek do południa. Potem porywy będą stopniowo słabnąć. W środę w całym regionie mogą występować lokalnie burze. Centrum przypomina, by pozamykać i dobrze zabezpieczyć okna, a z balkonów i parapetów pozabierać wszystkie przedmioty, które mogą być porwane przez wiatr. Mieszkańcy nie powinni też parkować samochodów ani chronić się pod drzewami, liniami energetycznymi, wysokimi kominami i tablicami reklamowymi. Lepiej też unikać parkowania samochodów w bezpośrednim sąsiedztwie starych budynków, a podróżując autem zachować szczególną ostrożność wyjeżdżając z terenu zabudowanego i z lasu na otwartą przestrzeń.

Gość Pani Łyrzeczka...
Hejka...słyszeliście o tych nadciągających wiartach ze wschodu? Nie wiem czy to prawda Pozdrawiam:)

Gość Pani Łyrzeczka...
Witka, czy słyszeliście o wiartach ze wschodu, nie wiem czy to prawda.... KTO POTWIERDZI? pozdrawiam:)