Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w jaki sposob

Jak pomoc facetowi w depresji ?

Polecane posty

Gość w jaki sposob

On mowi ,ze potrzebny mu spokoj i chwila samotnosci . Mimo tego spotykamy sie - moze nie tak czesto jak normalnie , ale jest ok. (zeby bylo jasne - ja nie wymuszam tych spotkan, on tego tez chce) . Sam do konca nie wie , co jest przyczyna tego stanu ,ale od jakiegos czasu (tak mi mowi) , jest na wszystko obojetny... Ja chce mu pomoc, tylko nie wiem jak ... Czy ktos mial moze podobna sytuacje ?

Gość tararabum
ja mialam. raczej sama nie pomozesz. namow go na wizyte u lekarza. jesli ci sie nie uda to tylko sie przy nim bedziesz meczyla...

ja mialam taka sytuacje. 6 lat, przez jakis czas leki, pozniej juz tylko ciagle narzekanie i bycie na "nie". zarazilam sie sama i mimo ze juz z nim nie jestem ciagle sie z tego lecze

Gość w jaki sposob
mysle ze to nie jest depresja w prawdziwym tego slowa znaczeniu . Nawet napisalam w cudzyslowiu w temacie, ale jakos mi nie wyszlo . Kiedy sie spotykamy - sa dni, w ktorych w zyciu bym nie powiedziala, ze ma jakies problemy , a sa tez takie , ze po prostu nie wiem jak do niego dotrzec.

Też jestem zdania, że potrzebny mu lekarz. Depresję można wyleczyć, a nie leczona pogłębia się 🖐️

Gość w jaki sposob
no dobrze , chyba zle sie wyrazilam w temacie . Bo to raczej nie jest depresja ,tylko przygnebienie, ogolna obojetnosc (ale nie wobec mnie) i nie wystepuje to caly czas, tylko ma takie "zle dni" , ktorych wczesniej nie bylo .

no to w takim razie chyba nie rozumiesz o czym piszemy. chcesz zeby cie poceiszac ze niby to nic powaznego? to nie zakladaj tematu

Gość w jaki sposob
nie szukam tu pocieszenia. Napisalam wczesniej ,ze piszac temat , napisalam : "Jak pomoc facetowi w "depresji" ? " czyli w cudzyslowiu. Depresje moze zdiagnozowac chyba tylko lekarz ... prawda ? A ja po prostu pytam , jak ja moge pomoc czlowiekowi z takimi objawami ? Czy tylko lekarz i leki - tak jak piszecie - wchodzi w gre ? Nie sadze.

Gość p///
a ile ma lat ? moze cos przezył nieszczesliwa milosc albo inne zdarzenie

Gość w jaki sposob
czy wiek ma jakies znaczenie ? hmm jest po 30 to jest moj facet , wiec nieszczesliwa milosc (mam nadzieje :O) nie wchodzi w gre . Jesli chodzi o inne zdarzenie - tez raczej sie takie nie pojawily. Powiedzialby mi o tym.

Gość w jaki sposob
czy moglby sie ktos jeszcze wypowiedziec ?