Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arielllllka

kiedy sie dowiedzialysbie ze to blizniaki???

Polecane posty

Gość arielllllka

ja myslalam ze to widac juz od poczatku. a tu slysze ze ktos sie dowiedzial w 5-tym miesiacu. jak to jest??? mi wszyscy przepowiadali blizniaki, bo moj dziadek i babcia oboje mieli braci blizniakow. obecnie jestem po dwoch usg, jestem w 14tyg i lekarze mowia ze plod jest pojedynczy. to juz sie chyba nie zmieni prawda??? wiec dlaczego kobiety dowiaduja sie o blizniakach tak pozno???

Bo nie wszystkie mają usg co miesiąc. Ja mialam pierwsze w 6 tygodniu i nie było widac drugiej córci, dopiero w 13 tygodniu dowiedziałam się, ze będą dwie. Można się dowiedzieć dopiero w 5. miesiącu, jak się nie robi usg, proste:) Mnie bardziej dziwi, ze kobiety, które juz były w ciąży, a potem mialy bliźnięta, za dawnych czasów bez usg do samego konca nie wiedzialy,ze to ciąża mnoga. Nie rozumiem, jak można nie czuć, ze dzieci jest dwoje, ale jak sie o tym nie wie, byc moze nie dopuszcza sie nawet takiej opcji.

Gość Mama blizniaczek
hej Ja dowiedziałam sie odrazu tylko jak zobaczyłam ze spuznia mi sie okres poszłam do ginkologa i zrobiłam usg no i uslyszałam od pani doktor ze widzi dwa pecherzyki ja napoczątku niewiedziałam o co chodzi ale ona mi uswiadomiłam ze bede miala blizniaki :):) ale dla pewnosci kazała mi zrobic usg dopochwowe no i wszystko sie zgadzalo teraz jestem mamą slicznych dziewczynek :)