Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caribi29

Jak skutecznie rozjaśnić włosy????

Polecane posty

Gość Caribi29

Witam wszystkie panie! Od dość dawna myślę o blond czuprynce, ale mam włosy koloru średni brąz. Nie chcę ich jeszcze farbować, ponieważ po moich nieudanych eksperymentach z farbą pallette są nieco zniszczone i osłabione, bardzo mi wypadają:( czy znacie może jakieś naturalne sposoby na rozjaśnienie bądź wzmocnienie włosków? z góry dziękuję gorąco wszystkim za odpowiedzi:)

Gość tojatenniepokorny
woda utleniona :]:D

Gość Caribi29
hmmm woda utleniona, tylko czy ona za bardzo mi nie dobije włosów??

Gość //////////////
naturalnie wlosow nie rozjasnisz. musi byc chemia. rozjasnianie to wyciaganie barwnika z wlosa i zaden rumianek itp ci tego nie zrobi. na wzocnienie, kup sobie ziolowe produkty Radical i lykaj preparaty np skrzyp polny, ale musisz byc konsekwentna, bo nic nie przynosi efektu po tygodniu

Gość Caribi29
dziękuję:D a ile kosztuje ten preparat na wzmocnienie włosków?

Gość //////////////
w zadnym wypadku nie uzywaj wode utlenionej!!! rownie dobrze mozesz sobie polac leb domestosem, na jedno wyjdzie://// a chcesz rozjasnic to do fryzjera. jezeli twoje wlosy sa naturalnie ciemne, to w domu niestety nie wyjdzie ci nigdy ladny blond, niewazne jaka farbe kupisz. tylko blondynki moga bezpiecznie rozjasniac wlosy, bo wlos naturalnie jest jasny.

Gość tojatenniepokorny
WODA UTLENIOna, rozjasni łuski włosa i zamknie je, mówie ci woda utleniona najlepszy naturalny barwnik. za pomoca chemii tylko niszczysz włosy.

Gość Caribi29
dziękuję za odpowiedzi:)

Gość //////////////
woda utleniona zrobila mojej kolezance piekny pomaranczowy blond:///

Gość tojatenniepokorny
co zrobisz?:> woda uutleniona!

Gość Caribi29
ja raczej nie będę ryzykować z wodą utlenioną słyszałam, że bardzo niszczy włosy a efekty właśnie nie zawsze wychodzą pożądane. A jaki kolor włosów miała Twoja koleżanka?

Gość //////////////
jasny braz i po wodzie utlenionej wyszedl piekny odcien w stylu "ojszczana słoma"

Gość Caribi29
ojej, to straszne:/ a czy farbowałaś sobie kiedyś włosy farbkami z palette?

Palette odradzam- o połowe włosów mniej. Zalecam rozjaśnienie włosów tylko częściowo rozjaśniaczem z najsłabszą wodą- ale to zrób u fryzjera. Wybierze ci kilka cienkich pasm i rozjaśni ( nie da to efekty balejage\'a lub pasemek ale rozświetli fryz)

Gość Bugi
Polecam rozjaśniacz Joanny. Naturalnie mam ciemny blond i chce mieć coś podchodzącego pod platynę. Farbowałam włosy cztery razy, za każdym razem popielem albo ultrapopielem. Najpierw miałam Joanne było spoko włosy zostały na głowie a mój kolor stał się jaśniejszy i żywszy. Potem miałam między innymi Palette,przy spłukiwaniu miałam wrażenie że popłucze jeszcze trochę i nie będe miała co suszyć. Na szczęście tak sie nie stało ale troszke mi sie zniszczyły końcówki. Dobra odżywka i po stresie :) Każda następna farba już nie działała tak jak powinna bo miałam wrażenie że nie zmienia koloru moich włosów. Kupiłam rozjaśniać joanny i magia rozjaśniły sie :) Wyszłam trochę na żółto ale sprało sie nieco i mam blond jak w reklamie tego znakomitego Palett z tym że mi tak nie powypadały. Jeśli chcesz jakiś nie trwały efekt, chcesz pomyśleć, pokombinować polecam toner. Toner nie wchodzi w głąb włosa, to pigment który otula włosy u mnie kolor utrzymuje sie miesiąc (oczywiście już jest sprany) niestety nie jest to zbyt tanie rozwiązanie bo nie znajdziesz tonera w kosmetycznym za rogiem, ja kupuje na rockmetalschop, tonery można mieszać w celu uzyskania ciekawych kolorów:) mam nadzieje że pomogłam i błagam tylko nie traktuj ich wodą utlanioną bo zkrzywdzisz nie tylko końcówki ale i całe włosy, wyobraź sobie polanie swoich ubrań kretem :) nie rób tego