Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zrozpaczona2133o

pomocy migrena

Polecane posty

Go艣膰 zrozpaczona2133o

witam serdecznie wszystkich . mam pytanie do os贸b kt贸re choruj膮 na migrene . czy lek nurofen migrenol dzia艂a czy wog贸le warto go bra膰. czy mo偶e znacie jaki艣 niedrogi a skuteczny lek b膮dz jakie艣 zio艂a na migrene. dzi臋kuje zg贸ry wszystkim za odpowiedz.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja nie wiem co to
wiem ze migrene moga wywolywac kolopoty i stres, moze trzba odciac sie troche od codziennosci. wiem, ze leki pomagaja doraznie, a terapia czy tym podobne na dluzej

Udost臋pnij ten post

Mnie pomaga tylko pyralgina .Bior臋 2 tabletki rozkrusz臋 i popijam du偶膮 ilo艣ci膮 wody, k艂ad臋 si臋 i nic ju偶 mnie nie obchodzi, bo przy tym jest jeszcze 艣wiat艂owstr臋t i mog膮 wyst膮pi膰 wymioty. Na pocieszenie 偶art - -Przychodzi kobitka do lekarza i m贸wi- panie doktorze mam straszn膮 migren臋!-- lekarz na to , prosz臋 pani migren臋 to mia艂a hrabina Potocka , a pani膮 po prostu 艂eb napierdala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona2133o
ten problem dotyczy mojej mamy .chcia艂am sie dowiedzie膰 co mo偶e pom贸c . strasznie boli j膮 g艂owa ma wymioty i inne przypad艂o艣ci towarzysz膮ce migrenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vid.
jako stara migrenowa weteranka polecam najnowsze odkrycie - 2 najzwyklejsze bayerowskie aspiryny. to chyba 1 lek kt贸ry mi pomaga i do tego migiem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milianna
zrozpaczona2133o ka偶da migrena jest inna i ka偶dy organizm inaczej j膮 przechodzi i co innego na ka偶dego dzia艂a, najlepiej udac sie do neurologa w celu rozpocz臋cia terapi, niestety nie wiadomo jakie sa przyczyny migrenowych b贸l贸w g艂wowy, sk膮d sie bierze migrena ani jak j膮 leczyc, terapie sa wielomiesieczne i nie zawsze przynosza efekty, najlepiej stosowac 10 przykazan migrenika, zaobserwowac kiedy b贸le si臋 pojawiaj膮 i znale藕c swoj膮 ich przyczyn臋, unikac p贸藕niej sytuacji wywo艂uj膮cych u nas b贸l, ja mam silne migreny, ko艅cz膮ce si臋 wymiotami i jestem wtedy p贸艂przytomna, nieraz jecha艂am na pogotowie ale zastrzyk przeciwb贸lowy pomaga艂 mi tylko na 2 h, mog艂am tylko szybko wr贸cic do domu i postarac si臋 zasn膮c, a to te偶 nie zawsze pomaga艂o, k艂ad艂am si臋 z b贸lem g艂owy i wstawa艂am z b贸lem g艂owy :( nie pomagaj膮 mi popularne 艣rodki przeciwb贸lowe ani te specjalnie na migren臋 czy zatoki, nie pomaga mi nawet ketonal na recepte ale ju偶 jak pojawia sie lekki b贸l za偶ywam 2 tabletki solpadyny musuj膮cej, jest bardzo silna i zawsze mam j膮 przy sobie i ma艂膮 butelk臋 wody mineralnej, to jedyne co mi pomaga, stosowa艂am kuracj臋 divascanem po 3 miesi膮cach 偶adnych efekt贸w i neurolog zmieni艂 mi na mocniejsze, przesta艂am je brac bo jak si臋 okazuje takie kuracje mog膮 trwac latami bez 偶adnych efekt贸w a do p贸ki solpadyna mi pomaga nie b臋d臋 bra艂a lek贸w migrenowych. jedyne na pocieszenie dziewczyny migrena mija wraz z nadej艣ciem menopauzy tylko ze do niej tak daleko :( tak wi臋c zrozpaczona obserwuj bacznie wszystko co poprzedza b贸le migrenowe i metod膮 pr贸b i b艂臋d贸w sprawdz kt贸re tabletki s膮 dla Ciebie odpowiednie i w jakiej dawce, polecam solpadyne ale t膮 musuj膮c膮 bo dzia艂a szybciej gdy偶 rozpuszcza si臋 w szklance a nie w 偶o艂膮dku po jakim艣 czasie, ale jest ona mocna i j膮 stosowa艂abym na samym ko艅cu jak ju偶 nie pomo偶e 偶adna tabletka bez recepty, no i musisz pami臋tac 偶eby zmieniac tabletki jak s艂abiej dzia艂aj膮 albo co pare miesi臋cy poniewa偶 organizm sie do nich przyzwyczaja i zamiast pomagac odk艂ada je w organi藕mie. tak wi臋c z migren膮 trzeba si臋 oswoic i pogodzicm, nauczyc si臋 z ni膮 偶yc a wtedy jej objawy b臋d膮 艂agodniejsze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona2133o
wraz z nadej艣ciem menopauzy ... niestety nieprawda . tak jak pisa艂am ten problem ma moja mama i niestety nie mine艂o jej wraz z nadej艣ciem menopauzy . co prawda migrena dopada ja raz na jakis czas ostatnio d艂ugo nie mia艂a a tu nagle wczoraj j膮 dopad艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrozpaczona2133o
a co to za lek ta solpadeina ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milianna
solpadeina to silny lek przeciwb贸lowy bez recepty ale dost臋pna tylko w aptekach nie nale偶y przekraczac zalecanych dawek ale mi r贸wnie偶 pomaga i tak jak kotka stosuje dwie tabletki na p贸艂 szklanki (艂atwiej i szybciej wypic) dost臋pna jest w taletkach i musuj膮ca ta szybciej dzia艂a, ale wiecie co? nie mo偶na jej dostac w niemczech, austri i grecji,moze i jeszcze w innych krajach po prostu jest zakazana, tylko dlaczego? nie by艂o nic w ulotce o skutkach ubocznych, co prawda jest silna ale bez recepty. neurolog te偶 nic nie mia艂 przeciwko niej, jest jeszcze lek migpriv w saszetkach do rozci臋czania z wod膮 typowy na migrenowe b贸le g艂owy, r贸wnie偶 zapobiegaj膮cy wymiotom, ale podobno migpriv w tabletkach jest mocniejszy, ale to Twoja mama musi sama dobrac sobie lek przeciwb贸lowy, jesli bedzie 艂ykac zapobiegawczo aspiryn臋 bayerowska tak jak pisa艂a Vid nie powinna miec czestyvh nawrot贸w migren, to jedyny 艣rodek kt贸ry pomaga na migreny czego dowiod艂y badania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milianna
zrozpaczona a Twoja mama ma rozpoznan膮 migren臋? mo偶e warto zrobi jakie艣 dodatkowe badania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okielznieta wstretem migreny
choruje na migreny od dziecinstwa, jest to dla mnie cos bardzo wstrzasajacego, kazdy atak jest coraz silniejszy, czasem zdarza mi sie slabnac z bolu. Trace wzrok, oraz czesto jestem otepila... Jezeli zna ktos jakies sposoby, bodz kliniki, gdzie moglabym zasiegnac pomocy, to bardzo prosze. Same porady neurologiczne i odwiedziny na pogotowiu nie sa dla mnie efektywne, bo migrena nie daje o sobie zapomniec, gdy tylko przestaje brac leki na padaczke. A ciagle ich branie spowodowaloby uzaleznienie od lekow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cbadefg
U mnie przyczyn膮 migreny by艂y 藕le skomponowane posi艂ki. Przeprowadzi艂am diet臋 oczyszczaj膮c膮 warzywno-owocow膮 (2 tygodnie) wg dr med. Ewy D膮browskiej i od tamtej pory nie miewam migren. Obecnie ograniczy艂am spo偶ycie mi臋sa, w臋dlin, cukru, nabia艂u (mleko wykluczy艂am - zawarta kazeina w mleku bardzo 藕le dzia艂a na nasz organizm) - czuj臋 si臋 bardzo dobrze. Zach臋cam wszystkich do spr贸bowania, to nic nie kosztuje tylko troch臋 silnej woli - a mo偶e pom贸c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 weronika90
polecam ksiazke ktora znalazlam u siebie w domu na polce http://www.psyche.pl/product_info.php?cPath=141_203_140&products_id=4165 proste, do wykonania na miejscu "techniki samoregulacji i odpowiednie 膰wiczenia" a z lekow to pyralginium relanium (podejrzewam ze inne benzodiazepamy tez by dobrze dzialaly), tramadol, ale nie polecam tych dwoch ostatnich bo mozna sie uzale偶ni膰 polecam ksi膮偶k臋 :) i tu masz b. ciekaw膮 stron臋 odno艣nie substancji przeciwbolowych (sama kiedys musze przeczyta膰) http://www.luskiewnik.gower.pl/analgetica.html

Udost臋pnij ten post

cze艣c cierpie na migreny prawie ca艂e 偶ycie.m贸j 12letni syn odziedziczy艂 to po mnie.ja znalaz艂am doskona艂y spos贸b na pozbycie si臋 migren tzw.przedmiesiaczkowych.du偶o czyta艂am w necie .duzo kobiet zastosowa艂o i o dziwo dzia艂a.na zwyk艂e migreny nic mi nie pomaga.swoje trzeba odcierpie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maciusz
Czesc. Moja dziewczyna ma dosy膰 cz臋sto migreny. Bardzo skutecznie pomagal jej wtedy lek Migpriv. Ostatnio nie mozna go kupic, ani znalesc dokladnego producenta. Czy ktos wie gdzie mozna go kupic, albo czemu go nie ma?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iza13
ja ju偶 niewiem co brac nic mi nie pomaga by艂am u lekarza i powiedzia艂 偶ebym mu dupy nie zawraca艂a b贸lem g艂owy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja sie borykalam z migrena lat
ami, az w koncu trafilam do neurologa, zapisal mi leki, ktroe sie bierze codzinnie, migrena minela, ale po nich przytylam 20 kg i teraz sie z nimi borykam, leki mam zmienione, glowa juz nie boli ale mam ten nadmiar kg - sama nie wiem co lepsze

Udost臋pnij ten post

masz tu skuteczny lek i co ludzie o nim my艣l膮 ttp://www.youtube.com/watch?v=DsOoVJBrvHE

Udost臋pnij ten post

Oj, je偶eli chodzi o migren臋, to tak naprawd臋 niewiele rzeczy pomaga, a jak jeszcze pojawia si臋 cz臋sto, to pewne, 偶e 偶adna tabletka przeciwb贸lowa nie pomo偶e. Na szcz臋艣cie wprowadza si臋 coraz to nowsze sposoby, cho膰by odpowiednia diet臋. Okazuje si臋, 偶e takie na pierwszy rzut oka proste sposoby s膮 najlepsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karina37
Witaj, mi pomaga lek NIMESIL jest niestety na recept臋, no i pomaga mi jak go wezm臋 jak tylko zaczyna bole膰 (migrenowcy wiedz膮 kiedy si臋 zaczyna), pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

No tak w przypadku, kiedy b贸l nie ust臋puje warto podda膰 si臋 jakie艣 terapii oczywi艣cie po wcze艣niejszej konsultacji z lekarzem. Kiedy zaczyna si臋 atak, dzia艂a na mnie g艂贸wnie kofeina, leki przeciwb贸lowe z ibuprofenem i dodatkowo masuje sobie skronie wcieraj膮c dermentol, kt贸ry dzi臋ki temu, 偶e zawiera mentol i kamfor臋 dzia艂a koj膮co na pulsuj膮cy b贸l g艂owy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sumigra/cinie
sprobujcie tryptanow:sumigra badz cinie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂a艅cucianka
Witam wszystkich migrenowc贸w.Mam j膮 od 17-go roku zycia.Mia艂 ja m贸j tata i ma siostra.Nie jestem m艂oda osob膮 wiec sie ju偶 sporo wycierpia艂am z powodu migreny.Mam j膮 zdiagnozowa艅 przez neurolog贸w w szpitalu.Pocieszano mnie , 偶e gdy wejd臋 w okres menopauzy to si臋 sko艅czy- w moim przypadku mo偶e nie mam ju偶 tak silnych atak贸w jak dawniej ale nadal wyst臋puja i to dosyc cz臋sto.M艂odsza ode mnie o 3 lata siostra ma l偶ejsze ataki i o wiele mniej a to ona zawsze o wiele bardziej ode mnie cierpia艂a.To nieprawda, 偶e ataki trwaja do 3 dni ja mia艂am i mam nadal trwajace oko艂o 6 dni.Jak 艂atwo obliczy膰 oko艂o 1/3 zycia przesiedzia艂am wtopiona w fotel z b贸lem a o pracy zawodowej nawet nie chc臋 wspomina膰.Ile razy umiera艂am z b贸lu za biurkiem...W moim przypadku pomaga tylko i wy艂膮cznie "Metindol" retard na recept臋. Bywaja takie b贸le, 偶e i po nim nie ma poprawy ale w wi臋kszo艣ci przypadk贸w pomaga.Jest to bardzo silny i nieoboj臋tny lek ale gdy sie bardzo cierpi trzeba sie ratowac.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

do zrozpaczonej: Ja m臋czy艂am si臋 z migrena przez naprawd臋 d艂ugi czas.. 5 lat z hakiem i 偶adne lekarstwa ie s膮 tak naprawd臋 skuteczne, wierz mi.. ja zniszczy艂am sobie 偶o艂膮dek, w膮trob臋, koszmar !!! a migrena nadal by艂a. Trafi艂am w ko艅cu do lekarza kt贸ry po prostu odstawi艂 mi wszystkie leki i zacz膮艂 leczy膰 mnie akupunktur膮, to zdecydowanie 艂agodzi艂o b贸l, zamiast 3 dni w tyg wyci臋tych z 偶ycia, by艂y tylko dwa... no a po 10 zabiegach zaproponowa艂 mi, 偶ebym kupi艂a rezonator biofotonowy, generalnie opowiedzia艂 mi o jego w艂a艣ciwo艣ciach, o tym 偶e leczy g艂贸wn膮 przyczyn臋 , czyli stan zapalny w organizmie kt贸ry jest powodem wyst臋powania chor贸b no i stosowa艂am go przez jakie艣 trzy miesi膮ce i 偶a艂owa艂am 偶e wcze艣niej na niego nie trafi艂am, nie straci艂abym ponad 5 lat !! Pozdrawiam, mam nadziej臋, 偶e pomog艂am

Udost臋pnij ten post

U mnie migreny by艂y konsekwencj膮 alergii na salicylany. Po wprowadzeniu diety eliminacyjnej min臋艂y jak r臋k膮 odj膮艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karuskaa
Te偶 chodzi艂am na akupunktur臋 z powodu migren, ale lekarz nic mi nie powiedzia艂 o tym rezonatorze biofotonowym. Dowiedzia艂am si臋 od mojej babci kt贸ra lubi je藕dzi膰 na te r贸偶ne prezentacje sprz臋tu i ma ju偶 pewn膮 kolekcj臋. Ale rzeczywi艣cie rezonator pomaga, ja by艂am sceptycznie nastawiona skoro leki, zio艂a i nawet akupunktura nie by艂y w stanie usun膮膰 b贸lu. Ale chyba miesi膮c nosi艂am ten rezonator i zda艂am sobie spraw臋 z tego, 偶e nie miewam ju偶 b贸l贸w i og贸lnie lepiej si臋 czuj臋.. Czyli to o ten stan zapalny w organizmie chodzi艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najlepszyyyyyyyyyyy
i najskuteczniejszy jest rumjanek, wiem to z w艂asnego do艣wiadczenia. Ot贸偶 szczeg贸艂y: rum do buzi i a janek do 艂贸偶ka na ca艂膮 noc i co 2h orgazm. Najgorzej z jankiem, bo nie wyda co 2h wytrysku ejakulatu, wi臋c najlepiej i艣膰 do Agencji i zam贸wi膰 7-dmiu Jank贸w naraz. Oto wyw贸d naukowy: Seks w s艂u偶bie pola uczu膰 Generowanie pozytywnych emocji przez cz艂owieka jest jako艣ciowo rozmaite i zale偶y od wielu czynnik贸w. Wa偶ny tutaj jest czas trwania takiej generacji, czyli inaczej m贸wi膮c im d艂u偶ej kto艣 jest w stanie zadowolenia, tym lepiej. Istotny jest r贸wnie偶 poziom emocji, czyli im wy偶sze zadowolenie czy szcz臋艣cie, tym te偶 lepiej. S膮 to proste zasady i ka偶dy powinien je zrozumie膰. Idea艂em, do kt贸rego powinni艣my d膮偶y膰, jest, aby uczucie szcz臋艣cia by艂o maksymalnie du偶e i jak najd艂u偶ej trwa艂o. W dawnych czasach, kiedy kr贸lowa艂 matriarchat, swoistym 鈥瀏eneratorem szcz臋艣cia by艂y kobiety, kt贸re wtedy nie podlega艂y ograniczeniom moralnym narzuconym przez religie i nie by艂y te偶 ograniczone przez ma艂o uczuciowych m臋偶czyzn. Genetyczne cechy kobiet predestynuj膮 je jak nikogo innego do takiej w艂a艣nie roli. Szeroko rozbudowana strefa uczuciowa, jest wprost idealnym podk艂adem do rozsiewania szeroko poj臋tej mi艂o艣ci, a jej mo偶liwo艣ci, prze偶ywania ekstazy seksualnej, s膮 czym艣 wielkim, w czym 偶aden m臋偶czyzna nie mo偶e si臋 z nimi r贸wna膰 i nawet marzy膰 o zbli偶eniu si臋 do tych umiej臋tno艣ci i mo偶liwo艣ci kobiet. Orgazmy kobiet, prze偶ywane w czasie aktu seksualnego s膮 o wiele bli偶sze stanowi nirwany ni偶 si臋 powszechnie s膮dzi. To nie tylko d艂uga fala rozkoszy, jak膮 na kr贸tko dostaje z takiego aktu m臋偶czyzna, lecz d艂ugotrwa艂y stan tak pot臋偶nej ekstazy, 偶e od stanu nirwany dzieli je tylko w膮t艂a ni膰. Niestety nasze paso偶ytnicze byty, kt贸rym ta sytuacja nie odpowiada艂a, zacz臋艂y prowadzi膰 szerok膮 dzia艂alno艣膰, na rzecz zablokowania tych umiej臋tno艣ci kobiet, dlatego, 偶e pole uczu膰 by艂o niewystarczaj膮co nasycone ujemn膮 energi膮. Matriarchat upad艂 i kobiety zosta艂y tak mocno ograniczone spo艂ecznie oraz kulturowo, 偶e ich pozytywny wk艂ad do pola uczu膰 zosta艂 sprowadzony na poziom ni偶szy ni偶 mo偶liwo艣ci m臋偶czyzn w tej dziedzinie. Umiej臋tno艣膰 prze偶ywania, g艂臋bokich i d艂ugotrwa艂ych ekstaz, nadal istnieje u kobiet, ale nie korzystaj膮 one z niej prawie wcale i zwi膮zane z tym napi臋cie, rozczarowania wraz z niezadowoleniem, skutecznie niwecz膮 te chwile szcz臋艣cia, kt贸rych jeszcze do艣wiadczaj膮. Czy mo偶na zmieni膰 ten stan rzeczywisto艣ci? Tak. Mo偶na. Mo偶na to zrobi膰 przebudowuj膮c z powrotem ludzk膮 艣wiadomo艣膰 tak, aby zerwa艂a ona ze sztucznymi ograniczeniami w tej dziedzinie. Sztucznymi, dlatego, 偶e istniej膮 one tylko w psychice cz艂owieka. Jak wygl膮da stan aktualny? Jak wygl膮daj膮, teraz mo偶liwo艣ci fizjologiczne m臋偶czyzn i kobiet w dziedzinie seksu? Przeci臋tna kobieta, jak ju偶 to zosta艂o powiedziane, b臋d膮c w stanie podniecenia seksualnego, jest w stanie prze偶ywa膰 po kolei tyle orgazm贸w jeden po drugim, ile tylko ma na nie ochot臋, ile ma potrzeb i tyle na ile pozwoli jej w艂asna fizyczna wydolno艣膰. Tylko ta wydolno艣膰 jest wyznacznikiem i hamulcem rozbudzonego podniecenia kobiety. M臋偶czyzna po osi膮gni臋ciu orgazmu, jest fizycznie i psychicznie niezdolny do dalszego zaspokajania kobiety. Musi odpocz膮膰. Musi si臋 zregenerowa膰 i fizjologicznie i mentalnie, aby zn贸w sta膰 si臋 aktywnym. Ten w艂a艣nie czas, kt贸ry jest potrzebny na jego regeneracj臋, zabija bezlito艣nie mo偶liwo艣膰 dalszego bezustannego prze偶ywania kolejnych ograstycznych ekstaz przez kobiet臋. Jest to czas po prostu stracony. Oczywi艣cie pokazujemy tutaj najcz臋stszy przypadek, bo zawsze s膮 przecie偶 odchylenia od normy i w stron臋 dodatni膮 i ujemn膮 Ju偶 poprzez por贸wnanie fizjologii kobiet i m臋偶czyzn wida膰 wyra藕nie, co jest potrzebne kobiecie, aby jej ekstatyczne stany trwa艂y tak d艂ugo, a偶 osi膮gnie ona stuprocentow膮 pe艂ni臋 swojego nasycenia szcz臋艣ciem. Nasycona w ten spos贸b kobieta, staje si臋 na bardzo d艂ugo po zako艅czeniu aktu p艂ciowego, przyjazna dla swojego otoczenia, przyczyniaj膮c si臋 w ten spos贸b do dalszego generowania pozytywnych fal emocji. Prawdziwy seks powinien przebiega膰 w uk艂adzie jedna kobieta kilku partner贸w. Nie ma tutaj okre艣lonej z g贸ry liczby tych partner贸w. Wszystko, bowiem zale偶y, od potrzeby kobiety i umiej臋tno艣ci i jej oceny. Optymalny uk艂ad to siedmiu m臋偶czyzn i jedna kobieta. Dlaczego tak a nie inaczej? To 偶aden nakaz. Partner贸w mo偶e by膰 trzech, albo nawet trzydziestu trzech. Jak ju偶 zosta艂o powiedziane, wszystko zale偶y od potrzeb kobiety i to ona powinna decydowa膰 w jakim uk艂adzie b臋dzie si臋 czu艂a najlepiej. Optymalny przebieg takiego aktu p艂ciowego powinien wygl膮da膰 tak, 偶e gdy jeden m臋偶czyzna osi膮gnie sw贸j orgazm, ust臋puje pola drugiemu i czeka na swoje zregenerowanie. Przy prawid艂owym doborze ilo艣ci m臋偶czyzn, kiedy ostatni z nich osi膮gnie sw贸j orgazm, ten pierwszy powinien ju偶 by膰 zdolny do kolejnego zbli偶enia z kobiet膮. W ten spos贸b poprzez generowanie u kobiety kolejnych orgazm贸w, jednego po drugim, jej umys艂 zbli偶a si臋 do poziomu wysokich stan贸w 艣wiadomo艣ci, zdolnych obudzi膰 drzemi膮c膮 w niej wiedz臋, kt贸r膮 jest pami臋膰 ludzko艣ci i mo偶e umo偶liwi膰 osi膮gni臋cie kontaktu mentalnego z wysokimi poziomami g臋sto艣ci. Taki kontakt jest na tyle w stanie na tyle odmieni膰 psychik臋 kobiety, 偶e stanie si臋 ona do艣膰 szybko samodzielnie dzia艂aj膮cym generatorem nieustaj膮cego szcz臋艣cia i dla siebie i dla otoczenia. Doborem najbardziej odpowiedniego zestawu partner贸w, powinna zaj膮膰 si臋 sama kobieta i to powinno zale偶e膰 wy艂膮cznie od jej decyzji, tak samo jak kierowanie samym przebiegiem aktu seksualnego. Skutkiem dzia艂ania fa艂szywego obrazu moralno艣ci, maj膮cego za nic fizjologi臋 kobiety uwa偶a si臋 powszechnie i tak te偶 zacz臋艂y w swoim zagubieniu uwa偶a膰 kobiety, 偶e to m臋偶czyzna jest t膮 strona, kt贸ra o wszystkim decyduje. Swoj膮 zapomnian膮 przewodnicz膮 rol臋, przekaza艂y w r臋ce m臋偶czyzn prze艣wiadczonych o swoim prawie do decydowania we wszystkich dziedzinach 偶ycia. Kobiety musz膮 si臋 obudzi膰. Musz膮 zrozumie膰 i one i m臋偶czy藕ni, 偶e to w艂a艣nie kobieta jest przeznaczona do kierowania swoimi potrzebami i uczuciami. Fizjologia jest fizjologi膮 i nie zmieni膮 jej 偶adne nakazy, przepisy, czy fa艂szywe przekonania. Tak jak mo偶na oszuka膰 g艂贸d, dostarczaj膮c organizmowi tylko jeden rodzaj po偶ywienia, tak samo mo偶na oszukiwa膰 i stref臋 seksu. Lecz oszukiwany organizm odwdzi臋czy si臋 w przypadku monotonnego po偶ywienia w najlepszym przypadku, znudzeniem, a w gorszym, chorobami. W przypadku oszukiwania sfery seksualno艣ci, dostajemy w efekcie to, co mamy chor膮 z niezadowolenia i nieszcz臋艣liw膮 ludzko艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdzxc
jedyne co mi pomaga艂o na migren臋 to migren , lek na bazie zio艂a z艂ocienia maruny , niestety nie wiem czemu zosta艂 wycofany ze sprzeda偶y i w jednym ze sklep贸w internetowych Pani poleci艂a mi Feverfew kt贸ry zosta艂 wprowadzony w zamian za migren , faktycznie pomaga mi tak samo jak migren , fever te偶 jest na bazie ekstraktu ze z艂ocienia maruny . dla wszystkich zainteresowanych podam adres sklepu w kt贸rym kupuje http://vitamarket.pl/p3965-MIGREN-teraz-Feverfew-30-tabl.html , maj膮 zawsze go w sprzeda偶y , szybko realizuj膮 zam贸wienie jak si臋 im wp艂aci na konto to wysy艂ka listem jest za 8 z艂 wiec wcale tak drogo nie wychodzi , a naprawd臋 pomaga :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 No w艂膮艣nie
asdzxc,temu zosta艂 wycofany bo za bardzo skuteczny,nie mozesz sie leczyc skutecznie,musisz duzo kupowa膰 w aptekach

Udost臋pnij ten post