Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12345543211234554321

Styl ubierania sie kobiet we Francji

Polecane posty

chciałabym się dowiedzieć co nieco o tym słynnym stylu francuzk. Znajomi jak wracają z francji to wychwalają te kobiety pod niebiosa- że takie sexi, z klasą, zupełnie inne od kobiet w Polsce. przeglądając prasę dla kobiet tez wiele razy natknęłam się na hasła typu-francuski szyk i elegancja, makijaż w stylu francuzek. ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć nic konkretnego. dlaczego wszyscy tak bardzo zachwycaja sie tymi kobietami? jak one naprawde sie ubieraja?

jakie buty z czubami?

Wszelką generalizację uważam za szkodliwą. Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, ze będąc w Paryżu, byłam zaszokowana właśnie niechlujnością Francuzek, niedbałością o strój i.... chodem jak u kaczek. Na Polach Elizejskich moje zdumienie sięgnęło szczytu i nawet delikatnie pokazywałam głową znajomym, żeby zwrócili uwagę ( żałuję, ze nie miałam dość bezczelności, zeby zrobić zdjęcia - mogłabym je dziś pokazać ) jak zaniedbane chodzą Francuzki. Oczywiście, że nie 1oo na każde 1oo widzianych. Ale bardzo dużo.To, co mnie zaszokowało najbardziej to obuwie. Przykładowo - elegancko ubrana kobieta, w makijażu, pięknie upięte włosy ( byłam w środku lata , upał ) a na nogach..... stare, przydeptane półszpilki, ze zdartym obcasem i BRUDNE!!!! I nie był to odosobniony widok. Naprawdę żałuję, że nie robiłam zdjęć. Przyznam, że nie spodziewałam się takie widoku po świecie mody. Zdumiał mnie też smród w Sephorze na Polach Elizejskich. Wydawałoby się, że do tej największej tam perfumerii przychodzą same elegantki :) Nic bardziej złudnego. Najwyraźniej spore grono klientów stanowią spocone, niedomyte paniusie. Ale powtarzam - nie generalizujmy. Pewnie jakiś tam procent Francuzek ma w domu czyste i niezdarte buty :)

to w takim razie skad te hołdy na temat ich klasy? sposobu bycia? ubierania sie?????

nie wiem. Chyba wynika z małostkowości niektórych ludzi, którym się wydaje, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Że tam trawa bardziej zielona i dziewczyny ładniejsze, a kobiety się lepiej ubierają :)

Gość bezmyślna istoto
sephora na Polach a także wszelkie inne miejsca w centrum Paryża są pełne głównie turystek ( w tym Polek :P) a nie Francuzek

Gość bezmyślna istoto
Jakiś czas temu robiłam sobie doświadczenie: w okolicach Luwru pytałam o najbliższe metro. na 20 osób tylko 3 odpowiedziały płynnym francuskim...

ponawiam pytanie: to w takim razie skad te hołdy na temat ich klasy? sposobu bycia? ubierania sie?????

Gość bunio
Pracuję w Warszawie na saskiej Kępie , obok mnie znajduje się zana i Szkoła Francuska. Po całej saskiej Kepie przelewają sie setki francuskich nastolatków. Powiem wam ze od razu mozna ich rozpoznać, ubierają się zupełnie inaczej niż Polacy w ich wieku, mają inne fryzury i inny wygląd. Być może przywiązują dużą wagę do wyglądu dlatego ze to raczej elity bo zwykłe dzieci tam nie chodza.

Gość wsiowo się ubierają
o wiele lepiej wyglada włoska ulica :) we franji jest paryż i prowincja (czyli cała reszta) ale nawet paryzanki wygladają blado w porównaniu z włoszkami, jakos tak nie maja zmysłu.

Gość Martishaaaaaaaa
a ja sie nie zgodze, w zeszlym roku bylam we francji w okolicach Tulonu i powiem wam ze Francuzki w wiekszosci byly swietnie ubrane, mialy ninaganne figurki (no pomijam niektore cimnoskore roztyte) i nosily takie swietne spopdnie alladynki - miodzio

o.k alee co w ich sposobie ubierania było takiego "świetnego"???

Gość nojaaaaaaaaa
to ja sie dolacze:Dmoj tato byl we francji jesienia, mowil,ze wszytskie chodza byle jak jakies stare, pogniecione plaszcze, beznadziejne fryzury i ze w ogole sa brzydkie :D

w jaki sposób ubierają się inaczj????

Gość tiaaaaaaa figury to one maja
sa kosciste i dupiaste, raczej niezgrabne, wiesz że w Moulin Rouge większośc tancerek to brytyjki? Powód jest taki że francuzice są niezgrabne a widownia często międzynarodowa chce ogladac piekne kobiety

Gość Martishaaaaaaaa
do tego cere, skore maja swietna naprawde!

do bezmyślna istoto: otóż wyobraź sobie, że Francuzi to jedna z bardziej śmierdzących nacji jakie po tym świecie chodziły:D Polecam książkę " cuchnący Wersal" Elwiry Watały. Do dziś Wersal ma swój charakterystyczny smród, choć od paru dziesiątków lat juz się wylewa gówna na ściany i nie sra w narożnikach sal jadalnych i bawialniach :) Śmiem twierdzić, że w Sephorze na Polach nie cuchnie bardziej tylko dlatego, że właśnie turyści rozrzedzają tam powietrze :D

to czemu tyle sie mówi o tym cholernym francuskim szyku???????????

że nie wspomnę o tym gdzie perfumy wynaleziono i po co..... bo już sami swojego smrodu nie mogli znieść :) Gdzie wymyślono peruki - bo na swoje przetłuszczone i zawszone kudły nie mogli patrzeć.... Gdzie noszono młoteczki do tłuczenia wszy.... :D Ale bądźmy sprawiedliwi, nie tylko Francuzi....

nieźle....

Gość kokolala
bardzo często bywam we Francji-----oni z natury i sposobu odżywiania są szczuplejsi--ale w ich łazienkach hmmm-----super perfumy a wychodząc z łazienki nie spłukują i często Panie nie myły rąk---o czym to świadczy.....powiem tak kobietki lubią klasykę i prostotę--u nas nadmiar świecidełek tam przeciwnie---a spodnie alladynki to nosi część Europy bo i w Hiszpanii i Francjii Niemcy no i u nas też widziałam

A te spodnie alladynki jak mowicie to takie tureckie szarawary? lużne i wiązane na dole sznureczkami, jak sindbad nosił? Gdzie takie są w Polsce????

widzę że tutaj też się nie dowiem co dokładnie składa się na ten niezwykły czar kobiet we Francji...

Gość Martishaaaaaa
no ok sa alladynki w polsce, ale teraz dopiero (np w New Yorkerze) ale tam byly wczesniej i wiecej osob je nosilo! mimo tego oc tu piszecie Francja i Francuzki sa super! chcialabym tam jeszcze znow pojechac!

Gość kocham cie...
Sirhan ad-Din an-Nabheni a ty jestes arabem ze tak powiem?

Martishaaaaaaaaaaa ale co w nich jest takiego super????

Gość to że sa francuzkami
:)...........jeszcze jedno - wiele z nich ma chude bużki i wydatne garbate nosy, takaie "francowate" twarze maja

Gość ciotka Halinka
bzdury opowiadacie, wrzucacie wszystkich do jednego wora ja sie myję jak pierdolnięta , amoja kolezanka myje sie raz na trzy dni, obie jestesmy Polkami ja sie nie ubieram elegancko, ubieram sie w wygodne rzeczy - moja koleżanka z grupy na studiach chodziła dzień w dzień w spódnicy, szpilkach i żakiecie - obie jesteśmy Polkami Ja mam płaską dupę, brak talii, duże cycki , jestem wysoka - moja koleżanka ma szerokie biodra, waziutką talię i cycki w sam raz, jest niska; ja mam prosty, dość duzy nos - ona ma mały i zadarty, obie jesteśmy Polkami