Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawusia65

Wyniki ALAT

Polecane posty

Gość Kawusia65

Chciałam się poradzić odnośnie jednego wyniku, no dwóch. Mam podwyższon ALAT 35.0 (norma do 31) i podwyższone OB 24 ( norma do 12). Czy to może mieć ze sobą jakiś związek. Miał ktoś podobną sytuację? Pytam bo chciałabym iść jutro prywatnie i powtórzyć wynik. Bardzo mnie to niepokoi. Dziękuję za pomoc ;)

Gość sparklingfrost
ile masz lat?

Gość Kawusia65
Mam 20 lat

Gość Kawusia65
podnoszę bo to dla mnie bardzo ważne ;)

Gość moze byc wszystko
OB wskazuje na infekcje, ALAT problemy z watroba ale mozna te wyniki interpretowac na wiele sposobow, najwazniejsze ze masz niewiele podwyzszone wyniki wiec sie nie martw przy powazniejszych chorobach ALAt leci w tysiace a OB w setki

Gość Kawusia65
tak wiem ale nieznacznie podwyższony ALAt sygnalizuje już jakieś problemy z wątrobą. Lepiej zwalczać na początku za nim coś się rozwinie. Pytam dla własnej pewności ;)

Gość moze byc wszystko
ja malam ra nieznacznie podwyzszony (jak Ty) po swiatecznym obzarstwie :P najlepiej isc z tym do lekarza, a jak lekarz powie ze sie nie przejmowac to w aptekach sa super tabletki na watrobe: Essentiale Forte bodajze i wez troche profilaktycznie - dostepny bez recepty

Gość Kawusia65
Dziś zrobiłam ten wynik jeszcze raz i jutro zobaczę czy tez przekroczył normę. Mam nadzieję, że nie