Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka inka 26

NADIA imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość inka inka 26

co myslicie? ja sie nie moge zdecydowac. podoba mi sie jeszcze Laura -choc to oklepane juz, oraz Eliza i Natasza. natomiast maz obstaje za Adria. jak myslicie???

Gość wieśniakdają wyszukane imiona
:O

Gość Adria to mi się tylko kojarzy
z restauracją w poznaniu:D nadia,tak ma na imię moja bratanica,3tygodnie temu urodzona:)

Gość Ja bym jeszcze dorzuciła
Mariolkę, Nikolkę, Dżesikę, żebyście mieli większy wybór! :o

podoba mi się Nadja i Natasza (moja druga, jeśli to będzie dziewczynka będzie właśnie Natasza) :)

Gość inka inka 26
ale ja nie rozumiem. w czym jest lepsze imie Marysia od Nadia? moze mi ktos wytlumaczyc? kazdy ma swoj gust i tyle. ja sama mam oklepane imie, zawsze czy w szkole czy na podworku bylo sto innych dziewczyn o takim imieniu. jakos szczegolnie mi sie to nie podobalo. poza tym nie widzi mi sie dac corce na imie Kacha, Gocha, Marzena, Mariola itp

a mi sie nadia bardzo podoba i jessice czy jak tam ja sie pisze do nadi bardzo daleko;)

mnie też się bardzo nadia podoba, jak kiedyś Bóg obdarzy mnie córą to będzie nadia, a jak będą dwie to druga będzie emilia :D a jak chłopak to kajtek ale wiecie... ja tylko pogadać sobie mogę bo w ciąży nie jestem

Gość inka inka 26
a wyszukane imie to np Eulalia lub Xymena. Dzesika, Nikola, Samanta itp - nie podobaja mi sie imiona na sile spolszczone. poza tym mieszkam za granica i mam ten komfort, ze jezeli chcialabym miec corke Jessice to bym miala, ale nie chce. nie rozumiem po co te docinki i ten caly jad.

Gość 11111111111111111
a co to znaczy wieśniaki? ludzie mieszkający na wsi ? czy może cos innego miałas na myśli ? i od kiedy Nadia albo Natasza to wyszukane imiona? Natasza-ślicznie,Nadia -ładnie :)

Gość inka inka 26
dobra, niewazne. zaluje ze pytalam. widze ze tu prawie same zlosliwe zazdrosne rury siedza, ktorym do tego niesamowita radosc sprawia podszyw. dzieki za wszystkie przychylne odpowiedzi. dowidzenia

Mnie to imię się podoba, bo lubię kulturę rosyjską :-) I gdybym wyszła za Rosjanina, to moja córeczka napewno by miała na imię Nadzieżda, zdrobniale: Nadia :-) Teraz to imię w POlsce chyba robi się modne. Kiedyś tak było w Niemczech i we FRancji, nadawano tam dzieciom rosyjskie imiona w wersji zdrobiałej: Nadia, Katia itp. Sama zdecyduj, zastanów się. Ja bym chyba wybrała coś o źródłosłowie łacińskim.... bardzo bym chciała móc wybierać imię :-) Pozdrawiam.

Natasza - tak samo - ładne :-) Rosyjskie zdrobnienie od Natalia. I gdybym miała chęć na Nataszę, dałabym dziecku na imię Natalia i wołała: Natasza, a inni mogliby też: Nastka, Natusia, Nastusia, Natalka :-) A imię uniwersalne: Nathalie itp.

Gość rrrrrrrrr
jestem z Ukrainy, u nas tak nazywali kiedyś dzieci w czasach mojej babci:) generalnie mi się kojarzy buuuuu:( może dla tego że u nas na Ukrainie Nadia to jak w Polsce Zofia lub Gertruda w Niemczech. MI nie podoba się, moja koleżanka ostatnio tak nazwała swoją córe , masakra, ale wole to niż Lena z pod latarni beeeeeeeeeeeeee, mi sie podoba Amelka:)

No właśnie Lena to też od Jelena, prawda? Choć u nas można tak skrać Magdaleny i Heleny chyba... A Nina to od jakiego rosyjskiego imienia?

Gość rrrrrrrrr
nina od janina antonina--------------fujjjjjjjjjjjjjj:) nie dawajcie dziewczynką ruskich staroświedzkich imion, jak córy dorosna WSTYD IM BĘDZIE W SZKOLE:(

witam! ja wybralam dla corki imie Jessica a dla syna Artur. Nadia tobyla moja pierwsza opcja.

Gość dzozefina von der hausen
a dlaczego ma byc im wstyd? moja znajoma ma corke Natasze i jakos dziewczyna nie skarzy sie na imie, a jest juz dzorosla. nikt sie z niej tez nie smieje. wszystcy sie zachwycaja pieknym imieniem. malo kto bedzie dochodzil jaka jest geneza imienia. znam wile Olg (Olga) i nikt sie z nich nie smieje. Boze, co za bzdury...

poza tym za 10lat szkoly beda pelne od Nin, Natasz, Nadii, Len, Dzesik, Kewinow, Natanow, Denisow, Nikol, Alanow itp i mysle ze zadne imie nie bedzie wywolywalo niezdrowych podniet - no chyba ze jakas np Władysława, bo za 10 lat to wlasnie beda sie wszystcy dziwic, co to za imie Jasia, Stasia, Marysia itp. to tyle.

a przytoczylam imie Olga bo: (cytat z Wikipedii) "Olga - wschodniosłowiańskie imię żeńskie ... , ... Olga jest ruskim przekształceniem imienia Helga."

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjaaa
olga buaaaaaaaaaaa:) jezu.....pewnie masz po 30 ? co?

Argument, czy dzieci się będą śmiały nie do końca do mnie przemawia. Dzieci, jak będą chciały znaleźć sobie ofiarę, to imię nie ma nic do rzeczy. Poza tym rosnące pokolenie nie będzie czułe na kwestie wschodnie ;-) Nie sądzę, żeby wyśmiewały Nadię z powodu jej imienia. Inna sprawa, że tych Nadii może być sporo. Brzmi mimo wszystko mniej egzotycznie niż Nikola czy Alan :-) Za moich czasów obciachem były bardzo popularne dziś imiona typu Staś czy Władzio. Moda ma swoje prawa.

mam 25 lat, mam kolezanke Olge ktora jest rok mlodsza i druga, ktora jest w moim wieku.

i dodaje: nie mieszkam przy wschodniej granicy, a calkiem z drugiej strony Polski.

Nadia- piękne imię. Lepsze od Wiktorii, Zuzanny czy Julii, bo nie jest tak popularne, jak wymienione imiona.

ja mam Nadusię:) Jak dla mnie najpiękniejsze imię:) ale to kwestia gustu, jak Ci się podoba to nie sugeruj się opiniami innych, bo kazdemu podoba się cos innego

Gość nataszap
Moja pierwsza corczka to Natasza i szczerze mowiac nie spotkalam jeszcze innej malej Nataszki,.Druga coreczka urodzi nam sie za 4 tygodnie i bedzie miala na imie Nadia.Piekne imie ale szkoda ze coraz bardziej popularne...Sama jestem Natalia wiec wszystkie jestesmy na N:))

Gość Sandra...21
ja też nazwę moja corcie Nadia a synka Aleks ;)