Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolcia8

czy mamy wpływ na to kogo kochamy???

Polecane posty

człowiek kocha albo nie kocha i żadna siła na świecie nie ma na to wpływu kogo. moim zdaniem

no tak...przecież tylko nienawiść jest prawdziwym uczuciem...:P:P:P a miłość??? ona tak naprawdę jest ulotną chwilą zamieniającą się z czasem w czyste przyzwyczajemnie...

ja jestem z kims kto mnie nie kocham wlasnie i mowi ze gdyby to od niego zalezalo to by juz dawno sie ze mna ozenil bo jestem bardzo fajna i mnie baaaaaaaaaardzo lubi

Miłość to iluzja,zabicie czasu.Mysl ze dla kogoś jestesmy,zyjemy-- nas dowartościowuje.Czujemy sie lepsi i wyjątkowi.Jak sie miłość konczy czujemy sie zle i nic nie warci.Bo człowiek jest zwierzeciem stadnym.Ot cała filozofia miłości.Zyjmy chwilą, bo tylko to jest najważniejsze.

przecież w życiu piękne są tylko chwile. Nie trzeba być filozofem żeby to zauważyć...

DO karolcia--->Jest z Tobą ale Cie nie kocha.Zastanów sie moze zajmuje miesce tego własciwego.Moze gdybys była sama poznałabyś kogoś,który Cie pokocha i TY jego(choć to iluzja :P )Ludzie sie boją byc samemu,zamiast brac wszystko we własne rece.

mogłam... tylko po co? przecież to iluzja... Ty jesteś iluzją w tym świecie... i ja nią jestem... wszystko jest iluzją... istnieję...fakt... ale czy na pewno????

Gość chyba nie bo ja kocham
faceta starszego o 29 lat i dobrze mi z tym i dobrze nam razem i nie chce tego zmieniac jestesmy ze soba 5 lat i mamy roczna corke-kiedys by mi to przez mysl nawet nie przeszlo

masz rację... miłość to nie jest temat dla mnie... ja nie wiem czym ona jest i nie chcę wiedzieć... skoro to iluzja... miłego dnia

mamy... zakochanie sie w kimś to wiekszosci nasze własne projekcje powodujące, że nakręcamy sie na tę osobę...

nie mamy wpływu, pierwsze wrazenie wzrokowe, a potem chemia, która nie pozwala jeść, spac, racjonalnie myślec- uwielbiam ten stan upojenia i nienawidze, którz lubi tracic nad soba kontrolę?:D

tylko stawiamy pytania mamy na wszystko odpowiedź... a tak naprawdę: nie wiemy nic o kochaniu nie wiemy nic o pragnieniu nie wiemy nic o miłości nie wiemy nic o spełnieniu...

oczywiscie, ze mamy. komiczne ma racje. sami sie nakrecamy... na ta iluzje. iluzja pobudza nas do iluzji. :o

"nie mamy wpływu, pierwsze wrazenie wzrokowe," i potem zaczynamy myśleć... myśleć i myślec... skoro taki ładny i/lub miły, to na pewno musi miec wspaniały charakter, a skoro ma wspaniały charkter to pewnie chce go widywać częściej.. o na pewno chce go widywać częściej... a potem ten stan tylko pogłębiamy, gdyż jesli tego chcemy absolutnie kazda cecha moze swiadczyc o wyjątkowości tej drugiej osoby.. to tylko kwestia autosugestii

Doprawdy???? ktoś kiedyś powiedział mi że dopiero w chwili śmierci wiemy, która miłość była tą prawdziwą...i dopiero wtedy widzimy, że tak naprawdę niewiele wiedzieliśmy o miłości... człowiek się uczy całe życie a i tak swoim maleńkim umysłem nie jest w stanie nauczyć się wszystkiego...

Tak wmawianie sobie tych wszystkich bzdetów.On/Ona odchodzi,a my sie zastanawiamy---dlaczego.Jesli cos sie konczy w jednej chwili--to znaczy ze to iluzja.U mnie jest zawsze wszystko albo nic.Nie potrafie rozmawiać z byłymi facetami o pogodzie.Udawane miłe rozmowy to nie dla mnie.Kochaj tak jak umiesz nienawidzić.

a co takiego szczegolnego jest w chwili smierci, zeby wtedy dopiero wiedziec, ktora milosc byla prawdziwa? ;] o ile jakas byla. chemia + sugestia = milosc. a myslenie jest o wiele lepsze niz czucie. z czucia biora sie same klopoty...