Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie

usuwanie PIEPRZYKÓW kto usuwał????

Polecane posty

Gość boje sie
mam 5 lub 6 szwow a ty gdzie usuwalas (na jakiej czesci ciala) ojjj ja tez wypytalam go czy bedzie bolalo, jak dlugo itd niezly mial ze mnie ubaw:)

Gość ja bylam ostatnio
no ja tez na twarzy, na pewno juz pisalam zreszta :) tez miala 5 szwow, tydzien temu sciagalam. pozdrawiam!

Gość boje sie
mam jeszcze jednego do usuniecia:( na nosku takiego malutkiego, ale doradzil usunac!!! zaplacilam 150 zl + ok 20 zl za zdjecie szwow, kurde juz sie boje aaaaaa i jeszcze jedno pytanko??? jak wyglada zdjecie szwow??BOLI??

Gość ja bylam ostatnio
nie, te szwy kosmetyczne sa tak cieniutkie, ze przy wyjmowaniu nic a nic nie czuc. moja blizna wyglada juz chyba troszke lepiej, za jakies 2 miesiace powinna byc prawie niewidoczna :)

Gość boje sie
ufff to dobrze !!! a powiedz mi malujesz to miejsce juz pudrem???? i uzywasz jakiejs masci na ta blizne jaesli tak to napisz jakiej

Gość ja bylam ostatnio
Nie, jeszcze nie maluje pudrem. Mam jeszcze minimalne resztki po strupku, wiec na razie nie moge. Tez za wczesnie jeszcze na masc, zaczne smarowac za kilka dni. Kupilam sobie Dermatix, jest drogi ale ponoc skuteczny.

Gość boje sie
ja bylam ostatnio dziekuje za wsparcie, juz chyba nie mam pytań. narazie mnie swedzi ale podobno jak swedzi to sie goi:)

Gość ja bylam ostatnio
nie ma sprawy :) ciekawi mnie bardzo jak bedzie u Ciebie po sciagnieciu szwow... Pamietaj, ze na poczatku blizna jest widoczna, ale nie przejmuj sie z tym - z czasem jest coraz lepiej! Tylko musisz stosowac sie do zalecen lekarza no i uzbroic w cierpliowsc... :)

Dobrze ze nie miałas pieprzyka na nosie, a raczej brodawki bo to juz bylby koszmar ;) niczym baba jaga z bajki ;) tylko miotly brak ;)

Witam wszystkich. Proszę o informację, czy ktoś miał usuwanego pieprzyka, który swędział i czy taki pieprzyk musi być złośliwy? Praktycznie całe moje ciało jest w piprzach - ciemnych, jasnych, małych, dużych, płaskich i kalafiorowatych. Dotychczas niczego z nimi nie robiłam, ale od pewnego czasu niepokoi mnie fakt, że jeden z nich o śr. 4 mm (raczej płaski), swędzi mnie. Proszę o podpowiedź, gdzie mogę się z nim udać, najlepiej we Wrocławiu. Proszę o ewentualne namiary ponieważ nie jestem z Wrocławia. Pozdrawiam.

Gość ja bylam ostatnio
Wystraszona - oczywiscie, ze nie musi byc zlosliwy ale lepiej go zbadac. Boje sie - czekam na wrazenia po zdjeciu szwow!!! :)

wystraszona*, właściwie to lepiej nie czekaj, tylko od razu idź do onkologa, a najlepiej onkologa chirurga który obejrzy to i do razu będzie wiedział co z tym zrobić, nie będzie Cię musiał odsyłac do żadnego innego lekarza, przez co skróci się Twoja droga w gabinetach.

Gość boje sie
no i mam szwy zdjete JESTEM BARDZO ZADOWOLONA tylko... mam jeszcze malego pieprzyka ktorego powiedzial ze lepiej usunac tylko bedzie go zamrazal bo jest na nosku czy ktos wie o co chodzi z tym zamrazaniem??????

Gość ja bylam ostatnio
a jak wyglada blizna? Czy masz strupka na razie? wymrażanie to może ciekłym azotem? Nie wiem za bardzo, nie znam sie na tym ;) a czemu nie wytniesz go tez?

Gość boje sie
nie moge go wyciac bo jest na czubku nosa i powiedzial ze ze znieczulaniem byloby nie wesolo. nie wiem co mial na mysli ale pewnie igla by mi przeszla na wylot. Nie mam strupka jeszcze narazie mnie swedzi....

Gość ja bylam ostatnio
aha, no to rzeczywiscie moze lepiej go usunac inna metoda... ale juz Ci odpadl ten strupek czy jeszcze sie nie zrobil? jak dluga jest blizna? lekarz powiedzial Ci, zebys ja czyms potem smarowala?

Gość czy ktoś z Krakowa
czy ktoś z Krakowa mógłby mi podać namiary na laserowe i chirurgiczne usuwanie pieprzyków no i cent też plisssssss

Gość czy ktoś z Krakowa
ceny miało być sory

Gość ja bylam ostatnio
Boje sie - i jak tam blizna? :)

Gość okrutnie sie boje
ide w czwartek do dermatologa (drugiego) bo ten pierwszy powiedział ze powinnam profilaktycznie usunąc 3 pieprzyki ,ale skoro nie dała mi skierowania na usuniecie to chyba nie mam sie czym az tak bardzo przejmowac prawda ?ale jezeli ten drugi mi tez zaleci usuniecie to pewnie tak zrobie -mam potworną schize od tygodnia i panicznie sie boje ,jestem ciemnej karnacji i mam ciemno brazowe włosy i oczy wiec sobie tłumacze ze jestem w grupie małego ryzyka ,prosze napiszcie czy kazdy bardzo ciemny pieprzyk moze byc złosliwy?

Gość arya
Mam 13 lat i muszę usunąć w całości 59 pieprzyków, albo dlatego że są niebezpieczne albo dlatego że ich po prostu nie cierpię i mam z nimi wielki problem od zawsze! było ich 60 ale jednego dużego i niebezpiecznego już usunęłam chirurgicznie 8 miesięcy temu i blizna jeszcze jest ale mała i wcześniej czy później zejdzie (to była moja wina że nie smarowałam specjalnym kremem) ale w tym roku chcę usunąć w jeden raz 9 pieprzyków na twarzy a za drugim razem 8 na szyi i laserowo jak to możliwe...to możliwe??? i nie zemdleje jak je usunę tak jak napisałam, w 2 razach? i to bezpieczne usuwać je laserowo? ODPISUJCIE TO WAŻNE!

Gość Olus.
Ja usuwalam pieprzyka z twarzy(mialam go na brodzie). Pojechalam do szpitala w którym spedzialm póltorej dnia . Wszystko odbywalo sie tak jakby to byl jakas straszna operacja kazali sie rozebrac i wlozyc taka koszule specjalna a takze wiezli na blok operacyjnem łozkiem. Na bloku wszczykneli mi cos co zamraza czesc tam gdzie znajduje sie pieprzyk i zaczeli do urywac nic nie czulam. Po wszystkim oczywiscie trudno mi si ejadlo a takze mowilo poniewaz dalej mialam zamrozona ta czesc . Na drugi dzien bylo juz wszystko okej. przepisali mi masci i mam poprostu sie do nicvh stosowac;p POLECAM usuwanie pieprzykow poniewaz to nic nie boli a moim zdaniem cialo wyglada lepiej bez pieprzy.;)

Gość Olus.
Nie boj sie ja usuwalam i bylo wszystko okej. usunelam na makacje ioczywiscie niebede mogla sie opalac ale bede ladniejsza:)

Gość jagijagiiiiiii
Mam pytanie czy po usunięciu chirurgicznym pieprzyka na twarzy (odstającego)będzie ślad minimalny czy jest możliwość aby nie buło żadnego??? Proszę o poradę to bardzo ważne.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppp

Byłam dziś u dermatologa - odmiana brodawkowa. Pani doktor powiedziała, że to będzie narastać i będzie przeszkadzać ;/ a ja czułam swędzenie i wokoło znamię było czasem zaczerwienione. Kazała iść do chirurga. Stąd moje pytanie: czy zabieg wykonywany jest w szpitalu? Przeczytałam Wasze wypowiedzi i widzę, że nie jest tak źle... ;) Zabieg trwa ok 20 min. tak? :> Potem plasterek :) Aha i znieczulenie miejscowe?

Gość pulinciaa
hej :) ja chcę usunąć 3 z twarzy, lubię je, ale nie lubię włosków, które z nich wyrastają- dlatego podjęłam decyzję o usunięciu, ale z tego co czytam to chyba muszę poczekać do jesieni jednak :( a szkooooda.... tak czy siak panicznie boję się tych blizn.... :( :( to w końcu twarz... może któraś z Was nie ma żadnej blizny? pocieszcie mnie :P :P proooosze ;)

Moja bratowa usuwała i z ciała i z twarzy i po pieprzykach ani śladu. Ale myślę, że to kwestia znalezienia dobrego specjalisty. Rzeźników jest wielu, więc lepiej przeprowadzić na jego temat jakiś wywiad :)

Gość pulinciaa
ale laserowo usuwała czy chirurgicznie?