Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie panna młoda

Jak odwołać ślub?

Polecane posty

Gość nie panna młoda

czy zaliczki wpłacone mam szanse odzyskać??? jak zacząć wszystko odwoływać?

Gość zaliczki
pewnie przepadną ale cóż one znaczą w porównaniu ze zmarnowanym życiem u boku nie tego co trzeba :)

Gość nie panna młoda
za późno zrozumiałam to...

Gość zaliczki
na czas mimo wszystko jednak :) odwołuj biegiem gosci sale i reszte i nie ogladaj sie na nic :) gratuluje decyzji a pieniądze za jakiś czas będą następne wierz mi ja oddałabym wszystkie pieniadze swiata by cofnąć czas i móc zrezygnować jak Ty

Gość dagucha
niestety też jestem w trakcie odwoływania ślubu... :( zaliczki przepadły.... Tylko do Kościoła jakoś nie mam odwagi się wybrać:/ A mój ex narzeczony ....cóż powiedział że za mnie oczmi świecić nie będzie (mimo że przyczyną tego byyła jego zdrada)

Gość zaliczki bedziesz mogla dosatc
spowrotem, jesli np orkiestra na ten dzien faktycznie kogos znajdzie a restauracja nie bedzie stala pusta.

Gość nie panna młoda
przeraża mnie to... :(

Gość kyrra
Trzymaj się,być może to najlepsza Twoja życiowa decyzja 🌻

Gość Aaaaaaa123098
Zaliczki mozesz odzyskac, zadatkow nie :)

Gość jest chyba tak ze jesli
wplacilas zaliczke powiedzmy 2 tys. to jesli rezygnujesz musisz im doplacic "za kare" jeszcze 2 tys. 100% tego co wplacilas. tak samo jesli oni nie dotrzymali by warunkow umowy to musieliby odda ci (prz wplaconych 2 tys.) 4 tys. chyba, ze pojda ci na reke i znajdziesz kogos na swoje miejsce...

Przy wybieraniu sali,orkiestry pewnie spisaliście umowe więc zobacz czy są jakieś punkty dot.zaliczek.Jeśli nie było umowy to ciezko znaleśc chodź jedną osobe która odda wplacone pieniądze,zasada jest prosta - oni na Was nie zarobią bo odołany ślub a na innych też nie bo Wy mieliście termin zaklepany.Tak wiec będą się cieszyć zaliczką.No chyba że jest odległy termin to może jakoś....

Ja miałam szczęscie bo zwrócono mi zaliczkę w wysokości 1 tys za lokal z którego zrezygnowałam, to zależy od dobrej woli człowieka. Ślub sie odbędzie ale w innym lokalu ;-) Trzymaj sie dzielnie :-)

Gość Reniuta
Polecam ogłosić termin w necie plus w lokalnej prasie i po prostu odstąpić salę i kapelę za zwrot zaliczek, mojej znajomej się udało, musiała przebierać w chętnych - zdarzają się sytuacje ekstra szybkie i ludzie potrzebują coś błyskawicznie.

Gość popieram ogloszenie
w jakis lokalnych gazetach czy na forum miasta. tym bardziej jesli mozesz odstapic lokal, orkiestre i fotografa jednoczesnie. na pewno ktos chetny sie znajdzie, i masz szanse odzyskac zaliczke. powodzenia :)