Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celaaa22

zareczyny i nic wiecej..

Polecane posty

Gość celaaa22

3 miesiace temu sie zareczylismy.najpierw on ciagle gadal o slubie, kiedy i wogole. ustalilismy, ze wybierzemy date( dosc odlegla,bo za okolo 1,5 roku, ale juz konkretna) a potem zaczniemy przygotowania.minely juz 3 miesiace, a daty nie ma, rozmow na ten temat z jego strony tez nie.juz dwa razy sie o to polocilismy, bo ja chcialam te date wybrac, a on ze ok, ale nic dalej nie pociagnal tematu i sprawy.i ze ciagle go mecze ta data:o smutno mi jak cholera, facet,ktoremu na kobiecie zalezy,chyba by sie cieszyl, wybieral daty itp.kiedys chcialam isc obejrzec kiecki, to poszedl z mn jak na skazanie, ogladam i babka w sklepie sie pyta, na kiedy mi potrzbena sukienka..a ja"yyy, nie wiem? bo rzeczywiscie nie wiem, glupia jestem jak but, oczywiscie kiedys gadal, ze marzy zeby mnie w sukni ogladac, a z tego salonu uciekal jak oparzony:O on chyba nie chce tego slubu, tylko sie nie chce przyznac..:O

Gość skąd ja to znam...
mam takiego samego w domu. tyle, że u nas są tylko rozmowy o ślubie i weselu (oczywiście prowokowane przeze mnie) a zaręczyn nawet nie było. ile to już kłótni było...

Gość szukajcie innego

jestem takiego samego zdania jak rosalinda :) po co byly te zareczyny jak dalej stoicie w tym samym - poprosil cie o reke bo juz wypadało?

a my zaręćzyliśmy się w styczniu a zczelismy mysleć o terminie i w ogole o weselu dopiero we wrześniu. Czyli 9 mięsięcy minęło i co? to coś strasznego? slub bierzemy 1,5 roku po zareczynach..i wcale nie uwazma tego za jakis dramat....

Gość głupie pindy jesteście
jeśli się kochają, są ze sobą szczęśliwi, to powinni tylko szczerze i poważnie ustalić czego chcą, co planują i tyle. bez ślubu też można razem żyć i darzyć się miłością oraz zaufaniem. tutaj po prostu potrzebne jest jasne określenie czego się od siebie wzajemnie oczekuje i kiedy. to baby karmione od dzieciństwa bajkami o księżniczkach marzą o ładnej kiecce i dniu romantycznym, kwiatach, gołąbkach przed kościołem i takich tam drobiazgach za 40 tys. zł. może tym się martwią wasi faceci? może nie stać ich ani ich rodziców na weselisko i tą całą szopę? mężczyznom zazwyczaj ciężko jest się przyznać, że nie wydolą finansowo albo, że boją się być gwiazdą wieczoru i wcale o tym nie marzą. czasami boją się, że zaraz po ślubie przyjdzie pora na dzieci i utrzymanie rodziny. a wy tak od razu: "zostaw! szukaj innego!". tylko o to w życiu chodzi, żeby wziąć ślub?

Gość głupie pindy jesteście
skoro papier i impreza są wg was najważniejsze to z dogmatami nie będę dyskutować.

Gość faceci myslą inaczej
wcale ich tak nie rajcuje wybieranie sal, ozdób, menu itp. nie denerwuj się na niego. daj jeszcze trochę czasu i zobzacz co on dalej będzie mówił i robił. a jak nie wytrzymasz to zrób mu awanturę, że po co te zaręczyny i przyciśnij do muru niech gada co i jak;)