Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urroda

Uroda to przekleństwo

Polecane posty

Gość zgadzam się z autorka
masz rację autorko w 100 %, a nie znają tego problemu brzydkie, a raczej przeciętne kobiety dlatego ak piszą. wiele jest brzydkich kobiet ale pewnych siebie i one mają łatwiej w życiu, na tym polega ich uroda, na byciu pewnym siebie i uśmiechnętym. naprawdę piękna kobieta ma wszędzie przerąbane, w pracy, w szkole, w urzędach, sklepach, w kontaktach towarzyskich.

Gość benegal
turquoise, a ja chetnie zobacze zdjecie twojej przyjaciolkii :P zdjecie moze nie twoje, ale skoro ona zdecydowala si na umieszczenie foty publicznie, to nie rozumiem, dlaczego nie chcesz podac linka?? :P I co to za tlumaczenie, ze ona jest ladniejsza w realu, haha.. widze, ze juz pojawily sie watliwosci i kombinacje.. pewnie wcale taka zjawiskowa nie jest jak piszesz :P

Gość siemmmpre
Ludzie nie chca przebywac w towarzystwie atrakcyjnych osob???Jest dokladnie odwrotnie, lgna do nich! Poza tym udowodniono to naukowo, ze atrakcyjnym ludziom jest latwiej, w pracy, w szkole, wszedzie. Atrakcyjnym ludziom przypisuje sie pozytywne cechy, nawet jak ich nie posiadaja, wiec chyba cos z toba jest nie tak..

Gość siemmmpre
benegal, pokazywanie nie swoich zdjec jest niefair, szczegolnie ze to jest jej kolezanka... Piekni ludzie maja latwiej, trudno maja moze przecietni, ktorzy uwazaja sie za pieknosci:D

Gość problem...ehhh
ja bym chciała miec taki problem jak autorka tego tematu :) być za ładna :(

Gość siemmmpre
problem...ehhh, kazda PRAWDZWIE piekna kobieta przyzna, ze jest jej latwiej w zyciu. Piekni ludzie czesciej i szybciej awansuja(i to nie dlatego, ze przespia sie z szefem), za to ZAROZUMIALYCH ludzi nikt nie lubi...

Gość benegal
siempre - bzdura. jesli laska zdecydowala sie publicznie pokazac swoje zdjecie, to kazdy ma prawo obracac linkiem do jej osoby. a w ogole to kto tu sie obnosi ze swoja uroda - autorka topiku, ktora tylko pisze, czy jakas "modelka" ktora daje fory na gownianym serwisie, zeby ludzie ja oceniali.. to chyba raczej ona si eobnosi, i to jeszcze udowadnia ze ma kompleksypomimo swojej rzekomej nieprzecietnej urody. :P sciema i tyle z ta modelka, hehe

wcale tak nie jest...to znaczy niezupelnie..ja zawsze bylam pewna siebie i przyznam sie - zadzieralam troche nosa i po prostu wszyscy latwo odczuwali ze uwazam sie za niewiadomo co..i to byl moj blad ale teraz razem z przeprowadzka do innego miasta, zmienilam zachowanie,teraz jestem \"normalna\" i dla wszystkich mila i mam naprawde wielu przyjaciol i przyjaciolek!! ktore po prostu mowia wprost ze uwazaja ze jestem nieprzecietnie sliczna i czasem sie smiejemy zebym sie nie stroila tak na imprezy itd.. glupoty gadacie i tyle

Gość benegal
mialo byc foty zamiast fory

no dokladnie..ja np tez wole siedziec w towarzystwie zadbanych ladnych dziewczyn niz tych co chodza tydzien w tym samym i nie dbaja nawet o siebie;/

Gość siemmmpre
einzigartige, dlatego wlasnie pisze, ze nie lubi sie ludzi zarozumialych, zadzierajacych nosa, a nie pieknych.

Gość benegal
to zobaczycie, wszystkie piekne laski, ktore maja mnostwo przyjacioleczek, ze za chwile te wasze przyjacioleczki, ktore wam prawia kompelemnty, kopna was wdupe, o ile juz tego nie robia za plecami :o jestescie po prostu naiwne ;)

Gość siemmmpre
O co ci chodzi z ta modelka? Turquoise napisala tylko, ze ma taka kolezanke, a nie ze ona nia jest.

Gość siemmmpre
A ty myslisz benegal, ze tylko piekne koiety maja falszywych przyjaciol??? Kazdy w zyciu napotyka na takich ludzi i to nie ma nic wspolnego z uroda

Gość takie tam duperele...
Zgadza się, szczególnie jeśli chodzi o facetów: większosc się boi, a reszta liczy na poklask wśród kolesiów i szybki numerek :(

Gość siemmmpre
Jak ktos zachowuje sie i ubiera jak doda, to moze i masz racje, ale nie mylmy prawziwej urody z odkrywaniem ciala i robieniem z siebie idiotki...

Czyli z Twojego punktu widzenia, to brzydcy mają łatwo, tak? Bo każdy im współczuje i z litości chce być przyjacielem/chłopakiem/mężem? Jakbyś nie wyglądała- jeśli masz problem ze znalezieniem przyjaciół, to znaczy, że to z Twoim charakterem/zachowaniem jest coś nie tak.

Gość lolaboga
Znam takie paniusie, ktore uwazaja sie za siodmy cud swiata i czesto w towarzystwie zala sie, jakie to one biedne:O Prawda jest takie, ze sa przecietne i do tego zarozumiale do bolu, dlatego nikt ich nie lubi:)

Gość bibik
ja sie duzo usmiecham i zartuje i slysze ze jestem piekna, mimo ze sie za taka nie uwazam. to kwestia nastawienia do swiata. a autorka topiku nie dosc ze piekna, to jeszcze sympatyczna - ideal ;P a nikt nie chce sie z nia przyjaznic :( poglupieli ?!?! haha

Gość uroda to rzecz względna
Niejaka Jolanta Rutowicz z BB uważa się za piękność :P

Gość powiedz te mądrości brzyduli
droga autorko :) Na pewno przyzna Ci rację, o ile to jej życie jest łatwiejsze od Twojego :P A takie tematy mają jeden cel: pochwalić się. :)

benegal - to zapraszam do mojego miasta, poznasz ja osobiscie :) i rzeczywiscie, gdyby autorka faktycznie byla taka piekna jak mowi, mtyo mysle, ze nie balaby sie dac tu swojego zdjecia. a ja zdjec mojej przyjaciolki tu nie dam, bo to nie sa moje zdjecia, a ona zdecydowala sie je wrzucic na fotke, a nie do kafe.

nieeee, na pewno ludzie piękni nie mają gorzej w życiu od tych brzydkich czy przeciętnych. mam przyjaciółkę, którą bez wątpienia można nazwać piękną. wydatne usta, blond włosy dopasa, mleczna cera, niebieskie oczy, ładna figura, biust...Dziewczyna w typie praktycznie każdego faceta:P I ona ma ode mnie - przeciętnej dziewczyny - w życiu naprawdę łatwiej. Wszyscy chcą się z nia kumplować, oczywiście znajdą się też zazdrosne dziewuchy, które próbują jej zaszkodzić, ale to niewiele osób. Kogo by nie poprosiła o pomoc,każdy jej pomoże, wszyscy prawią jej komplementy, faceci za nią szaleją. Jak gdzieś wychodzimy, zawsze się kretyńsko przy niej czuje. Makabra poprostu, jakie ma szczęście.

Zgadzam sie po czesci z autorka ,same wypowiedzi na forum niektorych osob juz sa dowodem na to ze to prawda .Ja sama nie uwazam sie za pieknosc i nigdy nie uwazalam ale inni mnie inaczej oceniaja .Przez 4 lata w szkole bylam wyzywana i nie lubiana przez osoby ..uwaga(!), ktore w ogole mnie nie znaly i pierwszy raz widzialy na oczy to byly dziewczyny,co do facetow to standardowo(glupie teksty i tandetne proby nawiazania kontaktu). Niektorzy ludzie sami nie potrafia zauwazyc jak bardzo sa zazdrosni i na ty polega ich problem ,glownie jest to zazdrosc o chlopaka. Napisalam ze zgadzam sie po czesci bo nie do konca jest az tak bardzo zle,nie raz udalo mi sie nie dostac mandatu np.w autobusie za brak biletu czy jadac samochodem.Mozna przytoczyc jeszcze wiele takich sytuacji gdzie \"uroda\"sie przydaje ,trzeba umiec tez to wykorzystac . Nie mam zbyt wielu przyjaciol ale wcale nie ubolewam nad tym poniewaz najbardziej cenie jedna szczera osoba przy mnie niz 100 falszywych suk ktore tylko czekaja az ci sie noga podwinie ..taka jest prawda.Wierze tez ze wsrod wielu napalonych pajacow znajdzie sie w koncu wartosciowy facet ktorego pokocham. Pozdro600

Gość xn
"Zgadzam sie po czesci z autorka ,same wypowiedzi na forum niektorych osob juz sa dowodem na to ze to prawda ." Na forum akurat wszyscy po wszystkich jeżdżą, i po ładnych i po brzydkich, więc to zaden dowód.

a ja jestem ciekawa jak wygladaja te wszystkie forumowe "pieknosci", czy tez te ktore "nie uwazaja sie za ladne, ale inne tak o nich sadza" :D

bo tak chwala sie i chwala a jak przyjdzie co do czego to zadna zdjecia nie wklei :D

Gość siemmmpre
"Zgadzam sie po czesci z autorka ,same wypowiedzi na forum niektorych osob juz sa dowodem na to ze to prawda ." A moze ludzie po prostu nie lubia zarozumialych kobiet, ktore maja za wysokie mniemanie o sobie? Dla mnie osoba, ktora mowi o sobie, ze jest piekna i wszyscy jej zazdroszcza jest na stracie skreslona, bo nie zna slowa samokrytycyzm i pewnie jest zakochana w sobie. Tak, przyznaje, takich osob nie lubie, jak chyba wiekszosc ludzi.

Gość siemmmpre
Poza tym ja powiedzialam, ze z checia przyznam autorce racje, ze jest piekna, jak pokaze zdjecie. Nie zrobila tego, wiec smiem twierdzic, ze wcale pieknoscia nie jest.

Gość xn
Droga autorko, skoro uroda ci tak ciąży jest na to prosty sposób. POZBĄDŹ SIĘ JEJ. Ogól głowę na zero, przestań dbać o cerę, mozesz też przytyć pare kilo lub nieludzko się wychudzić. A jeśli dbasz o siebie i narzekasz na to że "uroda to przekleństwo" to jest to zwykła HIPOKRYZJA. Uważam, ze to dobra puenta tej dyskusji :)